Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Μπλακ Άουτ σε όλη την Τουρκία – Παρέλυσε η «υπερδύναμη» του Ερντογάν (φωτογραφίες)

Μπλακ Άουτ σε όλη την Τουρκία – Παρέλυσε η «υπερδύναμη» του Ερντογάν (φωτογραφίες)
Μπλακ άουτ σημειώνεται από το πρωί της Τρίτης σε δεκάδες περιοχές της τουρκικής επικράτειας περιλαμβανομένων της πρωτεύουσας Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.

Η κυκλοφορία του μετρό και των τραμ έχει διακοπεί. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή ηλεκτροδότηση.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η διακοπή ενδέχεται να οφείλεται σε τεχνικούς λόγους, αλλά πρόσθεσε πως «εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα», απαντώντας σε δημοσιογράφο ο οποίος τον ερώτησε για το ενδεχόμενο να πρόκειται για «τρομοκρατική» επίθεση. Ένα κέντρο αντιμετώπισης κρίσης δημιουργήθηκε στο υπουργείο Ενέργειας, προσέθεσε.
Σύμφωνα με τη δημόσια εταιρεία ηλεκτροδότησης (TEAS), η διακοπή σημειώθηκε στις 10:36 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε πως αναζητούνται οι αιτίες της βλάβης.
«Επιχειρούμε να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για τεχνική βλάβη ή για μια ηλεκτρονική επίθεση» ανέφερε.
metro_tourkia
Το μετρό της Κωνσταντινούπολης και η σιδηροδρομική σήραγγα που συνδέει την ευρωπαϊκή με την ασιατική όχθη της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας εκκενώθηκαν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν σε 24 ή 26 από τις 81 επαρχίες της χώρας, πλήτοντας κυρίως την Τραπεζούντα (βορειοανατολικά), το Αϊδίνι (δυτικά), την Αττάλεια (νότια), τη Σμύρνη (δυτικά), το Νικομήδειας (βορειοδυτικά) καθώς και την Προύσα (βορειοδυτικά).
Η μοναδική επαρχία που δεν επηρεάστηκε από τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος φαίνεται ότι είναι το Βαν, καθώς είναι η ηλεκτροδότησή του εξασφαλίζεται με εισαγωγές από το Ιράν.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης NTV, το οποίο επικαλείται την εταιρεία TΕΑS, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε το μεσημέρι στην Αδριανούπολη (βορειοδυτική Τουρκία) και τη Θεοδοσιούπολη (Ερζερούμ στα βορειοανατολικά).
Νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας έιχε δηλώσει ότι η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται και σε ορισμένες περιοχές της Αγκυρας.

air_traffic
tribune.gr

http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/03/blog-post_211.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...