Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Αρνητική η απάντηση της Μόσχας στον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ήρθε πολύ αργά και είναι "πολύ λίγη" η απολογία σου»

του Βασίλη Καπούλα


Αρνητική είναι η απάντηση της Ρωσίας στην απολογία του Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς με δηλώσεις δύο ανώτερων Ρώσων αξιωματούχων η Μόσχα διαμηνύει πως πρέπει να γίνουν ακόμα πάρα πολλά.
Και αυτό είναι λογικό γιατί η Τουρκία εμπλέκεται και στην Ουκρανία, Κριμαία, Μαύρη Θάλασσα....
Είναι πλέον φανερό πως η Ρωσία θα παίξει την Τουρκία σαν το σκύλο με τη γάτα μέχρι να πάρει αυτά που θέλει τα οποία δεν θα είναι και λίγα... Η Τουρκία έπαιξε και έχασε και πλέον η πλήρη υποταγή της είναι μονόδρομος.
Ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος είπε πως η απολογία του Ρ.Τ.Ερντογάν για την κατάρριψη του Su-24 ήρθε "πολύ αργά" και είναι "πολύ λίγη" και είναι αποτέλσμα της αποτυχημένης εξωτερικής πολιτικής του.
"Αν ακολουθήσετε την φυσιολογική λογική, όλα αυτά θα έπρεπε να είχαν συμβεί μετά το περιστατικό και ακόμη καλύτερα αν δεν είχαν συμβεί καθόλου" είπε ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Ρωσίας, Konstantin Kosachev.
"Είναι φανερό πως η τουρκική εξωτερική πολιτική έφτασε σε τέλμα και απέτυχε σε όλα τα μέτωπα και ο Ερντογάν ο οποίος είναι υπέυθυνος γι αυτό χρειάζεται τώρα μια μικρή διπλωματική νίκη, μια τέτοια νίκη ίσως είναι η ομαλοποίηση των σχέσεων με τη Ρωσία" είπε ο Kosachev.
"Παρόλ αυτά κατά τη γνώμη μου, για να ομαλοποιηθούν αυτές οι σχέσεις πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη πέρα από ένα απολογητικό γράμμα" τόνισε.
"Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για αποκατάσταση των ρωσοτουρκικών σχέσεων στο κοντινό μέλλον ακόμη και μετά την απολογία του Ρ.Τ.Ερντογάν, πολλά έχουν χαθεί" είπε ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Ρωσίας Vladimir Jabbarov.
"Θα ήταν πολύ αισιόδοξο, η μεταξύ μας σχέση χάθηκε εδώ και καιρό και πολλά κατστράφηκαν"τόνισε.
Τα ξένα ΜΜΕ ακόμη και τα Αμερικανικά χλευάζουν την απόφαση του Ρ.Τ.Ερντογάν λέγοντας πως πρόκειται για έναν από τους πιο " απολυταρχικούς ηγέτες στην περιοχή" και αποφάσισε να βγάλει την χώρα του από την απομόνωση" λόγω "γεωπολιτικών υπολογισμών" επειδή η Ρωσία είναι ο πλέον σημαντικός παράγοντας στην περιοχή και "παίκτης-κλειδί" για τις εξελίξεις στο συριακό και όχι μόνο....

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...