Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ο κομμουνισμός στη Κίνα και ο εβραϊκός παράγοντας.

Το παρακάτω άρθρο από τον Βρετανό Arnold Leese (1878–1956)* ανατυπώνεται από το περιοδικό "Gothic Ripples", αρ. 49, με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου του 1949. Φανερώνει ότι οι σπόροι του μπολσεβικισμού φυτεύτηκαν στην Κίνα από τους Εβραίους. Η διαφθορά του καθεστώτος του Chiang Kai-Shek προκάλεσε σε πολλούς από τις μάζες στην Κίνα να στραφούν προς τον κομμουνισμό για παρηγοριά, δεδομένου ότι ο κινεζικός κομμουνισμός αναμιγνύεται με τον Εθνικισμό και αποθαρρύνει την παλιά κινεζική κατάρα της επίσημης διαφθοράς. Αλλά ο κομμουνισμός στην Κίνα έχει την ίδια απάνθρωπη επίδραση στα άτομα,οπως και παντού.

Η εβραική σήψη της Κίνας

Ήταν η οικογένεια Sassoon που μετέτρεψε την φυσιολογική κινεζική δυσαρέσκεια και δυσπιστία για τους ξενους, σε μίσος. Ο David Sassoon έκανε το εμπόριο οπίου στην Κίνα από το 1832 μέχρι που πέθανε το 1864. Η οικογένειά του εμπορευόταν υπό την σημαία μας και έκανε τεράστιες περιουσίες. Οι Βρετανοί ανέλαβαν την ευθύνη, και τώρα οι Κινέζοι μας μισούν. Όπως ακριβώς ανέλαβαμε την ευθύνη για τις εβραϊκές θηριωδίες στη Νυρεμβέργη, το Spandau και αλλού στη Γερμανία, ώστε οι Γερμανοί μας μισούν τώρα.

Με την στήριξη των Sassoons, το Μονοπώλιο Οπίου της Σαγκάης υπήρχε μέχρι το 1917 κάτω από τον Εβραίο Edward Ezra, η Διοικούσα Επιτροπή του οποίου αποτελείται εξ ολοκλήρου από Εβραίους και Ινδούς. Όχι μόνο η βρετανική σημαία προστάτευε την οικογένεια Sassoons σε αυτό το βδελυρό εμπόριο, το οποίο οι Manchus (Κινέζοι της Μαντσουρίας) έκαναν ό, τι μπορούσαν για να εμποδίσουν, μέχρι και σε σημείο πολέμου, αλλά και αυτοί οι Εβραίοι έγιναν δεκτοί στην Αγγλία, αντί να εξοστρακιστούν. Η αριστοκρατία τους αποδέχτηκε, μερικοί παντρεύτηκαν με Άριους αριστοκράτες, μερικοί έγιναν Βαρόνοι και ένας υπουργός της κυβέρνησης.

Όταν ο Τέκτων, Sun Yat-Sen (φωτο), ξεκίνησε το επαναστατικό κίνημα του στο Canton, ο Εβραίος Morris Cohen**, ένας Βρετανός υπήκοος, έγινε ο βοηθός του και στάλθηκε από τον Sun σε όλο τον κόσμο να βρει στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες για τον επαναστατικό στρατό του. Λίγο πριν πεθάνει ο Sun Yat-Sen, επαίνεσε αυτόν τον Εβραίο στον Chiang Kai-Shek και εργάστηκε ως αξιωματικός σύνδεσμος μεταξύ της Καντονέζικης κυβέρνησης και όλων των ξένων Γενικών Προξενείων. Ο Κοέν έγινε γνωστός στην Κίνα ως Moi-Sha και έγινε Στρατιωτικός Σύμβουλος στις Καντονέζικες Δυνάμεις, και στρατηγος, αν και ακόμη ήταν Βρετανός υπήκοος.

