Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ελεύθερος χωρις πρόστιμο ο Παπακωνσταντίνου. Η άνεργη που πούλαγε κουλούρια, έφαγε 5,000 Ευρώ.


σχόλιο Γ.Θ : Αυτή είναι η δικαιοσύνη τους. Ψεύτικη... όπως και η δημοκρατία τους. Ψεύτικη όπως και το ψευτορωμαίικό τους.
Γκρεμίσου επιτέλους ψευτορωμαίικο. Δεν έχεις λόγο υπάρξης.

Απόφαση – ντροπή από το Ειδικό Δικαστήριο: Έκρινε ένοχο σε βαθμό πλημμελήματος (!) για νόθευση εγγράφου τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς τους στη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τον κήρυξε αθώο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας (κακούργημα)!

Απόφαση – ντροπή από το Ειδικό Δικαστήριο: Έκρινε ένοχο σε βαθμό πλημμελήματος (!) για νόθευση εγγράφου τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς τους στη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τον κήρυξε αθώο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας (κακούργημα)!
«Ήρθε η στιγμή της αλήθειας», είπε ο πρόεδρος, Νικόλαος Πάσσος πριν από την ανακοίνωση της απόφασης. Μιας αλήθειας που όλος ο ελληνικός λαός περίμενε για χρόνια, για μια υπόθεση – σκάνδαλο που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Μια αλήθεια που δεν θα μάθουμε ποτέ, καθώς – κατά πλειοψηφία – το δικαστήριο επέλεξε να της βάλει «ταφόπλακα».
H 24η Μαρτίου 2015 είναι μια ημέρα… ντροπής για την ελληνική δικαιοσύνη, αφού οι δικαστές έβγαλαν «λάδι» τον άνθρωπο που – σύμφωνα με την αποδοχή του δικαστηρίου – έβαλε το χέρι του και παραποίησε στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ.
Μέρα… ντροπής για την Ελλάδα, αφού όλα δείχνουν και με τη… βούλα της δικαστικής εξουσίας πια, ότι η «κάθαρση» που αναμένει χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να έρθει ποτέ.
Δυστυχώς, η δικαιοσύνη στην πατρίδα μας είναι, τελικά, «τυφλή». Η Θέμιδα θα «έκλαιγε» στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοιας απόφασης.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, αντιμετώπιζε δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, τα κακουργήματα τα οποία αντιμετώπιζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν: της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας.
Πέντε μέλη του Δικαστηρίου ψήφισαν υπέρ της απαλλαγής του και για νόθευση εγγράφου, ενώ τρία μέλη ψήφισαν υπέρ της ενοχής του για νόθευση εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος.
Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, το ανώτατο όριο για την καταδίκη ενόχου με την κατηγορία πλημμελήματος.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν την ανάγνωση ελαφρυντικών και το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφανθεί.
Όποια κι αν είναι η απόφαση, πάντως, σίγουρα δεν πρόκειται να τον οδηγήσει στη φυλακή, καθώς η ποινή θα είναι εξαγοράσιμη.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου δεν επιδέχεται κανενός είδους ενδίκου μέσου (αναίρεση ή έφεση).
Δηλαδή, η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη!


http://olympia.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...