Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Γκορμπατσώφ: «Ο πόλεμος που έρχεται θα είναι ο τελευταίος»

Σαφής υπαινιγμός για χρήση πυρηνικών όπλων


Ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ παρενέβη με μια συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Echo Moskvy". Ο πρώην ηγέτης της ΕΣΣΔ τόνισε ότι «αν η κρίση με το ΝΑΤΟ κλιμακωθεί σε έναν νέο πόλεμο, αυτός ο πόλεμος θα είναι ο τελευταίος» κάνοντας σαφή υπαινιγμό για χρήση πυρηνικών όπλων.

Ο Mikhail Gorbachev δήλωσε ότι «οι αποφάσεις που πήρε το ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία θεωρούνται ως προετοιμασία για ένα θερμό πόλεμο με τη Ρωσία. Εμμένω σε ότι έχω πει, θεωρώ τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ κοντόφθαλμες και επικίνδυνες. Tέτοια βήματα οδηγούν στην ένταση και στην διαταραχώ (των σχέσεων). Η Ευρώπη χωρίζεται και ο κόσμος διχάζεται. Αυτό είναι ένας λάθος δρόμος για την παγκόσμια κοινωνία».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «Υπάρχουν πολλές παγκόσμιες και ατομικές κρίσεις για να εγκαταληφθεί η συνεργασία. Είναι βασικό να επαναφέρουμε τον διάλογο. Είναι ανεύθυνο να αναπτύσσει το ΝΑΤΟ τέσσερα επιπλέον τάγματα στα ρωσικά σύνορα σε απόσταση βολής, η Συμμαχία επιλέγει Ψυχρό Πόλεμο και μια νέα κούρσα εξοπλισμού. Υπάρχουν ακόμα τρόποι να αποφύγουμε την στρατιωτική δράση.

» Τα ΗΕ πρέπει να το συζητήσουν κάποια στιγμή. Με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, όλες οι πολιτικές, οικονομικές, διπλωματικές και πολιτιστικές δυνάμεις πρέπει να εμπλακούν ώστε να ηρεμήσουν τον κόσμο. Να ξέρετε ότι ο επόμενος πόλεμος θα είναι και ο τελευταίος».

6 σχόλια:

 1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ... ΜΙΧΑΗΛ... ΕΚΕΙΝΗ Η ΠΑΛΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ...Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΧΩΡΙΣ ΠΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ... ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ...

  ΜΙΚΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΕΠΟΙΗΣΕ. ΚΑΙ << ΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟΝ >>.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΝΩΝΥΜΕ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ .

   ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

   Διαγραφή
 2. ΜΙΧΑΗΛ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ... ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ... ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΥ...
  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ... ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ...ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΕΣΧΑΤΟ ΕΛΕΟΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Είναι πολλά που δεν έχουν γίνει ακομα" Άγιος Παισιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...