Στα τέλη του 1939, ο Cohen ταξίδευε στην ανοικτή θάλασσα υπό την προστασία της σημαίας μας. Το τελευταίο που ακούσαμε γιαυτόν ήταν το 1945, όταν βγήκε από ένα ιαπωνικό στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου. Η νοτιοαφρικανική Sunday Express τον περιέγραψε ως «την κατευθυντήρια ιδιοφυία πίσω από τους πολέμαρχους της Κίνας».

Ο Σοβιετικός Εβραίος, ο Ιακώβ Μποροντίν (Jacob Borodin, - φώτο - πραγματικό όνομα Μ. Grusenberg) στάλθηκε από το Κρεμλίνο με τον Εβραίο Joffe, το 1923, να προσπαθήσει να μπολσεβικοποιήσει τον Sun Yat-Sen και έγινε επικεφαλής πολιτικός σύμβουλος του Κουόμινταγκ. Η σύζυγός του, που ήταν Εβραία, κατασκόπευε στην Κίνα για λογαριασμό των Σοβιετικών. Όταν ο Sun πεθάνε,o Μποροντίν έμεινε επικεφαλής και ήταν αυτός που όρισε τον Chiang Kai-Shek να διαδεχθεί τον Sun το 1926. Ωστόσο, το 1927 μία επιδρομή έγινε από τον Chang Tso- Ling στη Σοβιετική Πρεσβεία στο Πεκίνο, που αποκάλυψε την έκταση και τον σκοπό της Σοβιετικής Ένωσης να προωθήσει τον μπολσεβικισμό στη Κίνα, και οι Borodins συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν.

Το 1923 ο διαβόητος Εβραίος, Trebitsch Lincoln, (φωτο) πρώην βουλευτής στη Βρετανία, ηγήθηκε μιας κινεζικής αποστολής με σκοπό να στείλει όπλα στον Wu Pei Fu, έναν πολέμαρχο με καλό χαρακτήρα, αλλά απέτυχε, ίσως εσκεμμένα, στην προσπάθεια αυτή. Μετά από αυτό, ο Λίνκολν έχασε κάθε εμπιστοσύνη στην Κίνα για να αναλάβει οποιονδήποτε άλλον σημαντικό ρόλο.

Ο Σοβιετικός στρατηγός, B.K. Galen, ο οποίος ήταν πραγματικά Εβραίος που λεγόταν Chesin, και πήρε το παρατσούκλι Blücher, συνοδεψε τον «Αρμένιο» Σοβιετικο εκπρόσωπο Karachan στο Πεκίνο το 1924 όπου επετεύχθη μια συνθήκη με τον Chang Tso-Ling με την οποία ο Κινέζικος Ανατολικός Σιδηρόδρομος παραδόθηκε στους Σοβιετικούς. Αυτό άφησε την μετακίνηση των στρατευμάτων στο έλεος των Μπολσεβίκων. Οι ίντριγκες και οι δωροδοκίες με τις οποίες έγινε αυτή η παράδοση από τον Chang Tso-Ling πραγματοποιήθηκαν με τη μεσολάβηση ενός Εβραϊού μεγιστάνα ξυλείας που ονομάζεται S. Skidelski. Αμέσως, στον Σιδηρόδρομο τίθονται επικεφαλής, οι Εβραίοι, Gekker, Koslowsky και Snamensky (Zamyensky). Για να συνεχίσουμε με την καριέρα του στρατηγού “Galen”, αυτός έγινε κύριος στρατιωτικός σύμβουλος του Chiang Kai-Shek το 1926.

Τώρα για τον Σοβιετικό Εβραίο S. A. Gekker: Ήδη από το 1922, υπήρξε στρατιωτικός σύμβουλος της Μογγολικής Μπολσεβίκικής Κυβέρνησης και το 1924 έγινε επικεφαλής πολιτικός κομισάριος στον Κινεζικο Ανατολικό Σιδηρόδρομο. Ο διορισμός αυτός έγινε απο τα χέρια του Εβραίου, M.D. Lashewitz, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ελέγχου Σιδηροδρόμων στη Μόσχα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Εβραίο, Α. Joffe. Τον έχουμε ήδη συναντήσει ως επικεφαλής της σοβιετικής αποστολής στο Sun Yat-Sen, όταν, με τον Εβραίο Ιακώβ Μποροντίν, προσπάθησε να αναπτύξει τον σοβιετισμό. Αργότερα έγινε πολιτικός σύμβουλος του Chiang Kai-Shek το 1926 και οργάνωσε το Κόκκινο Τμήμα του Κουόμινταγκ.

