Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αl Arabiya: "To Iράν έστειλε 15.000 στρατιώτες στη Συρία".

Το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι της Σαουδικής Αραβίας Al Arabiya μετέδωσε χθες ότι 15.000 επίλεκτα μέλη της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν είχουν αποσταλεί στη Συρία, προκειμένου να στηρίξουν τον Πρόεδρο της Συρίας, Bashar al-Assad, στoν αγώνα του εναντίον των εισαγόμενων μισθοφόρων της "αντιπολίτευσης".

Ιστολόγιο Infowars με πληροφορίες από την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz

8 Φεβρουαρίου 2012

Με χθεσινή δήλωσή του στο σαουδαραβικό κανάλι Al Arabiya, ένα ευηπόληπτο μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Συρίας αποκάλυψε ότι ο διοικητής της επίλεκτης Ταξιαρχίας Αl Quds της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν κατέφθασε πριν από λίγες ημέρες στη Συρία, με σκοπό να στηρίξει το συριακό καθεστώς στην προσπάθειά του να καταστείλει τις αντικαθεστωτικές ομάδες, οι οποίες τους τελευταίους 11 μήνες προκαλούν εξεγέρσεις σε διάφορα σημεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον Σύριο αξιωματούχο, ο Kassam Salimani, διοικητής της Ταξιαρχίας Al Quds, των ειδικών δυνάμεων της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, έφθασε πρόσφατα στη Συρία, όπου και έχει αναλάβει θέση στο επιτελείο πολεμικών επιχειρήσεων, το οποίο έχει τον έλεγχο των αμυντικής φύσεως χειρισμών στις μάχες εναντίον των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Το επιτελείο πολεμικών επιχειρήσεων επισκέπτονται, εκτός από τον ίδιο τον πρόεδρο Assad και τον αδελφό του Maher, δύο άλλοι συγγενείς του, οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας και μερικοί άλλοι αξιωματούχοι του στρατού.

Η Ταξιαρχία Al Quds απαρτίζεται από 15.000 επίλεκτους στρατιώτες που ειδικεύονται, μεταξύ άλλων, στην διεξαγωγή αντισυμβατικού πολέμου σε ξένο έδαφος.

Η παρουσία του Salimani στη Συρία αποτελεί ένδειξη του γεγονότος ότι ο πρόεδρος Assad σχεδιάζει και οργανώνει την αντίσταση του εναντίον των αντικαθεστωτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Ο συριακός στρατός φέρεται να ετοιμάζεται για πόλεμο σε όλα τα μέτωπα εναντίον των ομάδων ανταρτών που εξαπολύουν επιθέσεις στην πόλη Homs.

Τα σχέδια αυτά του προέδρου της Συρίας συμπίπτουν με την προγραμματισμένη επίσκεψη στη Δαμασκό του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Sergei Lavrov, ο οποίος έφθασε στη χώρα χθες, Τρίτη, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Στόχος του καθεστώτος Assad, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είναι να μπορέσει να ανακτήσει και πάλι τον έλεγχο της κατάστασης και να αντιμετωπίσει τις εξεγέρσεις που αναμένονται να συνεχιστούν στην Ηoms, αλλά και να επιχειρήσει να ανακαταλάβει την πόλη Zabadani , η οποία έπεσε τον Ιανουάριο στα χέρια των αντικαθεστωτικών δυνάμεων του "Στρατού της Ελεύθερης Συρίας".

Το ρεπορτάζ του Al Arabiya αναφέρει επίσης ότι η μάχη για το Zabadani ήδη άρχισε, με στρατιώτες του συριακού στρατού να έχουν αυτομολήσει και ταχθεί με το μέρος των αντικαθεστωτικών, παραδίδοντάς τους ταυτόχρονα οκτώ τεθωρακισμένα. Παράλληλα, η πόλη Ηοms τελεί υπό πολιορκία, καθώς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η παροχή ύδρευσης στα περισσότερα σημεία της πόλης.

Στη φάση αυτή, οι επικεφαλής των αντικαθεστωτικών προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να προχωρήσουν τους σχεδιασμούς τους και να βρουν μια διέξοδο, καθώς, αφ' ενός μεν έχει γίνει σαφές ότι η Τουρκία και αρκετά αραβικά κράτη αντιτίθενται σε μια άμεση στρατιωτική επέμβαση για την ανατροπή του Assad, και αφ' ετέρου η επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά του καθεστώτος δεν θα είναι αρκετή για να επιτευχθεί το επιθυμητό για τους Δυτικούς αποτέλεσμα.

Οι Δυτικοί, μετά το βέτο από Ρωσία και Κίνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, και τις απειλές του Ιράν ότι θα ανοίξει νέο μέτωπο εναντίονί τους, δεν είναι βέβαιο εάν θα συμφωνήσουν άμεσα σε κοινή δράση εναντίον της Συρίας.

Ο άλλος καθοριστικός παράγοντας είναι το εάν και κατά πόσο οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις του "Στρατού της Ελεύθερης Συρίας" θα μπορέσουν να λάβουν νέες ενισχύσεις και να εξοπλιστούν με βαρύ πυροβολικό, τεθωρακισμένα και πυρομαχικά, έτσι ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα ισχυρό μέτωπο εναντίον του συριακού στρατού. Εάν αυτό το κατορθώσουν, τότε δεν αποκλείεται να μετατραπούν οι εξεγέρσεις σε πραγματική στρατιωτική αντιπαράθεση, όπως έγινε και στην περίπτωση της Λιβύης.

Kαι ενώ τα σύνεφα πολέμου πυκνώνουν στη Συρία, και το Ιράν ετοιμάζεται για πόλεμο, δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί αναλυτές που αναρωτιούνται: «Μήπως τελικά το Ιράν, με τον Αχμαντινετζάντ και το πυρηνικό πρόγραμμα, είναι ο δούρειος ίππος προκειμένου να αλωθεί ολόκληρη η Μέση Ανατολή»;
Πηγή

Η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει στη Συρία


Το ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV μετέδωσε επικαλούμενο υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, ότι σύμφωνα με το προετοιμασμένο από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες σχέδιο, στρατεύματα της Τουρκίας σχεδιάζουν εισβολή στο έδαφος της Συρίας.

Οι τουρκικές δυνάμεις, κατά τον ισχυρισμό του τηλεοπτικού δικτύου, θα εξοπλίσουν τους Σύρους αντιπολιτευόμενους, ενώ το Ισραήλ θα πλήξει τις συριακές στρατιωτικές βάσεις και θα ανατρέψει τον Μπασάρ Άσαντ. Κατόπιν από τη Λιβύη θα καταφθάσουν αμερικανικές δυνάμεις μαζί με μουσουλμάνους μαχητές – ουαχαβίτες.

Από το Voice of Russia

Η Ταξιαρχία Al Quds

Χάρτης με περιοχές που αναφέρονται στο άρθρο

O μισθωμένος από ΗΠΑ "Στρατός της Ελεύθερης Συρίας"

πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...