Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ρωσικό Γενικό Επιτελείο: "Συντρίψτε Τούρκους και Τουρκομάνους στον βόρειο θύλακα" - Ξεκινούν οι χερσαίες επιχειρήσεις - Το "Μόσκβα" πλέει προς Λαττάκε

του Πάνου Σπαγόπουλου

Τη ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το πυραυλοφόρο καταδρομικό "Μόσκβα"
ξαναστέλνει η Ρωσία επειγόντως στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να καλύψει τα δυτικά της ρωσικής Αεροπορίας βάσης στην Λαττάκεια από επιχειρήσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον.
Και με δεδομένη την ήδη πολύ ισχυρή α/α άμυνα στην συγκεκριμένη βάση (όπως και στην βάση της Ταρτούς νοτιότερα) σημαίνει ότι εισερχόμαστε στην πλέον 'καυτή" περίοδο της ρωσικής εμπλοκής με τον τουρκομανική θύλακα να αποτελεί πλέον τον πρώτο στόχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή.
Αυτό σημαίνει ότι το καταδρομικό θα απλώσει ουσιαστικά ένα θόλο αντιαεροπορικής προστασίας ο οποίος θα καλύπτει όλη την περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας και θα υπερκαλύπτει κατά πολύ την περιοχή που πραγματοποιήθηκε η κατάρριψη του Su-24.
Ταυτόχρονα όπως ανακοινώθηκε από το ρωσικό γενικό Επιτελείο εφεξής όλες οι αποστολές των ρωσικών αεροσκαφών που θα πραγματοποιούν αποστολές βομβαρδισμού στη Συρία θα συνοδεύονται από ρωσικά μαχητικά Su-30SM τα οποία σταθμεύουν στην Λαττάκεια. Μάλλον αργά το κατάλαβαν. Είχαμε σημειώσει την λάθος σχεδίαση της αποστολής του Su24M και την απουσία των Su-30SM από την συγκεκριμένη αποστολή και η απόφαση αυτή αποτελεί επιβεβαίωση της εκτίμησης που κάναμε
Η ανακοίνωση της συνοδείας των ρωσικών βομβαρδιστικών είναι πρακτικά προειδοποίηση προς την Τουρκία, ότι σε περίπτωση που επιχειρήσει κάτι παρόμοιο σαν το σημερινό συμβάν τότε τα ρωσικά Su-30 θα απαντήσουν άμεσα.
Κινητοποίηση όμως υπάρχει και στο έδαφος. Όπως μεταδίδει το ισραηλινό ynet.news ρωσικά άρματα μάχης Τ-90, ΤΟΜΑ BTR-82A και χερσαίες δυνάμεις Πεζοναυτών μετακινούνται στη βόρεια Συρία μέσω της αεροπορικής βάσης κοντά στο Χαλέπι.
Τις πληροφορίες αυτές δημοσίευσε η εφημερίδα "As-Safir" η οποία έχει διασυνδέσεις με την οργάνωση της Hezbollah.
Η μετακίνηση των μονάδων έχει ως στόχο την συντριβή του τουρκμενικού θύλακα που βρίσκεται στην περιοχή και που στόχους του οποίου βομβάρδιζαν σήμερα τα δύο su-24.
Οπως χθες αποκάλυψε το pronews.gr ρωσικό Tάγμα μηχανοκίνητου πεζικού με υποστήριξη ρωσικών πυροβόλων των 152 mm, αρμάτων μάχης Τ-90, ρωσικών μαχητικών εγγύς υποστήριξης Su-25M και ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Μil-Mi 24,  κατανίκησε μια Ταξιαρχία Τουρκομάνων της Αλ Νούσρα στο ύψωμα Sahl al-Gab, μεταξύ της Lattakia και της Idlib,
Στο μεταξύ το πολεμικό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία επιδεινώνεται μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι διακόπτει κάθε μορφής στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία.
Ρωσικό Tάγμα μηχανοκίνητου πεζικού με υποστήριξη ρωσικών πυροβόλων των 156 mm, αρμάτων μάχης Τ-90, ρωσικών μαχητικών εγγύς υποστήριξης Su-25M και ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Μil-Mi 24,  κατανίκησε μια Ταξιαρχία Τουρκομάνων της Αλ Νούσρα στο ύψωμα Sahl al-Gab, μεταξύ της Lattakia και της Idlib, όπως αποκαλύπτεται σε βίντεο που φέρνει για πρώτη φορά στην δημοσιότητα το pronews.gr: Ήταν η πρώτη φορά που η επιχείρηση ήταν αμιγώς ρωσική και δεν συμμετείχαν τα κυβερνητικά συριακά στρατεύματα. - See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151123/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%8...
Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει στρατιωτικές επικοινωνίες με την Τουρκία. Κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρχει πλέον η οποιαδήποτε επικοινωνία για αποφυγή επεισοδίων και δη  αεροπορικών μεταξύ των δύο χωρών.
Η μετακίνηση του καταδρομικού  Μόσκβα ανοικτά της Λαττάκεια προκαλεί  πανικό στους Τούρκους επιτελείς, καθώς πρόκειται για μια πανίσχυρη μονάδα επιφανείας με τρομακτικό οπλισμό. Πιο συγκεκριμένα το σκάφος διαθέτει 16 βλήματα cruise P-500 Bazalt με εμβέλεια 550 χλμ., αλλά πρακτικά μη ανασχέσιμα καθώς πετούν με ταχύτητα 2,5 mach και μπορούν να προσβάλλουν στόχους τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα και θεωρούνται ειδκό όπλο κατά αεροπλανοφόρων. Εναλλακτικά το καταδρομικό μπορεί να μεταφέρει ισάριθμα βλήματα της βελτιωμένης έκδοσης P-1000 Vulkan, αλλά με τη διπλάσια εμβέλεια.
Η αντιαεροπορική προστασία του σκάφους είναι δεδομένη καθώς μεταφέρει 64 βλήματα του συστήματος SA-N-6 Grumble που είναι βέβαια η ναυτική έκδοση του S-300PMU-2 με εμβέλεια άνω των 200 χλμ.
Ο συμβολισμός των κινήσεων αυτών είναι δεδομένος: Με S-300 από το Μόσκβα και βλήματα cruise με Su-30 στον αέρα και με διακοπή κάθε επικοινωνίας με την Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο η Μόσχα σχεδιάζει προσεκτικά, μεθοδικά  και ψύχραιμα την απάντησή της, περιμένοντας την Τουρκία να κάνει τη λάθος κίνηση. 





pronews

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...