Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Πετσοκόβει του Τουρκομάνους ο Στρατός του Ασαντ…που τρέχουν πανικόβλητοι στην Τουρκία!

Οι Τουρκομάνοι του Μπαγίρ Μπουτζάκ στα νότια του νομού Χατάϊ είναι αντιμέτωποι με την απειλή γενικής σφαγής.
 
Οι περιοχές Ατζίσου, Φιρινλίκ και κυρίως Κιζιλντάγ, στο Μπαγίρ Μπουτζάκ που θεωρείται κύρια πατρίδα των Τουρκομάνων της Συρίας, δέχονται έντονες επιθέσεις των δυνάμεων του Άσαντ υπό τη στήριξη των βομβαρδισμών των Ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών. 

Σημειώνεται ότι στρατιώτες του Συριακού Στρατού καταφτάνουν  σε λόφους κοντά στο όρος Κιζιλντάγ.

6453636315trkmenlergrafik
Τελευταία, πέρασαν στον έλεγχο των δυνάμεων του Άσαντ τα χωριά Γκιμάμ και Ζουβέικ, το σταυροδρόμι του Ατζίσου και ένα μέρος του Κιζιλντάγ.

Σε περίπτωση που οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσσαντ καταλάβουν το σύνολο του Κιζιλντάγ, θα είναι υπό απειλή του πυροβολικού 10 τουλάχιστον χωριά των Τουρκομάνων.

Ενώ ένα άλλο σημείο που είναι στο στόχαστρο του καθεστώτος, είναι το Ατζίσου. Αυτό είναι το τελευταίο σημείο μεταξύ της ακτής και του βόρειου μετώπου που ελέγχουν οι Τουρκομάνοι.

Η περιοχή Μπαγίρ Μπουτζάκ στη Λαττάκεια, είναι από τα σημαντικά προπύργια του αγώνα κατά του Άσαντ. Σε περίπτωση που οι δυνάμεις του Άσαντ ελέγξουν το σύνολο της συγκεκριμένης περιοχής θα ενισχύσουν την κυριαρχία τους κατά μήκος της γραμμής της Μεσογείου.

Η περιοχή όπου σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις, απέχει μόνο 5 χιλιόμετρα από την Τουρκία. Η Τουρκία  έχει θέσει  σε συναγερμό μετά τις εξελίξεις, πάνω από 5 χιλιάδες Στρατιώτες.

Περίπου 500 Τουρκομάνοι  που ήρθαν από το σημείο Χατάϊ – Γιαϊλαντάγ εγκαταστάθηκαν στον καταυλισμό Γιαμάντι.

Οι Τουρκομάνοι που άφησαν τα παιδιά και τους συζύγους τους στην Τουρκία  και κάποιοι από αυτούς επέστρεψαν πίσω για να πολεμήσουν…Αλλά οι Σύριοι τους Πετσόκοψαν!
rkmenkomutan
Σύμφωνα με τις ειδήσεις που έρχονται από την περιοχή όμως είναι μεγάλες οι απώλειες της Ταξιαρχίας «Σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ» στην περιοχή Μπαγίρ Μπουτζάκ.

Στην περιοχή μεταξύ Λαττάκειας και Ιντλίμπ εκτός από την Ταξιαρχία «Σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ», υπάρχουν οι δυνάμεις του μετώπου αλ Νούσρα και του στρατού αλ Φατίχ.

Από την άλλη μεριά  υπάρχουν εκτός από τον Συριακό Στρατό, Ιρανοί στρατιώτες και άνδρες της Χεζμπολάχ και Σιίτες πολεμιστές που ήρθαν από Ιράκ, Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Σχόλιο: Δεν θα υπάρχει έλεος για κανέναν απο τους Τουρκομάνους διαμήνυσαν  Στρατιωτικοί Διοικητές αφού το πλιάτσικο και οι σφαγές που προκάλεσαν στον άμαχο πληθυσμό ήταν τεράστιες

Ποιοι είναι οι Τουρκομάνοι της Συρίας;

Ο Σουλτάνος Γιαβούζ Σελίμ πρόσθεσε τη Συρία στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1516. Η περιοχή επί 402 χρόνια ήταν υπό τη κυριαρχία των Τούρκων. Κατά την περίοδο αυτή εγκαταστάθηκε μεγάλος αριθμός Τουρκομάνων στην περιοχή.

Οι Τουρκομάνοι της Συρίας στην πλειοψηφία τους είναι Σουνίτες – Χανεφί.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...