Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Οι τζιχαντιστές στο δρόμο για την Ελλάδα


Συναγερμός στην ΕΥΠ: Τζιχαντιστές θέλουν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα – Συνομιλίες-«φωτιά»: «Πως θα πάω στην Αθήνα;»



Tζιχαντιστές προσπαθούν να φύγουν από τη Συρία και οι κλειστές ομάδες επικοινωνίας των διακινητών έχουν πάρει φωτιά.

Ο άνδρας με το οπλοπολυβόλο είναι ο Τζαμάλ Μπακρούν, φανατικός ισλαμιστής που πολέμησε στη Συρία με το ψευδώνυμο “ο γιος του Ευφράτη”. Εδώ και λίγες μέρες εγκατέλειψε το στρατόπεδο των τζιχαντιστών, έβγαλε τη φόρμα παραλλαγής και άρχισε τα διαδικτυακά παζάρια με τα κυκλώματα των διακινητών, για να περάσει κρυφά στην Ελλάδα, μαζί με έναν πρώην συμπολεμιστή του.

“Είμαι Σύρος στον Λίβανο και πηγαίνω στην Ιντλίμπ στις 22 του μήνα Οκτωβρίου και από την Ιντλίμπ στην Τουρκία και από την Τουρκία ότι θελήσει ο Θεός. Θέλω κι έναν φίλο που θα θελήσει να ταξιδέψουμε μαζί”.

Ο Τζαμάλ Μπακρούν ενημερώνει τον διακινητή ότι το τηλέφωνο που είχε χρεωμένο ως τζιχαντιστής, σε λίγο θα απενεργοποιηθεί. Ωστόσο, όπως λέει, θα μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους, για να ταξιδέψει.

-Το νούμερο του κινητού μου θα τελειώσει τις επόμενες μέρες, απλά να με καλέσετε στο messenger.

-Δώσε μας το νούμερο σου και είμαστε έτοιμοι να φύγουμε.

Ο τζιχαντιστής, Αμπού Αντνάν,το πρωί της περασμένης Τρίτης 8 Οκτωβρίου από την Τουρκία, έκανε την πρώτη διαδικτυακή επαφή με τους διακινητές για να περάσει απέναντι στην Κω και μετά στην Αθήνα.

“-Εγώ είμαι τώρα στην Τουρκία και θέλω να περάσω στην Ελλάδα.

-Πώς;

-Τιμή;

-Πόσοι επιβάτες;

-Και μετά την Κω πώς να πάω στην Αθήνα;”

“Είναι δεκάδες οι τζιχαντιστές οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη. Είναι στην Ιντλίμπ αλλά και πολλοί φυλακισμένοι οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αποδράσουν”, εξηγεί ο Μάνος Μεϊμαράκης, ερευνητής θεμάτων διεθνούς ασφάλειας- τρομοκρατίας.

Όταν πολλοί Ευρωπαίοι πήγαν και εντάχθηκαν στον στρατό των τζιχαντιστών έκαψαν τα διαβατήρια τους. Τώρα όμως θέλουν χαρτιά για να επιστέψουν. Αναζητούν στην παράνομη αγορά για διαβατήριο.

Πριν από πέντε μέρες, ένας διακινητής ανέβασε στο διαδίκτυο δεκάδες κλεμμένα διαβατήρια. Τα πουλάει 2.500 ευρώ το κομμάτι. Πολλά μάλιστα τα άνοιξε για να φανεί η γνησιότητα τους και όχι μόνο.

“Η μία μέθοδος είναι η πλαστογραφία με φωτογραφία και η άλλη να προσπαθεί ο αγοραστής να μοιάσει με το πρόσωπο στο διαβατήριο”, σημειώνει ο κ.Μεϊμαράκης.

Τα διαβατήριο είναι πολιτών από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και τον Καναδά.

Δείτε από το 15:52
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...