Ψηλά στο Πολιτικό Τμήμα του Κόκκινου Στρατού στην Κίνα ήταν επίσης δύο Εβραίοι, ο W.N. Levitschev και ο J.B. Gamarnik, ο οποίος το 1936 ήταν επικεφαλής του.

Το Υπουργείο Οικονομικών του Νανκίνγκ πάντα κυριαρχείτο από Εβραίους, δηλαδή: Kann, L. Rajchman και R. Haas. Στην Αγγλία, ο Εβραίος Billmeir βοήθησε, με τον εμπορικό στόλο του, να μεταφερθούν Σοβιετικά όπλα στην Κίνα το 1938.

Τέλος, ο Εβραίος Ben Kizer (ΗΠΑ), διορίστηκε επικεφαλής της UNRRA στην Κίνα.

Αρκετά έχουν ειπωθεί για να αποδειχθεί ότι σε κάθε πραγματική θέση-κλειδί στη διαδικασία της μπολσεβίκικης καταστροφής της Κίνας ήταν Εβραίοι. Τέλος να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι Chiang Kai-Shek ο ίδιος ήταν μασώνος, που είχε φθάσει στο 33ο βαθμό του Σκωτικού Τύπου!

ARNOLD LEESE.

Σημ. Στο παραπάνω άρθρο, δεν γίνεται καμία μνεία για στον Eugene Chen (Τσεν), συνάδελφο του Borodin και υπουργός Εξωτερικών της Καντόνας το 1925. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι Chen ήταν Cohen, αλλά δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ως προς αυτό. Γεννήθηκε στο Τρινιντάντ, τις Βρετανικές Δυτικές Ινδίες, όπου ονομάστηκε Ε. Bernard Acham. Αναφέρεται ως δικηγόρος στην Αγγλία, και μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν γιατί έγινε επαναστατικός εχθρός της Βρετανίας στην Κίνα.


* Ο Arnold Spencer Leese (1878-1956) ήταν ένας Βρετανός φασίστας πολιτικός και κτηνίατρος στο επάγγελμα (με ειδικότητα στις καμήλες) και ένας παραγωγικός συγγραφέας και εκδότης τόσο πριν όσο και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1924 έγινε μέλος των "Βρετανών Φασιστών". Ο Leese είδε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως ένα «πόλεμο των Εβραίων», αλλά κατήγγειλε με σθένος το Σύμφωνο Χίτλερ-Στάλιν και άσκησε κριτική στους Ναζί για την εισβολή τους στη Νορβηγία. Μετά από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να δημοσιεύει το περιοδικό ‘Gothic Ripples’, το οποίο σε μεγάλο βαθμό ασχολείτο με επιθέσεις των κατά των Εβραίων, οι οποίοι "κατείχαν όλο τον πλούτο". Το 1951, δημοσίευσε την αυτοβιογραφία του με τον τίτλο «οι Δύο Ζωές ενός Αντι- Εβραίου Γιατρού Καμηλών» (Out of Step: Events in the Two Lives of an Anti-Jewish Camel Doctor).


