Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ποιος ήταν ο ελληνοαμερικανός πράκτορας που «ξεσκέπασε» την τουρκική υποκρισία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με 40-50 εκατομμύρια δολάρια το μήνα και με ετήσιο τζίρο 500 εκατομμύρια τον χρόνο,
διακινείται το παράνομο πετρέλαιο από την Συρία και το Ιράκ μέσω Τουρκίας στο τουρκικό λιμάνι του Τζευχάν της Μεσογείου και από εκεί στους διάφορους «πρόθυμους» πελάτες. Τα κέρδη μοιράζονται οι Τούρκοι και οι Τζιχαντιστές.

Όλα αυτά από μια εμπιστευτική αναφορά στις 30/10 του Ελληνοαμερικανού πρώην πράκτορα της CIA, Τζον Κυριακού και νυν κορυφαίο στέλεχος της Επιτροπής των Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, με την οποία ο Κυριακού κυριολεκτικά «ξεσκέπαζε» όλο αυτό το παράνομο πάρε-δώσε του καθεστώτος Ερντογάν με τους δολοφόνους Τζιχαντιστές.

foto1Ο 50χρονος Τζον Κυριάκου, ένα από τα ικανότερα στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, που υπηρέτησε στην Αθήνα έγινε πρωτοσέλιδο το 2007 με την συνέντευξή του στο ABC News, όταν έγινε ο πρώτος άνθρωπος με γνώση του προγράμματος των βασανιστηρίων της CIA, που αποκάλυψε ότι τα βασανιστήρια, (συμπεριλαμβανομένων και των εικονικών πνιγμών), ήταν η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Αυτό στη συνέχεια το πλήρωσε ακόμα και με φυλάκιση.

Ο Τζον Κυριακού στην αναφορά του ανέφερε ότι στην υπόθεση του λαθρεμπορίου πετρελαίου εμπλέκονται πολλά στελέχη από τον τουρκικό κρατικό μηχανισμό και επεσήμανε ότι οι Τζιχαντιστές ελέγχουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου το οποίο διοχετεύουν στην Τουρκία, με το ανάλογο φυσικά αντίτιμο από τουρκικής πλευράς.

diylhthriaΣτην ίδια αναφορά που συντάχτηκε κατόπιν έρευνας του ιδίου, τόνισε ότι η Τουρκία παρά του ότι είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και μέλος του ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν καταπολεμά την διαφθορά του λαθρεμπορίου καυσίμων, αλλά σε αυτή εμπλέκονται και πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες στις νοτιοανατολικές επαρχίες που συνορεύουν με τους Τζιχαντιστές, ακόμα και από τις τάξεις του τουρκικού στρατού.

Όλοι γνώριζαν αλλά όλοι έκαναν την…πάπια! Για άλλη μια φορά η διεθνής υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...