Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΗΠΑ: Σαρώνει η Χίλαρι Κλίντον στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

σχόλιο Γ.Θ : Γελάει... αλλά πιο πολύ θα γελάει ο εικονιζόμενος από πίσω της, που το 2016 θα έχει την μαριονέτα του να κρατάει τα σκήπτρα του πλανητάρχη.
Θα έλεγα αλοίμονό μας τι μας περιμένει και ότι θα νοσταλγήσουμε ακόμη και τον σφαγέα Bush, όταν θα καταδυναστεύσει τον πλανήτη ετούτη εδώ, αλλά θα προτιμήσω να πω προσευχόμενος τον 19ο Ψαλμό.
Τον Ψαλμό με τον επικό και ανεπανάληπτο στίχο, που όταν οι Άγιοι προσεύχονται με αυτόν, θα πρέπει να τρέμουν όλα τα βασίλεια επί της Γης.
Ψαλμός 19ος ΕΔΩ, (παρατήρησε τον 8ο στίχο).

Η Χίλαρι Κλίντον συντρίβει όλους...
τους πιθανούς ανταγωνιστές της στην καταγραφή της πρόθεσης ψήφου για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, ενώ η κούρσα για το χρίσμα μοιάζει να είναι πιο αμφίρροπη στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, όπως δείχνει μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ.
Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η Ποστ από κοινού με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, επιβεβαιώνει ότι ένας εκ των επικρατέστερων υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις εκλογές που θα διεξαχθούν σε δυόμισι χρόνια, ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, υπέστη πλήγμα στη δημοτικότητά του εξαιτίας του σκανδάλου Bridgegate.

Πρόκειται για μία υπόθεση στην οποία συνεργάτες του Κρίστι φέρονται να έκλεισαν πολλές οδούς πρόσβασης σε μια γέφυρα, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ήθελαν, όπως κατηγορούνται, να εκδικηθούν ένα δήμαρχο του δημοκρατικού κόμματος επειδή είχε αρνηθεί να υποστηρίξει τον Κρίστι. Ο κυβερνήτης υποστηρίζει ότι δε γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση.

Ο Κρίστι, ο οποίος καταλάμβανε την πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στην πλειονότητα των δημοσκοπήσεων πριν από το Bridgegate, έπεσε στην τρίτη θέση, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει η Ποστ, συγκεντρώνοντας 13%.

Πρώτος στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 20%, αναδεικνύεται στην έρευνα αυτή ο Πολ Ράιαν, ένας νέος γερουσιαστής από το Ουισκόνσιν και πρώην υποψήφιος για την αντιπροεδρία του αντιπάλου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2012, Μιτ Ρόμνεϊ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Τζεμπ Μπους, ο μικρότερος αδελφός του πρώην προέδρου Τζορτζ Ουόκερ Μπους και πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, με ποσοστό 18%.

Ο γερουσιαστής από το Τέξας Τεντ Κρουζ, κήρυκας του κινήματος Tea Party, βρίσκεται πίσω από τον Κρίστι με ποσοστό 12%, ενώ τον ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής δύο από τους συναδέλφους του στη Γερουσία, ο Ραντ Πολ (11%) και ο Μάρκο Ρούμπιο (με 10%), όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση η οποία κατέγραψε τους ψηφοφόρους που έχουν καταγραφεί ως Ρεπουμπλικάνοι ή ανεξάρτητοι που υποστηρίζουν τη συντηρητική αυτή παράταξη.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, αντιθέτως, η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη: Η Χίλαρι Κλίντον έχει συγκεντρώσει το 73% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 12% που συγκεντρώνει ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και 8% η γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη Ελίζαμπεθ Ουόρεν.

Το χάσμα αυτό μεταξύ της Κλίντον και των πιθανών ανταγωνιστών της «είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ καταγραφθεί σε μία δημοσκόπηση σε τέτοια χρονική στιγμή τα τελευταία 30 χρόνια» που διεξάγονται οι έρευνες της Ουάσιγκτον Ποστ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ακόμα κι αν οι οπαδοί της έχουν αρχίσει να κινητοποιούνται για την εκλογική αναμέτρηση του 2016, η Κλίντον είχε δηλώσει το Δεκέμβριο ότι δεν είχε ακόμη αποφασίσει εάν θα υπέβαλε μια νέα υποψηφιότητα, έπειτα από την αποτυχία της στους προκριματικούς του 2008 όπου ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ μετά τη διόρισε υπουργό Εξωτερικών για διάστημα 4 ετών. 


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...