Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Οι Αμερικανοί φοβούνται μελλοντική συμμαχία Γερμανίας- Ρωσίας.

Ο George Friedman , πρόεδρος της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας ανάλυσης πληροφοριών ‘ Stratfor’- η οποία συνδέεται με τη CIA, εξέδωσε έκθεση με τίτλο
«Ευρώπη: προορισμός σύγκρουσης; », στην οποία σημειώνει ότι σκοπός των αξιωματούχων  των ΗΠΑ είναι να ξεπεράσουν γεωπολιτικά τη Ρωσία και να την ταπεινώσουν, όπως επικαλείται η Russia Insider.

Στο πόνημα, ο επικεφαλής του Stratfor (φωτό),  θεωρεί ότι η Ουάσιγκτον επί δεκαετίες κάνει ό, τι είναι δυνατόν να αποφευχθεί η συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας.

 Η ανάλυση υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο λόγος που τόσο πολύ ο Λευκός Οίκος, επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή του στην Ουκρανία και άλλες χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, δημιουργώντας έτσι γύρω από αυτό έναν «κλοιό ασφαλείας» που θα εμποδίσει τη σύγκλιση με την Ευρώπη.

«Η Γερμανία είναι στην πραγματικότητα ο κύριος αντίπαλος της Ρωσίας στην Ευρώπη, σχετικά με την ουκρανική κρίση, τουλάχιστον για όσο διάστημα είναι Καγκελάριος η Άνγκελα Μέρκελ. Συνολικά οι Αμερικανοί, ανησυχούν, βέβαια, πολύ για τις στρατηγικές προοπτικές της συμμαχίας μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας.

Και αυτό γιατί η οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας, με την τεχνολογική υπεροχή της (επιστήμη και βιομηχανία), μπορεί να συνδυαστεί με ανθρώπινους και φυσικούς πόρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τότε «θα δημιουργηθεί μια εξουσία πιο ισχυρή ακόμη και από τις ΗΠΑ», όπως δήλωσε και ο διευθυντής του Ινστιτούτο Έρευνας για την Πολιτική Κοινωνιολογία Βιάτσεσλαβ Σμίρνοφ, στο ράδιο Σπούτνικ.

Επίσης, η έκθεση του Φρίντμαν (Friedman), σημειώνει ότι οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν με όπλα την Ουκρανία, βέβαια, όπως αναφέρεται στην Ουάσιγκτον, η προμήθεια αυτή είναι εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ και κάθε μέλος της συμμαχίας έχει τη δυνατότητα να ασκήσει βέτο στην εν λόγω απόφαση.

Οι αποκαλύψεις του Φρίντμαν εξηγεί γιατί οι Αμερικανοί πολιτικοί, προσπαθούν συνεχώς να δρομολογήσουν τη Γερμανία κατά της Ρωσίας και να αναδείξουν το ζήτημα της Ουκρανίας, λέει ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής, Ewald Stadler. Σε συνέντευξη του στο ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι, Press TV,  είπε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν τους Γερμανούς πολιτικούς να ενεργούν προς το συμφέρον της Αμερικής και να αντιμετωπίζουν τη Ρωσία.

«Η ΗΠΑ μπορεί να έχει μελλοντικά πολλά προβλήματα, εάν η Γερμανία, με την προηγμένη τεχνολογία της, την οικονομία και τους χρηματοδοτικούς πόρους, συνεργασθεί στενά  με τη Ρωσία, η οποία με τη σειρά της έχει τεράστια αποθέματα φυσικών πόρων.

Ο Friedman με την παρέμβασή του έκανε κατανοητό, ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, στοχεύει στην υπονόμευση της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας.

Επίσης, αυτό εξηγεί γιατί οι Αμερικανοί πολιτικοί προσπαθούν συνεχώς να  εντείνουν σε ρήξη τη Γερμανία έναντι της Ρωσίας στο ουκρανικό ζήτημα, όπως είπε ο ευρωβουλευτής Stadler.

Ο ίδιος θα επισημάνει, επίσης, ότι ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, είχε προσπαθήσει να κάνει τη Γερμανία πιο ανεξάρτητη από τις ΗΠΑ και να έχει μια πιο στενή σχέση με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτό όμως τον οδήγησε στο τέλος της καριέρας του.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι το τέλος της καριέρας του Σρέντερ, μπορεί να συνδεθεί με το ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν σημαντική επίπτωση στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης».
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...