Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Θα δούμε πράγματα που ούτε μας πάν στο μυαλό και ούτε τα έχουμε διαβάσει πουθενά.

Ξέρω, πως αν ζητούσα την άδειά του να δημοσιεύσω αυτή την προσωπική επιστολή που μου έστειλε, δεν θα μου το αρνιόταν.
Ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας, για να σας δώσω έστω και λίγη από την δύναμη που μου έδωσε... έρχονται πολύ δύσκολες μέρες και μοναδική σωτηρία μας, θα είναι η μετάνοια και η Πίστη μας.
Είναι ΙΕΡΕΑΣ... απ' αυτούς τους ΙΕΡΕΙΣ που μόνο με κεφαλαία γράμματα μπορείς να γράψεις την ιδιότητα του ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ του, γιατί είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ!
Σας παρακαλώ, να διαβάσετε την επιστολή του.
Εύχομαι ο λόγος του, να δώσει και σ' εσάς την ίδια δύναμη που έδωσε και σ'εμένα.. και τον ευχαριστώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου.
Πόπη Σουφλή
Να είσαι προσεκτική.
 Άνθρωποι με την δική σου καρδιά και την δική σου πένα χρειάζονται και τώρα και μετά. 
Το βλέπω και το ξέρω πως αυτό που ζούμε είναι μια χούντα. 
Να έχεις υπομονή και όλα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν.

Την Κυριακή που μας πέρασε ο παπάς στο Ευαγγέλιο που διάβασε Λουκ.ε' (1-11)  http://users.sch.gr/aiasgr/Kainh_Diathikh/Kata_Loukan/Kata_Loukan_kef.5.htm έδειξε πως πρέπει να υπακούμε στον λόγο του γιατί αυτό θα είναι για δικό μας καλό. 
Άρα πρέπει να έχουμε υπομονή-επιμονή και να είμαστε υπάκουοι. Ενώ ο Πέτρος γύρισε απο το ψάρεμα λέει το Ευαγγέλιο χωρίς να πιάσει ψάρια ο Κύριος του είπε να ξαναδοκιμάσει. 
Πράγματι το έκανε αγόγγυστα. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά παραλίγο να υπάρξει πρόβλημα απο την βύθιση των πλοίων ακόμη και άλλων που βρίσκονταν λίγο παραδίπλα εκείνη την στιγμή και έτρεξαν να βοηθήσουν. 
Ξέρεις γιατί σου το λέω αυτό; 

Τι πιστεύεις εσύ πως την εποχή που ο άνομος θα βασιλεύει και θα τυραννάει τα παιδιά Του Θεού,
ο Θεός θα κάθεται και θα βλέπει απαθής; 
Όχι. 

Θυμήσου τι έκανε ο Θεός όταν ο λαός του Ισραήλ ήταν στην έρημο. Έριχνε το μάνα και τους έστελνε ορτύκια να φάνε. Νερό ανάβλυζε μέσα απο την πέτρα. Και υπόψη πως ο λαός του Ισραήλ ήταν δύο εκατομμύρια κόσμος μαζί με τα ζώα τους.
Πέθανε κανείς; Όχι. 
Ο Προφήτης Ηλίας όταν πήγε στην χήρα της Σαρεπτά   http://www.egolpion.com/sarepta.el.aspx και εκεί είχε να φάει αλλά και όταν έμεινε μόνος τον τάϊζε ένας κόρακας. 
Με πέντε άρτους και δυο ψάρια τάισε πέντε χιλιάδες κόσμο ο Χριστός. 
Και άλλα πολλά.
Τώρα θα μου πεις γιατί σου τα λέω όλα αυτά. Μα για να σου αιτιολογήσω πως ο Θεός ποτέ δεν μας άφησε και δεν θα μας αφήσει μόνους μας. Έχει τον τρόπο Του και κάνει τις επεμβάσεις του όταν Του ζητηθεί.

Έγραψες μια λέξη που είναι και το κλειδί όλης της υπόθεσης. Την λέξη μετάνοια. 

Αυτή η λέξη και ότι συνεπάγεται αυτή η λέξη το πόσο μπορεί να μας φανεί χρήσιμη για την Σωτηρία μας την βλέπουμε στο Ήμαρτον του ληστή επάνω στον Σταυρό. 
Θυμήσου τι τον είπε ο Κύριος:  "σήμερα θα είσαι μαζί μου στον Παράδεισο". 
Με ένα ήμαρτον που είπε.
    Θέλω να πω πως στην πείνα που θα έρθει σε πολύ μικρό διάστημα (ο Θεός και μόνο αυτός γνωρίζει το πότε, εμείς μπορούμε να δούμε μόνο τα σύννεφα στον ουρανό το πότε όμως θα αρχίσει να βρέχει μόνο ο Θεός και Πατέρας το γνωρίζει) ο Θεός και πάλι θα έχει τους ανθρώπους του αλλά και την Χάρη Του στα παιδιά Του. Και όλα τα δεινά που θα επακολουθήσουν. Είναι αναγκαίο να γίνουν όλα αυτά. 

Ετοίμασε την ψυχή σου για ότι θα επακολουθήσει. 
Όλα για την ψυχή μας γίνονται. 
Ο Θεός μας δίνει μόνο αυτήν την ευκαιρία σε αυτήν την ζωή.
 Στην άλλη ζωή δεν υπάρχει μετάνοια. 
Θυμήσου την παραβολή του πλούσιου και του φτωχού Λάζαρου στον Παράδεισο. Λουκ.ισ'(19-31)
 " Είπε όμως σ’ αυτόν: “Αν δεν ακούν το Μωυσή και τους προφήτες, ούτε αν κάποιος από τους νεκρούς αναστηθεί θα πειστούν”».
Να προσεύχεσαι και να έχεις εμπιστοσύνη στον Θεό. Εξάλλου είναι γραμμένο πως δεν θέλει πέσει τρίχα απο το κεφάλι σας αν δεν είναι θέλημα Θεού. Προσευχή λοιπόν. 
Τους Ιερείς να τους έχεις εμπιστοσύνη όμως να έχεις και τον νού σου. 
Ο Θεός επέτρεψε άνθρωποι να είναι οι Ιερείς του. Και λυπάμαι που θα το πω αλλά υπάρχουν πολλοί και πολύ αμαρτωλοί Ιερείς. Και πρώτος απ'όλους εγώ. 
Για όλους τους άλλους δεν ξέρω τι έχουν κάνει. Τα δικά μου όμως τα αμαρτήματα τα περισσότερα τα ξέρω. 

Υπάρχουν όμως και περισσότερα ακόμη που δεν ξέρω.  Βρές έναν άνθρωπο (πνευματικό) που να σου γεμίζει την ψυχή και να σου παίρνει το βάρος της και συμβουλέψου τον. 
Υπάρχουν Ιερείς που μιλάνε με τον Χριστό. 
Εύχομαι να είσαι καλά. 
Να μην φοβάσαι αλλά και να φυλάγεσαι. 
Θα δούμε πράγματα που ούτε μας πάν στο μυαλό και ούτε τα έχουμε διαβάσει πουθενά. 
Δεν θέλεις να δείς τι θα γίνει στο τέλος; 
Σε έχω στην προσευχή μου. 
Θα σε έχω στην προσευχή μου. 
Να προσεύχεσαι.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...