Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ηλιοκαμένος γύρισε σελίδα - Περνάμε από την κρατική στην «ιδιωτική παγκόσμια Χωροφυλακή»

Δόγμα Ομπάμα

Ο Παγκόσμιος Χωροφύλακας έπεσε έξω και κάνει τόπο στους παγκόσμιους τοκογλύφους. Περνάμε από την κρατική στην «ιδιωτική παγκόσμια Χωροφυλακή»

Ο ηλιοκαμένος γύρισε σελίδα. Σήκωσε το τηλέφωνο και μίλησε με τον ιρανό Πρόεδρο Χασάν Ρουχανί. Ηταν το δεύτερο βήμα μετα τη συμφωνία με τη Ρωσία για τη Συρία και τη ματαίωση του «χειρουργικού πολέμου».
Η χρεωκοπημένη Αμερική - δεν επιθυμεί πλέον να εμπλέκεται σε ατέλειωτες στρατιωτικές επεμβάσεις, όπως στη Συρία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έμαθαν την ταπεινότητα μέσα από μεγάλες δυσκολίες σε ό,τι αφορά την ικανότητά μας να καθορίζουμε την πορεία των γεγονότων σε άλλες χώρες. Η ιδέα μιας αμερικανικής αυτοκρατορίας είναι ίσως μια χρήσιμη προπαγάνδα αλλά δεν ανταποκρίνεται πλέον στην πολιτική που ακολουθεί η Αμερική και στο τι επιθυμεί η κοινή γνώμη», είπε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αφήνοντας τον κόσμο στα χέρια του θεού και των τοκογλύφων.
Ο Ομπάμα είπε ότι, «η συζήτηση που έγινε στις ΗΠΑ για το θέμα της Συρίας απέδειξε ξεκάθαρα ότι ο κίνδυνος για τον κόσμο δεν είναι μια Αμερική που σπεύδει να ανακατευθεί στις υποθέσεις άλλων χωρών ή στα προβλήματα μιας περιοχής σαν να ήταν δική της. Ο κίνδυνος για τον κόσμο είναι ότι οι ΗΠΑ, μετά από μια δεκαετία πολέμου -ανήσυχες για τα προβλήματα στο δικό τους έδαφος, έχοντας πλήρη συνείδηση της εχθρότητας που προκάλεσε η πιθανότητα επέμβασής τους σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο- θα αποδεσμευθούν και θα αφήσουν ένα κενό ηγεσίας που καμία άλλη χώρα δεν δείχνει διατεθειμένη να αναπληρώσει».

YΓ. Ο Θεός να βάλει το χέρι του! (Ιδίως στο Αιγαίο).

sakis24.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...