Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

fft16_mf6337000
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όπως φαίνεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν,
επιβεβαιώνεται στους ισχυρισμούς του ότι η Τουρκία προχώρησε στην κατάρριψη του ρώσικου αεροσκάφους έχοντας την έγκριση του αμερικανικού Πεντάγωνου, γιατί πολλούς ενόχλησε η ρωσική επέμβαση στην Συρία που ανέτρεψε πολλά σχέδια της Νέας Τάξης για τον ενεργειακό-οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τουρκικής πλευράς, τώρα το αμερικανικό Πεντάγωνο προχωρεί πάλι σε συνεργασία με την Τουρκία στο σχέδιο στρατιωτικής εισβολής στην Συρία, στην λωρίδα της πόλης του Cerablus, η οποία αυτές τις μέρες δέχεται επιθέσεις από κουρδικής πλευράς εξέλιξη που έχει ενοχλήσει έντονα την Άγκυρα.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, που επικαλείται αντίστοιχο δημοσίευμα της αμερικανικής Wall Street Journal, το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε να προχωρήσει στο σχέδιο στρατιωτικής εισβολής στην Συρία και για τον λόγο αυτό έχει ήδη ζητήσει από τους Τούρκους δύναμη 30.000 αντρών.
Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται δήλωση ανωτάτου αξιωματούχου του αμερικανικού Πενταγώνου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία επιβάλουν να επιταχυνθούν τα σχέδια αντιμετώπισης των Τζιχαντιστών στην Συρία. Δηλαδή, τώρα βρέθηκε η σοβαρή πρόφαση για να αρχίσει η χερσαία επιχείρηση εντός του συριακού εδάφους που θα έχει σαν απώτερο σκοπό την ανατροπή του Σύριου πάρεδρου Μπασέρ Άσαντ.
Αν πραγματικά ήθελαν οι Αμερικανοί και οι Τούρκοι να χτυπήσουν τους Τζιχαντιστές, δεν θα τους άφηναν εδώ και τρία χρόνια να «αλωνίζουν» στην περιοχή και να εμπορεύονται τεράστιες ποσότητες παράνομου πετρελαίου κερδίζοντας μαζί με τους Τούρκους δισεκατομμύρια δολάρια.
Η εισβολή αυτή, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, θα δημιουργήσει την ζώνη απαγόρευσης αεροπορικών πτήσεων πλην των τουρκικών και αμερικανικών αεροσκαφών, κάτι που όμως ήδη οι Ρώσοι το έχουν ακυρώσει με την εγκατάσταση των πυραύλων S-400, καθώς ούτε πουλί δεν θα μπορεί πλέον να πετάξει χωρίς τον έλεγχο τους και την δυνατότητα άμεσης κατάρριψης του.
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάποιοι θέλουν να σπρώξουν τα πράγματα στα άκρα σε ανοιχτή σύγκρουση με τους Ρώσους και τους Ιρανούς στην Συρία, εξέλιξη που σίγουρα θα σηματοδοτήσει ευρύτερη σύρραξη με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Έτσι εξηγείται και η για πολλούς αδικαιολόγητη προκλητικότητα του Ερντογάν και η συνεχώς αυξανομένη ανεξέλεγκτη αυταρχικότητα του κατά των πολιτικών του αντίπαλων στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Να δούμε, θα το τολμήσουν;


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...