**Ο Morris AbrahamTwo-GunCohen (1887-1970) είναι ένας «Βρετανός και Καναδός» τυχοδιώκτης εβραϊκής καταγωγής που έγινε βοηθός του κομμουνιστή "πατέρα της κινέζικης δημοκρατίας" Δρ. Sun Yat-sen και αρχιστράτηγος στον Κινέζικο Εθνικό Επαναστατικό Στρατό.
Σύμφωνα με την βιογραφία του από το 1954 που γράφτηκε από τον Charles Drage με τη βοήθεια του Cohen, ο Morris Cohen γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1889 σε μια εβραϊκή οικογένεια που μόλις είχε φτάσει από την Πολωνία.
Το 1900, συλλαμβάνεται ως «άτομο που προσπαθούσε να αφαιρέσει χρήματα από τις τσέπες» και στέλνεται, με απόφαση δικαστηρίου, στην Βιομηχανική Σχολή Hayes, ένα ίδρυμα που είχε συσταθεί από έναν Εβραίο ευεργέτη, όμοιο με τον Λόρδο Rothschild για τη φροντίδα και την εκπαίδευση δύστροπων εβραϊκών αγοριών. Ο Cohen αφέθηκε ελεύθερος το 1905 και οι γονείς του τον έστειλαν στο δυτικό Καναδά, με την ελπίδα ότι ο φρέσκος ​​αέρας και οι ανοικτές πεδιάδες του Νέου Κόσμου να τον αλλάξουν και να τον κάνουν «καλό».
Ο Cohen εργάστηκε για ένα χρόνο σε ένα αγρόκτημα κοντά στο Whitewood του  Saskatchewan, όπου έμαθε πιο πολύ πως να πυροβολεί και να παίζει χαρτιά. Στη συνέχεια περιπλανήθηκε μέσα από τις δυτικές επαρχίες βγάζοντας τα προς το ζειν ως τζογαδόρος, απατεώνας και μεσίτης ακινήτων μεσίτης, ενώ η τάση του προς την παρανομία τον έστελνε συχνά στη φυλακή.
Εκείνη την εποχή ο Cohen ήρθε σε επαφή με Κινέζους εξόριστους που είχαν έρθει να εργαστούν για τον Καναδικό Ειρηνικό Σιδηρόδρομο. Κάποια στιγμή βοήθησε έναν Κινέζο εστιάτορα που τον λήστευαν, χτυπώντας τον δράστη και έτσι οι Κινέζοι τον καλωσόρισαν στους κόλπους τους και τον κάλεσαν να συμμετάσχεις στην Tongmenghui, την οργάνωση κατά των Manchu του Sun Yat-sen.
Συνειδητοποιώντας ότι η οργάνωση του Sun θα μπορούσε να συμβάλει θετικά στην κομμουνιστική ατζέντα για την Κίνα, έχοντας και ως κίνητρο κάποιο περιουσιακό όφελος, ο Cohen προσπάθησε να ενισχύσει το προφίλ του, υπερασπιζόμενος την τοπική κινεζική κοινότητα. Κάποια στιγμή μετακόμισε στην πόλη του Έντμοντον στη γειτονική επαρχία της Αλμπέρτα, όπου έγινε διευθυντής ενός κορυφαίου μεσιτικού γραφείου, ενώ με προσωπική σύσταση του Γενικού Εισαγγελέα, υπηρέτησε την επαρχία ως Επίτροπος των Όρκων.
Ο Cohen εντάχθηκε στο Στρατό των Καναδέζικων Σιδηροδρόμων στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και διορίστηκε επόπτης των Κινέζων εργατών. Μετά τον πόλεμο, επανεγκαταστάθηκε στον Καναδά, αλλά επειδή τα οικονομικά δεν πήγαιναν καλά, το 1922 έφυγε για την Κίνα για να βοηθήσει να κλείσει μια σιδηροδρομική συμφωνία για τον Sun Yat-sen.
Στη Σαγκάη, ο Cohen πήγε να δει τον Εβραίο George Sokolsky, (φωτο) δημοσιογράφο γεννημένο στη Νέα Υόρκη, ο οποίος εργαζόταν για την Sun της Σαγκάης. Ο Sokolsky κανόνισε μια συνέντευξη γι’ αυτόν με τον Eugene Chen, γραμματέα της Sun και ο Cohen προσλήφθηκε.
