Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η «λυσσασμένη» κ. Ειρήνη Καλού έδειξε για μια άλλη φορά την «ειρηνική... κακία της!»

Παραμένει στη φυλακή ο Γέροντας Εφραίμ.Συζητείται την Τετάρτη η αγωγή του Δημοσίου κατά της Μονής


Προφυλακισμένος πρέπει να παραμείνει ο Γέροντας Εφραίμ αποφάσισε , αργά το απόγευμα της Πέμπτης, η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.
Στην πολυσέλιδη απόφασή της, η ανακρίτρια εκτιμά ότι δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε εξαρχής κρίνει ότι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου πρέπει να κρατηθεί στη φυλακή ως «ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.»

Η λυσσασμένη κ.Καλού είχε κρίνει μάλιστα στην πρότασή της, ότι ο Γέροντας «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως ηγούμενος» της Μονής Βατοπαιδίου, η οποία είχε παγκόσμια ακτινοβολία, «για τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων!!!»
Οι συνήγοροι του Γέροντα έχουν κατά το νόμο δικαίωμα να προσφύγουν εντός πέντε ημερών στο δικαστικό συμβούλιο, καταθέτοντας πλέον σε αυτό την προσφυγή τους για την αποφυλάκιση του.
Εντός πέντε ημερών, πάντως, και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τρίτη 14 του μήνα, συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η πρώτη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Μονής Βατοπαιδίου, η οποία είχε υποβληθεί τον Ιούνιο του 2010.
Με την αγωγή ζητείται η ακύρωση της ανταλλαγής και η επιστροφή στο Δημόσιο ακινήτου 180 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Αθανασίου Έδεσσας.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής έχει αναβληθεί ήδη μία φορά, τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από αίτημα της Μονής.

Παρότι δυσάρεστη εξέλιξη ήταν μάλλον αναμενόμενη, αφού η συγκεκριμένη "κυρία" πρωτοστάτησε στην προφυλάκιση του π. Εφραίμ με "ιερή" λύσσα, επομένως πολύ δύσκολα θα πήγαινε...κόντρα στον εαυτό της.Ευχόμαστε στον Γέροντα καλή δύναμη, υπενθυμίζοντας ξανά πως πάνω από την όποια "δικαιοσύνη" των ανθρώπων, υπάρχει αυτή του Θεού!

Υ.Σ. Μήπως τελικά η κ.Καλού παρακολουθεί με ευλάβεια τον Βαξεβάνη;

http://trelogiannis.blogspot.com/2012/02/blog-post_1307.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...