Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πόλεμος στην Αθήνα: 45 κτίρια πυρπολημένα, 67 συλλήψεις, 68 τραυματίες αστυνομικοί!


Λίγο πριν από το ξημέρωμα (!) εκδόθηκε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σύμφωνα με την οποία:
"Κατά τη διάρκεια των σημερινών συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας, πολυπληθείς ομάδες ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που βρίσκονταν ανάμεσα στους διαδηλωτές, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις, αρχικά στη Πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας με βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Κατά τη διάρκεια των πολύωρων επιθέσεων προκάλεσαν εμπρησμούς τουλάχιστον σε σαράντα πέντε (45) κτίρια και καταστήματα, πολλούς εκ των οποίων ταυτόχρονα, ενώ σε άλλα προκάλεσαν φθορές, σε κάποια από τα οποία αφαίρεσαν αντικείμενα και εμπορεύματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των επιτιθεμένων έκαναν χρήση δακρυγόνων μέσων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνόδευσαν Πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να φθάσουν αυτά ακώλυτα στους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών, δεδομένου ότι οι ταραχοποιοί και μερίδα του συγκεντρωμένου πλήθους δεν επέτρεπαν την προσέγγισή τους στα σημεία αυτά. Παράλληλα αστυνομικές δυνάμεις απεγκλώβισαν πολίτες που βρίσκονταν εντός κτιρίων που είχαν προκληθεί εμπρησμοί.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, εξήντα επτά (67) άτομα για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, δολιοφθορές κατά κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και κλοπές αντικειμένων και εμπορευμάτων από καταστήματα. Παράλληλα προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα εβδομήντα πέντε (75) άτομα.

Από τις σφοδρότατες επιθέσεις τραυματίσθηκαν εξήντα οκτώ (68) αστυνομικοί, από μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομεία.

Προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής".

Ο πετροπόλεμος μεταξύ ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου και των ΜΑΤ, που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, και η εκτεταμένη χρήση χημικών ουσίων από τις δυνάμεις ασφαλείας, είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο κύριος όγκος των διαδηλωτών που κατέκλυσαν το Σύνταγμα, διαδηλώνοντας κατά του νέου μνημονίου και των επώδυνων μέτρων που το συνοδεύουν.

02.10 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των τραυματιών πολιτών φτάνει στους 70.

00.30 Δύο μεγάλες πυρκαγιές σε εξέλιξη στο κτίριο της Marfin Bank, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην οδό Αθηνάς 15 και στη Eurobank Ακαδημίας και Μπενάκη. Οι φωτιές σε κτίρια μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 40

00.14 Πολλές εστίες φωτιάς στην Αθηνάς και σπάσιμο καταστημάτων και πλιάτσικο στην Ερμού

23.58 Καίγεται η Τράπεζα Κύπρου στην Αθηνάς - Στις οδούς Ερμού και Αιόλου έκαψαν αυτοκίνητα - Στην οδό Πατησίων άνοιξαν το Ράδιο Κορασίδη και ακολούθησε πλιάτσικο - στην Πλατεία Ασωμάτων έχουν στηθεί οδοφράγματα και γίνονται οδομαχίες

23.52 Αψιμαχίες κουκουλοφόρων και αστυνομικών στο λόφο του Στρέφη -  Προσαγωγές ατόμων που κάνουν πλιάτσικο σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

23.35 Σε εξέλιξη επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων - Στους 54 ανέβηκε ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία - καίγεται το δημαρχείο του Βόλου, δεν μπορεί να προσεγγίσει αστυνομικό όχημα - Εισέβαλαν στην Εφορία Βόλου και έχουν βγάλει έξω φακέλους τους οποίους αργότερα έκαψαν - νέα φωτιά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην Αθηνάς

22.58 25 προσαγωγές πολιτών για συμμετοχή στα επεισόδια

22.52 Πλιάτσικο στο οπλοπωλείο της Ομόνοιας

22.47. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης καταγγέλλει τον Χρήστο Παπουτσή ότι του απαγόρευσε να πάει σήμερα το βράδυ στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και θεωρεί απαράδεκτη την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.

22.44 «Η κυβέρνηση και ο περιφερειάρχης οφείλουν να σκεφθούν το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, πριν να είναι πολύ αργά», τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης. «Οι ευθύνες του αρμόδιου υπουργείου είναι τεράστιες», καταλήγει.

22.34 Πληροφορίες ότι άνοιξαν ΑΤΜ της Τραπεζας Πειραιώς στην οδό Αττικής. Επίσης, πολλά κατάστηματα στα οποία έσπασαν βιτρίνες, έγινε πλιάτσικο.

22.26 Καίγεται το κατάστημα Γερμανός στη Μπενάκη.

22.10 Καίγεται η Εμπορική Τράπεζα, κοντά στην Πανεπιστημίου στην Ομόνοια. Επίθεση στο Δημαρχείο της Κοτζιά από δέκα άτομα τα οποία είχαν εισβάλλει με σκοπό να βάλουν φωτιά, τα ΜΑΤ επενέβησαν και τους προσήγαγαν. Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι πάνω από δέκα κτίρια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην Αθήνα. Στις φλόγες και ο κινηματογράφος Αστυ. Εκκληση από το ΕΚΑΒ να επιτρέπουν την ελεύθερη και γρήγορη πρόσβασή του.

Στις 22.07 Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως (Λεωχάρους και Κολοκοτρώνη) από ομάδα 30 αντιεξουσιαστών με πέτρες και μολότοφ. Κατά την επίθεση, έκαψαν αυτοκίνητα παρκαρισμένα από έξω, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί ενώ τελικά η επίθεση αποκρούστηκε από δυνάμεις του τμήματος. - Απεγκλωβίστηκαν εργαζόμενοι από το υπόγειο της Alpha Bank (Πεσμαζόγλου και Πανεπιστημίου).

22.06: Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης από το Σταθμό Πρώτων Βοηθειών που στήθηκε για τους τραυματισμένους και για αυτούς που υπέστησαν εγκαύματα από την εισπνοή των χημικών ουσιών κατά τη διαδήλωση, κάνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς της χώρας, να σταματήσει άμεσα η ρήψη χημικών ουσιών και δακρυγόνων.

Στις 21.32 φωτιά στην Εθνική Τράπεζα στην Αιόλου, στο κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank στη Πεσμαζόγλου και σε δύο εμπορικά καταστήματα στην Πανεπιστημίου.

Στις 20.30 τυλίχθηκαν στις φλόγες ένα υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Κοραή, το κτίριο που στέγαζε παλιά το Kosta Boda στη συμβολή των δρόμων Χρήστου Λαδά και Σταδίου. Από την πίσω πλευρά του Kosta Boda, η φωτιά επεκτέθηκε και έκαψε το «Αττικόν». Στις φλόγες τυλίχθηκε και ένα κατάστημα δίπλα στο Υπουργείο Εργασίας στην Σταδίου. Δεκάδες φωτιές σε όλο το κέντρο της Αθήνας σε κάδους και οδόστρωμα ενώ η Πυροσβεστική δυσκολεύεται να φτάσει στα σημεία

 defencenet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...