Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Η Ρωσία προειδοποίησε την Σαουδική Αραβία ότι θα επιβάλει no-fly ζώνη στην Υεμένη!!

Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ)
 

Ο πόλεμος στην Συρία, από την στιγμή της ρωσικής παρέμβασης, έχει αρχίσει και «απλώνει» σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις και κατά την άποψή μας έχει ήδη ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος...



Πριν από λίγο έγινε γνωστό και με φωτογραφικό υλικό, ότι οι Σαουδάραβες, υπό το φόβο των Ιρανών Φρουρών και των ρωσικών υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών, μετακινούν συστοιχίες αντιαεροπορικών συστημάτων στην Υεμένη, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
 

Ρωσικές κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, ότι ο Βλαδίμηρος Πούτιν έστειλε «τελεσίγραφο» στην Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το οποίο, αν το Ριάντ συνεχίσει να υποστηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία και το Ιράκ με αντιαεροπορικά αλλά και άλλους είδους οπλικά συστήματα, τότε η Ρωσία θα παράσχει στήριξη στους αντάρτες στην Υεμένη. Πρόκειται στην ουσία για μία ευθεία ρωσική παρέμβαση στην χώρα αυτή, που σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο.
 

Η ρωσική πολεμική αεροπορία άλλωστε βρίσκεται στην συριακή βάση της Λατάκειας με εμβέλεια ολόκληρη την Μ. Ανατολή, έχοντας αποκτήσει εντωμεταξύ πολλές και μεγάλες δυνατότητες!! Αυτό είναι μια εφικτή κίνηση, αφού πρώτα οι Σιίτες αντάρτες Χούθις πιθανόν να ζητήσουν και αυτοί επίσημα βοήθεια από την Μόσχα, μιας και κατέχουν την κυβέρνηση στην χώρα αυτή.


 

Όσο για την Σαουδική Αραβία και την υποστήριξη που παρέχει στον ISIS, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν την μεταφορά αντιαεροπορικών συστημάτων με προορισμό την Συρία, πριν από μερικές ημέρες.
 

Η Ρωσία, προκειμένου να επιλύσει την σύγκρουση στην Υεμένη, προσεχώς πιθανόν να αναγκαστεί να επέμβει και στην χώρα αυτή, έτσι όμως μπορεί να τεθεί αντιμέτωπη με την Σ.Αραβία.
 

Το ζήτημα είναι ότι οι πολέμαρχοι του Ισλαμικού Στρατού μάχονται εναντίον του Μπασάρ αλ-Ασάντ, με την αμέριστη συγκατάθεση και την εποπτεία της Σ.Αραβίας και του Κατάρ.
 

Πριν μερικές ημέρες μάλιστα οι τζιχαντιστές δέχθηκαν την προμήθεια τελευταίας γενιάς αντιαεροπορικών συστημάτων MANPADS», δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος των Εβραίων της Ρωσίας και νυν επικεφαλής γεωπολιτικού ινστιτούτου της Μέσης Ανατολής Yevgeny Satanovsky.


 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr και άρθρο με τίτλο (Η Σ. Αραβία παρέδωσε πάνω από 500 αντιαρματικά BGM-71 TOW στην συριακή αντιπολίτευση), είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι Σαουδάραβες προμηθεύουν τους ισλαμιστές τρομοκράτες με σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα αεράμυνας.
Προφανής στόχος η ρωσική αεροπορία και η πρόκληση θυμάτων.
 

Επίσης σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών οι Σαουδάραβες είχαν εξοπλίσει περίπου 4 κέντρα διοίκησης των Τζιχαντιστών, με όλον τον απαραίτητο υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ακόμη και με video conferencing ακόμη και με Σαουδάραβες εκπαιδευτές, τα οποία όμως κατέστρεψε ο συριακός στρατός και η ρωσική αερπορία.
 

Οι Σαουδάραβες φοβούνται και καλά κάνουν ότι οι νότιες αεροπορικές βάσεις στο Ομάν, θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο για τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-30 και Su-34, βάζοντας ένα τέλος στην στρατιωτική επέμβαση της Σ. Αραβίας στην Υεμένη.
 

Γενικώς πάντως διαφαίνεται καθαρά ότι «βράζει» ολόκληρη η Μέση Ανατολή και η Τουρκία και προμηνύονται συνταρακτικά γεγονότα λίαν συντόμως.

pentapostagma.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...