Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Ν.Δένδιας: «Δικαίωμά μας τα 12 ναυτικά μίλια»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει στο τραπέζι το casus belli κατά της Αθήνας για τα 12 ναυτικά μίλια, ξεκαθαρίζει ότι η χώρα μας θα ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών υδάτων, όταν αυτό κριθεί σκόπιμο.

«Τον Φεβρουάριο, η χώρα επεξέτεινε την αιγιαλίτιδα ζώνη της στο Ιόνιο, μέχρι και το Ακρωτήριο Ταίναρο, στα 12 ναυτικά μίλια», υπενθυμίζει ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δενδιας, τονίζοντας: «Η Χώρα μας επιφυλάσσεται να ασκήσει το δικαίωμα αυτό. Όποτε κρίνει σκόπιμο για το εθνικό συμφέρον και όπου το διεθνές δίκαιο το επιτρέπει»

Εντωμεταξύ πολιτική και  στρατιωτική ηγεσία, κατά την επίσκεψή τους στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη  επιβεβαίωσαν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατεύματος, αναφέρει η ΕΡΤ.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις πάντα επιδείκνυαν (και νομίζω ότι το έχουν αποδείξει αλλά και συνεχίζουν να το αποδεικνύουν κάθε μέρα) απόλυτο επαγγελματισμό, πίστη στην αποστολή, αίσθηση καθήκοντος, σφρίγος, αποφασιστικότητα και ικανότητα να ανταπεξέλθουν στην πιο δύσκολη αποστολή και κυρίως να υπερασπίζουν την Πατρίδα», είπε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Διαθέτουμε τόσο την ικανότητα όσο και τα απαραίτητα μέσα ώστε να προασπίσουμε αποτελεσματικά την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας έναντι οποιασδήποτε πρόκλησης ασφαλείας ή εχθρικής επιβουλής», τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...