Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

New York Times: Το τετραήμερο της αργίας του Πάσχα πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας!

σχόλιο olympia : Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη ειναι πολιτικές ή ξέρει κάτι; Που είναι η δικαιοσύνη;

Για το πότε θα μπορούσε να επέλθει η ρήξη της Ελλάδας με τους δανειστές αναφέρεται με άρθρο του στους New York Times ο αρθρογράφος Hugo Dixon.

Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει μια τέτοια ρήξη, θα μπορούσε να συμβεί στις 9 Απριλίου (Μεγάλη Πέμπτη), την ημερομηνία που Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει μια δόση στο ΔΝΤ, ύψους 448 εκατομμυρίων ευρώ.
 

Παράλληλα τη Μεγάλη Τετάρτη το ελληνικό Δημόσιο προχωρά στην έκδοση εντόκων, αλλά είναι αμφίβολο αν θα πετύχει την κάλυψη. Η έκδοση γίνεται διότι στις 14 του μηνός πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν λήξεις γραμματίων ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Περισσότερα από τα μισά από αυτά τα ομόλογα βρίσκονται σε ξένες τράπεζες, και πρέπει να πληρωθούν.
 

Κατά συνέπεια στις 8 Απριλίου, ζητούνται επειγόντως περίπου 750 εκατ. ευρώ, αλλά είναι άγνωστο, μέχρι στιγμής, από που θα βρεθούν.
 

Έτσι, εάν μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου δεν έχει βρεθεί λύση με την ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, θα κηρυχτεί χρεοκοπία και άμεσα θα τεθούν περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων, που συμπίπτει με την τετραήμερη αργία του ελληνορθόδοξου Πάσχα, όπως σημειώνει η εφημερίδα!
 
crashonline.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...