Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Νέα αντίποινα από την Μόσχα. Νεκρός ο επικεφαλής των Τουρκμένων ο οποίος «επέβλεψε» την δολοφονία του Ρώσου πιλότου

gen

Νεκρός είναι ο Ταξίαρχος Rasid Bagdash, μετά την επίθεση της ρωσικής αεροπορίας  στο τουρκικό κονβόι  που κινούνταν στις περιοχές των Τουρκμένων, γεμάτο με οπλισμό και πυρομαχικά.
Αυτό αναφέρθηκε σήμερα από ξένα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο Bagdash ήταν ο επικεφαλής των μονάδων του αποκαλούμενου ελεύθερου συριακού στρατού και των Τουρκμένων , εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ. Αυτός ήταν ο επικεφαλής των ανδρών που έριχναν την Τρίτη το πρωί με αυτόματα όπλα κατά των δύο Ρώσων πιλότων μετά  την κατάρριψη του ρωσικού Su-24.Η πράξη αυτή τιμωρείται από το διεθνές δικαστήριο και τον  διεθνή κώδικα διότι αποτελεί εν ψυχρώ εκτέλεση ανθρώπου.
Την παραμονή της 25ης Νοεμβρίου, στην επαρχία της Συρίας έξω από την Λατάκεια,  πραγματοποιήθηκε ένας ιδιαίτερα σφοδρός  μαζικός βομβαρδισμός της περιοχής, λόγω του γεγονότος  της κατάρριψης  ρωσικού αεροσκάφους  στις 24 Νοεμβρίου . Αποτέλεσμα ήταν να βρει το θάνατο ο εν λόγω αξιωματικός που είχε την ευθύνη όλων αυτών των Τζιχαντιστών που φώναζαν και έσερναν τον δύστυχο Ρώσο πιλότο στα σχετικά βίντεο που κυκλοφόρησαν .
Οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι μία  από τις  μεγαλύτερες αμάδες  ανταρτών  στην Συρία, η οποία  αγωνίζεται  εναντίον της  συριακής κυβέρνησης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Το ρωσικό  αεροσκάφος Su-24 καταρρίφθηκε με την χρήση  πυραύλων «αέρος-αέρος» από  τουρκικό μαχητικό  F-16 ,  σε υψόμετρο 6000 μέτρων,  και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα τουρκικά σύνορα. Οι δύο πιλότοι κατάφεραν να εκτοξευθούν, αλλά ο κυβερνήτης του αεροσκάφους πυροβολήθηκε από ισλαμιστές μαχητές ενώ ακόμα ήταν στον αέρα.
Ο δεύτερος πιλότος επέζησε και υφαρπάχτηκε από τον  συριακό στρατό, που τον μετέφερε  στην ρωσική αεροπορική βάση «Hmeymim».
Σύμφωνα τώρα   με το Κρεμλίνο η  Ρωσία στα πλαίσια των αντιποίνων κατά της Τουρκίας εφαρμόζει συγκεκριμένα μέτρα .
» Η Ρωσία περιορίζει  και απαγορεύει την είσοδο σε λιμάνια και στον εναέριο χώρο της ,   πλοίων και αεροσκαφών από την Τουρκία», τόνισε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι  Ουλιουκάιεφ.
«Με βάση προεδρικό διάταγμα και  διάταγμα της ρωσικής κυβέρνησης θεσπίστηκαν μέτρα που αποσκοπούν στην διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας,  και της προστασίας των νόμιμων συμφερόντων της , αλλά και τις ελευθερίας των πολιτών της », είπε ο Ουλιουκάιεφ  σε  συνεδρίαση της κυβέρνησης.
Τα αντίποινα που θα επιβάλει η Ρωσία στην Τουρκία , σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, δεν θα έχουν τελειωμό. Η Τουρκία θα περικυκλωθεί με δυνάμεις και οπλικά συστήματα , θα «στραγγαλιστεί» οικονομικά και στο  τέλος θα χτυπηθεί στρατιωτικά , όπως συμβαίνει άλλωστε από την εποχή του Μεσαίωνα. 

 
pentapostagma.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_653.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...