Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Η νύχτα των ΙΜΙΩΝ έφερε την νύχτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Τόσα χρόνια μετά από την τραγωδία των Ιμίων ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει την πλήρη αλήθεια για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία για τους τρεις αξιωματικούς του ΠΝ και για τη χώρα νύχτα;
Πόσοι μπορούν με βεβαιότητα να υποστηρίξουν ότι έχουν απόλυτα πειστεί από την αλήθεια που έχει παρουσιαστεί κατά καιρούς;
Και όμως πέρα από τα γεωπολιτικά, τις γκρίζες ζώνες και τα υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής που είναι μια απτή πραγματικότητα στις ημέρες μας ψηλαφάμε και μία άλλη διάσταση που δρομολογήθηκε  εκείνη την κρίσιμη νύχτα και έφερε μετέπειτα ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
 Δυστυχώς εκείνη η νύχτα δρομολόγησε την ¨μεγάλη νύχτα των λαμογιών των στρατιωτικών εξοπλισμών¨.
Κάποιοι αποφάσισαν να τρέξουν στο γκράν- πρί της μίζας των εξοπλισμών και να παίξουν κορώνα γράμμα την ασφάλεια της Ελλάδας σε κρίσιμες εποχές.
 Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της  χώρας θεωρείται εύλογη ανάγκη και μεγίστη προτεραιότητα .
Εκείνες τις στιγμές που το αίσθημα του Έλληνα πληγώθηκε και ο Εθνικός συναισθηματικός του χώρος  κατέρρευσε με τον θάνατο των τριών παλληκαριών το βράδυ των ΙΜΙΩΝ  κάποιοι ξεκινούσαν το marketing  της κούρσας των εξοπλισμών της μίζας.
Σου λέει ο Έλληνας δεν ευχαριστήθηκε ¨με το ευχαριστώ που είπαμε στους Αμερικάνους¨ για αυτό θα τον ¨πνίξουμε¨ στα εξοπλιστικά προγράμματα για να αισθάνεται ασφαλής!!
Για αυτούς η νύχτα των ΙΜΙΩΝ και ο Θάνατος των Ηρώων μας ήταν η καλύτερη τους ευκαιρία και η απαρχή του άκρατου πλουτισμού τους.
Αναρωτιούνται αν στα ΙΜΙΑ υπήρξε προδοσία;
Μα η προδοσία φτάνει μέχρι τις ημέρες μας. Άλλωστε την διαβάζουμε στην καθημερινή ειδησεογραφία.
 Δεν έχουν τελειωμό οι λίστες μίζας!
 Βρήκαν κι άλλες οι ανακριτές.
Λίστα με ύποπτα εμβάσματα που αφορούν την περίοδο 2001 έως το 2010 κατάσχεσαν οι ανακριτές της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε έφοδο που έκαναν στο γραφείο προσωρινά κρατούμενου στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές  που χειρίζονται την υπόθεση για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από  γερμανική εταιρία , έχουν πλέον στην διάθεσή τους λίστα που βρέθηκε στο γραφείο  ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου  η οποία περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 ως το 2010.

Από τα στοιχεία της λίστας φαίνεται να αποκαλύπτονται εμβάσματα που πιθανότατα σχετίζονται με την διερευνώμενη υπόθεση και φαίνεται να έχουν σταλεί προς άγνωστες ως σήμερα εταιρείες. Οι  δικαστικοί λειτουργοί φέρονται ήδη να έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να αξιολογήσουν το σημαντικό υλικό που κατέσχεσαν αλλά και να εντοπίσουν τα στοιχεία των επίμαχων εταιρειών. Σήμερα αποτυπώνεται το ψηφιδωτό της προδοσίας με τις διαδρομές του μαύρου χρήματος  της ¨ ξεπλυμένης μίζας¨ μέσω  υπεράκτιων εταιρειών.
Σήμερα ο Λαός καλείται να πληρώσει  με το υστέρημα του τα κλεμμένα των πάσης φύσεως λαμογιών.
Σήμερα τίθεται και ένα κορυφαίο ερώτημα γιατί περιμέναμε  να έρθει η ώρα των μνημονίων για να ανοίξουν οι όζουσες υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων όπως και άλλες;
Οι απαντήσεις δίνονται μέσα από την οδύνη των ημερών που βιώνουμε και ποικίλουν.
Η θεατρική αυλαία των δήθεν αξιολογήσεων, των δήθεν συμβούλων ,  των βαρέων υπογραφών που έπεσαν ΑΝΟΙΞΕ και φιγουράρουν πλέον  τα καλοπληρωμένα ¨σαπάκια¨ που αγοράσθηκαν από τον ανυποψίαστο Έλληνα φορολογούμενο  για να ενισχύσουν την Αμυντική Θωράκιση της χώρας!!
Είναι η απληστία των πράξεων αυτών μόνο κακούργημα;
Ή η διακινδύνευση  της Εθνικής Άμυνας αποτελεί Εσχάτη Προδοσία; Την στιγμή που σε όλα αυτά τα χρόνια το ΑΙΓΑΙΟ έπαιρνε φωτιά από την θρασύτητα των γειτόνων.
Η νύχτα των ΙΜΙΩΝ έφερε την νύχτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Μήπως η νύκτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ  φέρει άλλου είδους ΙΜΙΑ;
Ότι και να φέρει τα κακά στην πατρίδα μας ήρθαν  βαθειά νύχτα  δίχως ξαστεριά.  Όμως νύχτα θα φύγουν με ξαστεριά για να ξημερώσει  στην χώρα ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...