Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πάρε-δώσε με γη του Πατριαρχείου αποφάσισε η Σύνοδος στα Ιεροσόλυμα.

"Πάρε-δώσε" γης που ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Πατριάρχη Θεόφιλου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα δημιουργηθούν δύο οικισμοί για απόρους. Ως πρόθεση καλή, αλλά επειδή στην ανακοίνωση δεν δίνονται πολλές λεπτομέρειες για τους όρους παραχώρησης της γης, ποιος θα την αξιοποιήσει, τι θα γίνει με τους τίτλους ιδιοκτησίας και άλλα που θα είχαν ενδιαφέρον το "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ"  με χαρά θα δημοσιεύε κάθε διευκρίνηση εκ του Πατριαρχείου. Κι αυτό επειδή το θέμα με την εκμεταλλευση περιουσιακών στοιχείων και δη γης του Πατριαρχείου είναι "καυτό" αφού εξαιτίας αυτού ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια ένας αδυσώπητος πόλεμος προς τον έγκλειστο σήμερα Ειρηναίο. Πόλεμος που οδήγησε στις εξελίξεις που όλοι γνωρίζουμε. 
Η ανακοίνωση πάντως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αναφέρει μόον τα εξής: 
Το Σάββατον 15ην/28ην Μαρτίου 2015, συγκληθείσα η Αγία και Ιερά Σύνοδος, υπό την Προεδρίαν του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. κ. Θεοφίλου, επελήφθη θεμάτων του Πατριαρχείου.
Μία των αποφάσεων αυτής ήτο η έγκρισις ιδρύσεως δύο συνοικισμών, ενός εις την πόλιν της Βηθλεέμ επί εκτάσεως γης του Πατριαρχείου 10 στρεμμάτων και ενός εις την πλησιόχωρον της Βηθλεέμ κώμην της Μπετζάλλας επί εκτάσεως 20 στρεμμάτων γης του Πατριαρχείου, διά κατοίκησιν απόρων με λίαν ευνοικούς όρους αποκτήσεως, της ιδιοκτησίας της γης παραμενούσης εις το Πατριαρχείον. Τα συναπτόμενα Συμβόλαια ενοικίων διά τους συνοικισμούς τούτους είναι μετά της εταιρείας HADI MASHAL & ASSOCIATES.

Κατά τα λοιπά: 
Μία άλλη των αποφάσεων της Αγίας και Ιεράς Συνόδου είναι η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία και προαγωγή εις το τιμητικόν διακόνημα του Παρασκευοφύλακος και Αρχιμανδρίτου, του διακονητού του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, Ιεροδιακόνου π. Πολυκάρπου.
Επόμενος τη αποφάσει ταύτη, ο Γέρων Σκευοφύλαξ του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, εχειροτόνησε τον Ιεροδιάκονον Πολύκαρπον εις Πρεσβύτερον κατά την Θείαν Λειτουργίαν της νυκτός του Σαββάτου, 15ης/28ης προς την Κυριακήν, 16ην/29ην Μαρτίου 2015, εις την Θείαν Λειτουργίαν επί του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...