Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Η Τουρκία κόβει τα νερά του Ευφράτη προς Συρία και προκλήθηκε επιδημία χολέρας στη Συρία!

Η Τουρκία κόβει τα νερά του Ευφράτη προς Συρία και προκλήθηκε επιδημία χολέρας στη Συρία!
Κίνδυνος ανθρωπιστικής καταστροφής…

Το υπουργείο Υγείας της συριακής κυβέρνησης κατήγγειλε το Σάββατο τη διακοπή του πόσιμου νερού από την Τουρκία στην πόλη Χασάκα και την ύπαιθρό της, στη βορειοανατολική Συρία αναφέρει το npasyria.

Ο Hassan al-Ghabbash, υπουργός Υγείας, δήλωσε: «Η διακοπή του πόσιμου νερού στη Χασάκα από την Τουρκία για περισσότερες από 50 ημέρες είναι μια απάνθρωπη πράξη», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Πρόσθεσε ότι αυτή η διακοπή θα οδηγήσει σε ανθρωπιστικές καταστροφές και θα συμβάλει στην εξάπλωση ασθενειών μόλυνσης.

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Στις 13 Σεπτεμβρίου, τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν τις «σοβαρές ανησυχίες» τους για το ξέσπασμα της επιδημίας χολέρας στη Συρία.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η επιδημία «είναι πλήρως υπό έλεγχο χάρη στα προληπτικά μέτρα του υπουργείου», ανέφερε το SANA.

Η Τουρκία και οι συνδεδεμένες φατρίες της ένοπλης αντιπολίτευσης, γνωστές και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), διέκοψαν την υπηρεσία στο αντλιοστάσιο νερού Alouk, το οποίο είναι ο μόνος πόρος νερού που τροφοδοτεί τη Χασάκα και την ύπαιθρό της.

Από τον Οκτώβριο του 2019, η Τουρκία έχει διακόψει το νερό στη Χασάκα για περισσότερες από 27 φορές, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της Αυτόνομης Διοίκησης Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Το Σάββατο, η AANES κατέγραψε τρεις θανάτους από χολέρα στις επαρχίες της Ράκα και του Ντέιρ εζ Ζορ. Μια μέρα αργότερα, στέλεχος του Υγειονομικού Συμβουλίου της AANES είπε ότι οι προαναφερθείσες λοιμώξεις από χολέρα προκλήθηκαν από μολυσμένο νερό.

Το Σάββατο, το Υπουργείο Υγείας της Συρίας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 15 κρούσματα χολέρας στην επαρχία του Χαλεπίου...

Χθες Σάββατο ανακοινώθηκε επίσης ένα κρούσμα χολέρας στην επαρχία της Χομς…

Που είναι ο Π.Ο.Υ;

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...