Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Βαρύ το κλίμα στο Brussels Group για τη λίστα της Αθήνας.

Άσχημα φαίνεται πως είναι τα πρώτα μαντάτα από τη συζήτηση επί της προτεινόμενης μεταρρυθμιστικής λίστας της ελληνικής κυβέρνησης στο Brussels Group.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το Βήμα, η συζήτηση είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι ελληνικές προτάσεις δεν γίνονται αποδεκτές ούτε καν στη βάση τους, πόσο μάλλον στις λεπτομέρειες, καθώς οι δανειστές επιμένουν να ζητούν κοστολογημένα μέτρα άμεσης απόδοσης.

Η ελληνική πλευρά συμμετέχει με τους Γ.Χουλιαράκη, Ν.Θεοχαράκη και την Έλενα Παναρίτη.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τόνιζαν ότι το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.

Επίσης, διαβεβαιώνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους «συνήθεις υπόπτους», αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες.

Σε κάθε περίπτωση, τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το EuroWorking Group, όπου πρέπει να δοθεί το οριστικό «ΟΚ» για την λίστα.

Το απόγευμα (19:00) της Κυριακής συνεδριάζει υπό τον Αλέξη Τσίπρα το κυβερνητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή.

voria.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...