Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ, (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το πρόσφατο επίσημο αίτημα της ρωσικής Δούμας να αποδοθεί η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης στην Ορθόδοξη λατρεία, επανέφερε ξανα στο προσκήνιο όλες εκείνες τις προφητείες και τους πόθους της Ρωμιοσύνης για το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό κα θρησκευτικό θαύμα της Ορθοδοξίας.

Παράλληλα τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν τα σημάδια που είχε προβλέψει ο μεγάλος Άγιος μας, ο πατήρ Παΐσιος, πριν από πολλά χρόνια για την Τουρκία και την Πόλη, την Πόλη των Ρωμιών, την Βασιλίδα των Ελλήνων. Ένας αλαζών χαλίφης, ένας υπερφίαλος ηγέτης των Τούρκων, θα φέρει την οριστική διάλυση αυτής της τεχνητής χώρας που βαρύνεται με πολλές γενοκτονίες.
Στο τελευταίο βιβλίο για τον Όσιο Παΐσιο της Ιερά Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Σουρωτής βρίσκουμε τις ανησυχίες των Τούρκων :
Πολλοί ρωτούσαν τον Γέροντα, -Με τόσες αμαρτίες που έχουμε οι Έλληνες πως είναι δυνατόν να μας δώσει την Πόλη ο Θεός ;
-Πράγματι οι αμαρτίες μας είναι εμπόδιο που καθυστέρει τα γεγονότα, απαντούσε ο Όσιος, αλλά και οι Τούρκοι έχουν διαπράξει μεγάλες αδικίες και βαρβαρότητες απέναντι στους Έλληνες και γι αυτό θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι.
Ακόμα και οι Τούρκοί άρχισαν να δίνουν με μεγάλη ανησυχία προσοχή στια προφητείες του Γέροντα. Με την φράση, «Pazisıos un kehanetleri», δηλαδή, «Οι προφητείες του Αγίου Παισίου», τουρκικές εφημερίδες όπως η Akşam, Vatan και Sabah και ιστοσελίδες όπως Gazeteoku, έκαναν κάποια αφιερώματα στον Όσιο Παΐσιο δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις προφητείες του για την Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη Δεν έλειψαν και κάποιες ειρωνείες όπως, «Krizden kırılan Yunanistan çareyi kehanetlerde buldu» δηλαδή Βρήκαν παρηγοριά από την (οικονομική) κρίση, στις προφητείες, (του πατρός Παϊσίου).
Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου στα όσα προφητέψει ο Όσιος Παΐσιος για την Κωνσταντινούπολη, «Yunanlıların İstanbul hayali», δηλαδή το «Το Όνειρο των Ελλήνων για την Κωνσταντινούπολη», όπως το προφήτεψε ο Όσιος Παΐσιος.
Το μεγάλο σύμβολο της Ορθόδοξης Ρωμιοσύνης, η Αγία Σοφία, τα τελευταία χρόνια με διάφορα μηνύματα έχει ανησυχήσει τους Τούρκους που συνεχώς ανακαλύπτουν τα σημάδια της επιστροφής της στην Ορθοδοξία.
Με αυτό το κατάπληκτο βίντεο, ο συμπατριώτης μας Θεσσαλονικιός ουτίστας, Νίκος Δημητριάδης, γνώστης της λαικής και ανατολικής μουσικής, παρουσιάζει την Αγία Σοφία, την Αγία Σοφία μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr



http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...