Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Η Μόσχα τρίζει τα δόντια στη Δανία: βάζετε πυραύλους του ΝΑΤΟ, αυτομάτως στοχοποιούμε όλο το στόλο σας.

Στρατής Μαζίδης

Η Ρωσία προειδοποίησε αυστηρά τη Δανία κατά της ένταξης στο  σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Μόσχα θεωρεί την κίνηση ως μια απειλή.



Συγκεκριμένα ο ρώσος πρέσβης στην Κοπεγχάγη, Mikhail Vanin δήλωσε στην εφημερίδα Jyllands-Posten σχετικά με τις επικειμένες συνέπειες αυτής της ενέργειας:

«Δεν νομίζω ότι οι Δανοί είναι πλήρως ενήμεροι για τις συνέπειες εάν η Δανία ενταχθεί στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ. Η Δανία θα αποτελέσει μέρος της απειλής κατά της Ρωσίας, θα ήταν λιγότερο ειρηνική και οι σχέσεις με τη Ρωσία θα ζημιωθούν».

και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα:

«το σχέδιο αυτό θα έχει άμεση συνέπεια να στοχοποιηθούν τα πολεμικά πλοία της Δανίας από τους ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους».

Μουδιασμένη αντίδραση της Κοπεγχάγης

Σε απάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας κατήγγειλε παρατηρήσεις του Vanin ως "απαράδεκτες" προσθέτοντας ότι το σύστημα πυραύλων του ΝΑΤΟ προορίζεται για αμυντικούς σκοπούς και δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του δανικού κοινοβουλίου κατέκρινε επίσης το ρώσο πρέσβη πως παρεμβαίνει στην αμυντική στρατηγική της Δανίας.


http://www.freepen.gr/2015/03/blog-post_7497.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...