Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Πούτιν σε Ε.Ε.: Μακριά τα χέρια σας από την Ουκρανία.

Τι θα κάνατε αν η Μόσχα παρενέβαινε στο ζενίθ της κρίσης στην Ελλάδα;
Αυστηρό μήνυμα κατά οποιασδήποτε ανάμιξης της Ε.Ε. στην ουκρανική κρίση απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την 32η Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Ρωσίας στις Βρυξέλλες.
Με τον πλέον σαφή τρόπο, διαβάζουμε στο iefimerida, ο Πούτιν τάχθηκε κατά των διαδοχικών επισκέψεων Ευρωπαίων αξιωματούχων στο Κίεβο, ενόψει και της μετάβασης στην Ουκρανία της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, η οποία αναμενόταν να φθάσει στο Κίεβο το βράδυ της Τρίτης.
Εάν οι Ουκρανοί χρειάζονται μεσολαβητές, αυτό θα το κρίνουν οι ίδιοι, όμως όσο περισσότεροι είναι οι μεσολαβητές, τόσο περισσότερα τα προβλήματα, παρατήρησε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα αντιδρούσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας εάν, στο ζενίθ μιας κρίσης σε μια χώρα όπως η Ελλάδα ή η Κύπρος, ο υπουργός Εξωτερικών (της Ρωσίας) συμμετείχε σε μια αντιευρωπαϊκή συγκέντρωση και άρχιζε να δίνει συμβουλές στους διαδηλωτές», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

http://www.pygmi.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...