Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ Α. ΘΡΑΚΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

τανκσ
σχόλιο Γ.Θ : Όταν η τουρκιά θα διαλύεται από την ατσάλινη βροχή των Sukhoi και ο παράφρων σουλτάνος θα έχει μετακινήσει τουρκικές δυνάμεις και από την κατεχόμενη Κύπρο, τότε θα έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να λυθεί μια για πάντα το κυπριακό με τις ερπύστριες της 5ης ΕΜΑ και την προέλαση της ΕΛΔΥΚ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, καθώς και με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αποφάσισε την εσπευσμένη μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Α Θράκη, στα σύνορα με την Συρία και ειδικά στην «καυτή» ζώνη που συνορεύει με τις περιοχές των Τουρκομάνων της Συρίας.
Όπως αναφέρεται η τεθωρακισμένη μεραρχία που εδρεύει στο Tekirdağ, (η ελληνική Ραιδεστό), της Α Θράκης, μετακινείται μαζικά στα συριακά σύνορα.
Άρματα μάχης τύπου MT-60, μεταφέρονται μέσω σιδηροδρομικών συρμών προς τα σύνορα με την Συρία με κύριο σταθμό την πόλη του Γκαζίαντέπ, όπου έχει στηθεί προσωρινό αρχηγείο επιχειρήσεων.
Η μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, όπως αναφέρουν πηγές του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.
Όπως φαίνεται οι εξελίξεις τρέχουν, με… πολλαπλές «παρενέργειες».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...