Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Πατριάρχης Μόσχας: Ο φιλελευθερισμός είναι Αμαρτωλός

σχόλιο Γ.Θ : Με τέτοιες δηλώσεις οι liberal νεοφιλελε της Νέας Τάξης θα δαιμονιστούν περισσότερο με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πατριάρχης Μόσχας μιλάει για θέματα που έχουν καταντήσει ταμπού για Πατριάρχες. Στο παρελθόν έχει μιλήσει για την Δευτέρα Παρουσία, τον αντίχριστο, τον κίνδυνο μέσα από την τεχνολογία και τον έλεγχο των ανθρώπων κ.α. 
Εμείς εδώ στο προτεκτοράτο των ΗΠΑ ακούμε πλέον τέτοια πράγματα μονάχα στο Άγιο Όρος και σε τέσσερις ~ πέντε Ιεράρχες (τα λιοντάρια που λέγαμε...) που βαστάνε Θερμοπύλες...



Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος προέβη σε μια δήλωση που θα συζητηθεί μιας και σχολίασε ότι ο φιλελευθερισμός είναι «κατά μια έννοια» μια αμαρτωλή ιδέα, επειδή περιλαμβάνει την τοποθέτηση του ίδιου του ατόμου και όχι του Θεού στο κέντρο της ζωής.

«Η τοποθέτησή σας στο κέντρο της ζωής είναι μια φιλελεύθερη ιδέα. Και αν το «εγώ» είναι στο κέντρο, τι είναι υψηλότερο από μένα; Κατά μία έννοια, αυτή είναι μια αμαρτωλή ιδέα, γιατί βάζοντας τον εαυτό σας στο κέντρο της ζωής είναι η πτώση από τον Θεό. Ο Θεός πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής », δήλωσε το βράδυ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αποστολική Διοίκηση της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχοντας περάσει τη δεκαετία του ’90, ένα σημαντικό μέρος της μορφωμένης κοινωνίας μας άρχισε να κατανοεί τι είναι ο φιλελευθερισμός», και την αυγή του 20ού αιώνα, οι άνθρωποι γοητεύτηκαν από αυτόν. Η φιλελεύθερη ιδέα υπονοούσε την απόρριψη της εξουσίας με την έννοια ότι «αν και πρέπει να υπάρχει κάποια δύναμη – δεν υπάρχει τρόπος χωρίς αστυνομικούς στο δρόμο – αλλά κάθε άτομο έχει τέτοια αξιοπρέπεια και δικαιώματα που είναι δύναμη για τον εαυτό του» δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη, δεν ήταν τυχαίο ότι οι επαναστάσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη «επειδή υπήρχε πολύ υψηλό επίπεδο συμφωνίας μεταξύ του ευφυούς μορφωμένου πληθυσμού και της φιλελεύθερης ιδέας».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...