Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ο Evelyn de Rothschild ζητάει παγκόσμιο νόμισμα (video)

The Daily Bell / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Πρόκειται για μία αξιοσημείωτη επτάλεπτη συνέντευξη που δίνει την προοπτική ενός πολύ ισχυρού άνδρα σε πολλά θέματα - και ειδικότερα στο θέμα της Κίνας.
Όλοι βέβαια γνωρίζουν τη φήμη της δυναστείας των Ρότσιλντ, ως της οικογένειας με την τεράστια δύναμη πίσω από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου, η οποία έχει κάνει την οικογένεια να κατέχει εκατοντάδες τρισεκατομμύρια. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσα, βέβαια. Ωστόσο, τέτοια βίντεο αποτελούν μια άσκηση στην ανάλυση κυρίαρχων κοινωνικών θεμάτων, κατά την άποψή μας.
Πιστεύουμε (Daily Bell) ότι υπάρχει μια ελίτ εξουσίας που χρησιμοποιεί διάφορες παγκόσμιες θεματικές προωθητικές ενέργειες για την επίτευξη του στόχου της που είναι η παγκόσμιαδια-κυβέρνηση. Αυτό που είναι ενδιαφέρον σε αυτό το βίντεο από το Bloomberg TV, είναι η πιστότητα με την οποία ο Evelyn Rothschild τονίζει πολλά από αυτά τα θέματα.
Από την Wikipedia :
Γιος του Anthony Gustav de Rothschild (1887-1961) και της Yvonne Cahen d'Anvers (1899-1977), πήρε το όνομά του από το θείο του Achille Evelyn de Rothschild, που σκοτώθηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Evelyn de Rothschild πέρασε αρκετά χρόνια της παιδικής ηλικίας του στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν μαθητής στο Harrow School και στη συνέχεια σπούδασε ιστορία στο Trinity College του Πανεπιστημίου του Cambridge, αλλά τα παράτησε πριν πάρει το πτυχίο του.
Μέχρι την ηλικία των είκοσι έξι έζησε την ζωή του με ταξίδια, εξωτικά σπορ αμάξια και άλογα, μέχρι που αποφάσισε να ενωθεί με τον τραπεζικό οίκο NM Rothschild & Sons για να εκπαιδευτεί στην επιχείρηση της οικογένειας ...
Το 1968, ο Evelyn de Rothschild διορίστηκε διευθυντής του de Rothschild Frères με έδρα το Παρίσι, ενώ ο Guy de Rothschild από το γαλλικό υποκατάστημα της οικογένειας έγινε συνέταιρος στο NM Rothschild & Sons. Το 1976 ανέλαβε πρόεδρος της τράπεζας από τον Victor Rothschild και το 1982 έγινε πρόεδρος του RothschildsContinuation Holdings AG, της εταιρείας που συντονίζει ο τραπεζικός όμιλος έμπορος.
Έγινε συν-πρόεδρος της Rothschild Bank AG, στη Ζυρίχη, το 1994, υπηρετώντας έως το 2003 όταν επέβλεψε τη συγχώνευση του γαλλικού και του βρετανικού οίκου της οικογένειας. Ο David René deRothschild του γαλλικού υποκαταστήματος ανέλαβε εκτελεστικός πρόεδρος της Rothschild International αφότου οι διάφοροι κλάδοι είχαν συγχωνευτεί και ο Sir Evelyn συνέχισε ως μη εκτελεστικός πρόεδρος της NM Rothschild & Sons. Το 2003, ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του, Lynn Forester de Rothschild, μια εταιρεία χαρτοφυλακίου, την E.LRothschild, να διαχειρίζεται τις επενδύσεις τους στο περιοδικό The Economist και σε διάφορες επιχειρήσεις στην Ινδία ... Το 1989 χρίστηκε ιππότης από την Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, την οποία υπηρετεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος.
Σχ. ΚΟ: Ο Evelyn de Rothschild έχει κάνει μέχρι τώρα, τρεις γάμους. Γιος του από το δεύτερο γάμο είναι ο 34χρονος David Mayer deRothschild, για τον οποίον αναπτύχθηκε τελευταία σε κάποια ελληνικά blogs (ξεκίνησε από το ‘Θεωρίες Συνομωσίας του…. Αστακού’ και τις συνέχειές του) η θεωρία ότι είναι «ο Αντίχριστος».
Ακολουθεί το απόσπασμα από την συνέντευξη που έχει σχέση με το παγκόσμιο νόμισμα:
Rishaad Salamat (δημοσιογράφος): Sir Evelyn, τι λέτε για την κατάσταση με το RMB; (Το Ρεν Μιν Μπι – RMB είναι το νόμιμο νόμισμα της Κίνας. Το εκδίδει και το διαχειρίζεται η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας). Μιλήσατε για το αποκαλούμενο νομισματικό πρόβλημα - εννοώ, βλέπετε την ημέρα μέσα στα επόμενα πέντε έτη, όπου θα είναι πλήρως μετατρέψιμο και ευέλικτο;
Evelyn de Rothschild: Καλά, μιλάτε με κάποιον που είναι αρκετά μεγάλος. Αν είμαι εδώ ακόμα σε πέντε χρόνια, θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτή είναι η περίπτωση. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να προχωρήσουμε προς αυτήν την ευκαιρία, και νομίζω ότι η πρόκληση είναι εάν θα πρέπει επίσης να προχωρήσουμε προς ένα παγκόσμιο νόμισμα. Επειδή η πολυπλοκότητα της κερδοσκοπίας και του νομίσματος έχει προκαλέσει αρκετές ενοχλήσεις - όχι μόνο μεταξύ των εθνών που συναλλάσσονται, αλλά και μεταξύ των ατόμων. Αλλά δεν είναι για μένα να πω πως αυτό θα συμβεί, αλλά νομίζω ότι ο καθένας που ξέρει πώς να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις έχει πολύ επίγνωση του προβλήματος που χρειάζεται να ξεπεραστεί.
Δείτε το βίντεο:
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

πηγη

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...