Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Υπάρχει και ένα imitation άγιο όρος, το γνωρίζετε;

σχόλιο Γ.Θ : Ο εξαποδίτης δεν έχει τυχαία το προσωνύμιο "πονηρός". Τα ρυπαρά πλοκάμια του διεισδύουν ανάμεσά μας, όπως άλλοτε ο όφις στον Παράδεισο.
Πλανεμένοι αδελφοί μας υπάρχουν παντού καθώς και προβατόσχημοι αμνοί, που ως άλλοι δούρειοι ίπποι έχουν εμφιλοχωρήσει στα της Ρωμιοσύνης, εβρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Πραγματικά, όποιος δεν έχει Πνευματικό, είναι εγγυημένο ότι κάποια στιγμή στην ζωή του θα πλανηθεί και θα προσκυνήσει τον μετασχηματισμένο σε άγγελο φωτός εξαποδίτη.

(...) είναι πληγή που θα γίνεται όλο και χειρότερη (μου είπε ο αδελφός που πρωτοανέφερε αυτό το θέμα)
Το έψαξα και το ψάχνω κοντά ένα χρόνο τώρα. Λεπτομερές και αναλυτικό άρθρο θα παρουσιάσουμε μέχρι το Πάσχα.
Το γεγονός πάντως είναι πως όλο και περισσότεροι επιτήδειοι με προκάλυμμα κάποιο μοναστήρι, πραγματικό ή όχι λίγη σημασία έχει, κρυμμένοι πίσω από μικρά ή μεγαλύτερα ορθόδοξα κέντρα, εμπορεύονται την ελπίδα και την ανασφάλεια των ανθρώπων με ένα και μοναδικό σκοπό: ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣ. Αν αυτά που πουλούσαν ήταν όντως από εκεί που υποτίθεται ότι είναι θα μπορούσε να πει κανείς πως στο κάτω-κάτω της γραφής, βοηθιούνται οι μοναχοί που αγωνίζονται να επιβιώσουν στην δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Το δυστύχημα που φτάνει να το κάνει και σοβαρό οικονομικό-ποινικό αδίκημα είναι ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ προϊόντα από οπουδήποτε!!! Κομποσκοίνια και "αγιωτικά" από την...Κίνα ή παράνομες βιοτεχνίες όπου η μαύρη εργασία και η άγρια εκμετάλλευση καλά κρατούν, λάδι από κάπου και βέβαια χωρίς πιστοποίηση γίνεται εν μιά νυκτί ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ, μέλι και κρασί και βέβαια βότανα και ματζούνια, αλοιφές και κρέμες ΟΝΟΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ «εργόχειρα» προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντα των κάθε είδους ΕΜΠΟΡΑΚΩΝ. Φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, δεκάδες μικρές ή μεγάλες παρατυπίες και παρανομίες, όλα στην υπηρεσία του κέρδους και της υποτιθέμενης ΕΥΛΟΓΙΑΣ των ανύποπτων χρηστών και πελατών.
Καλοστημένες ...business που λειτουργούν με όλους τους κανόνες της αγοράς, εμπόριο ελπίδας, παραχάραξη και τελικά ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ των αυθεντικών εργόχειρων των μοναχών που ως τέτοια και όχι ως κινέζικα ή άλλα Α.Τ.Ι.Α. κοινώς UFO αταυτοποίητα και εν δυνάμει επικίνδυνα προϊόντα, είναι ακριβότερα και άρα όχι ανταγωνιστικά. Εννοείται πως το εμπόριο κρύβεται πολύ επιτυχημένα τις περισσότερες φορές, πίσω από πολύ όμορφες ιστοσελίδες ή σελίδες του facebook, που «ενημερώνουν» τους πιστούς που «τυχαίνει» να είναι μια εξαιρετικά καλά στοχευμένη πελατειακή ομάδα για το Άγιον Όρος, τους Αγίους Τόπους, τα Μοναστήρια, τον τρόπο ζωής των μοναχών κλπ κλπ κλπ.
Ο Κύριος όμως «τυχαίνει» να είπε πως δεν γίνεται να υπηρετεί κανείς δύο κυρίους. Ή τον Θεό ή τον Μαμμωνά, (χρήμα) λέει ο Χριστός μας ότι μπορεί κάποιος να λατρεύει. Προσέξτε δεν λέει την σάρκα, την δύναμη, το φαγητό...ΤΟ ΜΑΜΜΩΝΑ λέει που στα εβραϊκά σημαίνει χρυσάφι-χρήμα. Και ο Απόστολος Παύλος προσθέτει ότι η πλεονεξία είναι ειδωλολατρία.
Ευτυχώς όμως υπάρχουν και οι άλλοι, οι ανώνυμοι, οι ταπεινοί, οι γνήσιοι. Δόξα τω Θεώ!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!!! Και έπεται συνέχεια για τους αμετανόητους.

Oρθόδοξο Δίκτυο Ενημέρωσης 
http://aktines.blogspot.gr/2014/01/business.html agioritikesmnimes

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...