Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Βάζει φωτιά ο Πούτιν στη Μέση Ανατολή: Θα βοηθήσω την Παλαιστίνη να γίνει ανεξάρτητο κράτος.

Ο Πούτιν έστειλε μήνυμα στη Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, λέγοντας ότι θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το μήνυμα αυτό απηύθυνε, σήμερα στην Αίγυπτο, όπου συμμετείχε στην σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου.

«Η Ρωσία με τη χρήση διμερών και πολυμερών διαύλων διαλόγου, θα συνεχίσει στην οδό της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης», είπε.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος έτοιμος για συνεργασία με την Μόσχα

Ο Αραβικός Σύνδεσμος, ανέφερε ότι θα πρέπει να έχει στενότερη συνεργασία με τον Πούτιν, και οφείλει να επεκτείνει τη συνεργασία με τη Μόσχα.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος.

Επισημαίνεται, ότι για τη λύση στην ισραηλινή και παλαιστινιακή σύγκρουση, ασχολείται ενεργά το κουαρτέτο της Μέσης Ανατολής που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ και ιδρύθηκε για τον συγκεκριμένο λόγο το 2002.

Ο Πούτιν θέλει η επίλυση των προβλημάτων στη Μέση Ανατολή να γίνει μέσω του διεθνούς δικαίου

Ο ίδιος, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα, είπε ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες που απειλούν την ασφάλεια σε πολλές αραβικές χώρες είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά.

«Πιστεύω ότι με το διάλογο πρέπει να διευθετούνται τα προβλήματα, τόσο στη Συρία, τη Λιβύη αλλά και στην κρίση που ξέσπασε στην Υεμένη, και πάντοτε με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

echedoros-a.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...