Στη Σαγκάη και στη Καντόνα δίδαξε το μικρό ένοπλο σώμα της Sun πώς να πυγμαχεί και να πυροβολεί και παρουσιαζόταν ως βοηθός συνταγματάρχης του στρατού του Sun Yat-sen.
Ο Cohen σύντομα έγινε ένας από τους κύριους προστάτες του Sun Yat-Sen, επισκιάζοντας τον Κινέζο ηγέτη στα κομμουνιστικά συνέδρια και σε εμπόλεμες ζώνες και επειδή είχε δύο πιστόλια, άρχισαν να τον αποκαλούν "Two-Gun Cohen".
Το ανδρείκελο των Μασόνων Sun Yat-Sen πέθανε από καρκίνο το 1925 και ο Cohen πήγε να εργαστεί για τους ηγέτες του νότιου κινέζικου Κουομιντάνγκ (το Κινεζικό Εθνικιστικό Κίνημα), τον γιο του Sun, Sun Fo και τον κουνιάδο του Sun, τραπεζίτη Soong. Διετέλεσε επίσης διοικητής της Στρατιωτικής Ακαδημίας Whampoa.
Όταν οι Ιάπωνες εισέβαλαν στην Κίνα το 1937, ο Cohen πήρε το μέρος των Κινέζων εναντίον τους, ενώ την ίδια ώρα εργαζόταν για την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών. Απέδειξε ότι οι Ιάπωνες χρησιμοποιούσαν δηλητηριώδη αέρια για να εξοντώσουν τον κινέζικο πληθυσμό και θεωρήθηκε ήρωας που έβαλε την Soong Ching-ling και την αδελφή της Ai-ling σε ένα από τα τελευταία αεροπλάνα από το Χονγκ Κονγκ, όταν οι Ιάπωνες άρχισαν να επιτίθενται στην εν λόγω βρετανική αποικία το 1941.
Ο «ήρωας» Cohen στη συνέχεια θυσίασε την ελευθερία του, επιλέγοντας να μείνει πίσω για να πολεμήσει μέχρι που οι Ιάπωνες τον συνέλλαβαν και τον έριξαν στο στρατόπεδο κρατουμένων Stanley. Αφέθηκε ελεύθερος στα τέλη του 1943.
Μετά την επιστροφή του στον Καναδά, ο Cohen εγκαταστάθηκε στο Μόντρεαλ και έκανε τακτικές επισκέψεις στην Κίνα, φαινομενικά με την ελπίδα της δημιουργίας επιχειρηματικών δεσμών, αλλά στην πραγματικότητα για να εδραιώσει περαιτέρω την κομμουνιστική Κίνα. Μετά την κομμουνιστική κυριαρχία το 1949, ο Cohen ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθερα μεταξύ της Ταϊβάν και της ηπειρωτικής Κίνας. Και όταν τα πρόσφατα σχηματισμένα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν να συζητούν το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για την διχοτόμηση της Παλαιστίνης (1947), ο Cohen πέταξε στο Σαν Φρανσίσκο και έπεισε τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας να απόσχει από την ψηφοφορία, όταν έμαθε ότι είχαν προγραμματίσει να αντιταχθούν στη διχοτόμηση.
Ο ρόλος του Cohen ως πιστού βοηθού του Sun Yat-sen τον κράτησε σε καλή κατάσταση με τους ηγέτες τόσο του Κουομιντάνγκ (του Κινέζικου Εθνικιστικού Κινήματος) όσο και του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και ήταν σε θέση να οργανώσει προσοδοφόρα εργασία ως σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες όπως η Vickers (αεροπλάνα), η Rolls Royce (κινητήρες) και η Decca Radar. Στην τελευταία επίσκεψή του στην Κίνα, κατά την έναρξη της «Πολιτιστικής Επανάστασης», ήταν επίτιμος καλεσμένος του Τσου Εν Λάι (φώτο - Zhou Enlai).
Ο Cohen πέθανε το 1970 στο Salford και θάφτηκε στο εβραϊκό νεκροταφείο του Blakeley στο Μάντσεστερ.
 
Η ταφόπλακα του Cohen σε ένα εβραϊκό νεκροταφείο

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...