Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Τι ελπίδες έχει να εκλεγεί ένα νέο κόμμα άγνωστων πολιτών;

σχόλιο Γ.Θ : Ολοένα και πιο πολλοί αντιλαμβάνονται και ανακαλύπτουν το μεγάλο μυστικό, που ο μεταμφιεσμένος σε δημοκρατία κοινοβουλευτισμός έκρυβε επιμελώς τόσες δεκαετίες για να συντηρείται στην πολιτική ζωή.
Οι πηγές της εξουσίας ήταν ανέκαθεν τέσσερις. Το χρήμα, η βία, η ψήφος και η κοινωνική θέση. Σήμερα, έχει υποχωρήσει η τελευταία, ενώ έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε πηγή εξουσίας τα ΜΜΕ και ειδικότερα η τηλεόραση. Το διαδίκτυο, αν και έχει παγκόσμια εμβέλεια, εντούτοις είναι τόσο χαοτικό, σε σημείο που δύσκολα μπορεί να αποτελέσει πηγή εξουσίας.

Προκειμένου λοιπόν κάποιοι πολίτες να μπορέσουν να επιφέρουν τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που οραματίζονται, θα πρέπει πρώτα να καταλάβουν την εξουσία. Όμως για να την καταλάβουν, θα πρέπει να μπορούν να τροφοδοτηθούν τουλάχιστον από μια από τις τέσσερις πιο πάνω πηγές της εξουσίας ή από ένα συνδυασμό τους.

Ποιος όμως έχει το χρήμα; Προφανώς οι άρχουσες ελίτ. Ποιος ασκεί οργανωμένη βία; Προφανώς μόνο το κράτος, το οποίο ελέγχεται από το πολιτικό σύστημα. Ποιος έχει τα ΜΜΕ; Προφανώς κάποιοι από την άρχουσα ελίτ. Ποιος λαμβάνει τις ψήφους; Υποτίθεται ο καθένας, στην πράξη όμως, μόνο εκείνα τα κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που χρηματοδοτούνται και προβάλλονται από την άρχουσα ελίτ, στα πλαίσια μιας πολιτικοοικονομικής διαπλοκής.

Τι ελπίδες λοιπόν έχει να λάβει ψήφους ένα νέο κόμμα κάποιων άγνωστων πολιτών;

Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι εκείνοι που ζουν τη φαντασίωση ότι θα καταλάβουν την εξουσία, φτιάχνοντας ένα από τα δεκάδες άγνωστα κόμματα, που ξεφυτρώνουν συνεχώς. Όλα δυστυχώς τα πολιτικά πράγματα, κινούνται σε προδιαγεγραμμένα και συγκεκριμένα συστημικά κανάλια.

Κάτι άλλο χρειάζεται εδώ...

Πέτρος Χασάπης
olympia.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...