Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΑΛΛΙΑ: Πρόταση να καταργηθούν δύο χριστιανικές γιορτές και στην θέση τους να μπει μία εβραϊκή και μία μουσουλμανική!

Αυτή η ξανθιά, που βλέπετε στην φωτογραφία, λέγεται Dounia Amina Bouzar, είναι Αλγερομαροκινής καταγωγής, γεννήθηκε στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας το 1964, μεγάλωσε ως μουσουλμάνα και σπούδασε σε γαλλικά κοσμικά σχολεία. Είναι διορισμένη από τον Γάλλο πρωθυπουργό στο ‘Observatoire de la laïcité’, μια κυβερνητική υπηρεσία που συνδέεται με το γραφείο του πρωθυπουργού, η οποία δημιουργήθηκε από τον Ζακ Σιράκ, το 2007 και ο ρόλος της οποίας είναι η εξασφάλιση της τήρησης της ‘laïcité’, (δηλ. του κοσμικού κράτους) σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Ο οργανισμός αυτός, αν και ξεκίνησε από τον Σιράκ, δεν λειτούργησε μέχρι την εκλογή του François Hollande.

Πριν καλά-καλά πιάσει δουλειά η Bouzar προκάλεσε την αγανάκτηση των χριστιανών με την πρότασή της να καταργηθούν δύο χριστιανικές γιορτές και να αντικατασταθούν από μια εβραϊκή και μια μουσουλμανική γιορτή. Ο δεδηλωμένος στόχος της πρότασης είναι, φυσικά, η προώθηση του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, ο οποίος αρχικά αφορούσε τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, αλλά πήρε στη συνέχεια μια διαφορετική απόχρωση από το Νικολά Σαρκοζί και αργότερα τον François Hollande, και χρησιμοποιείται πλέον για την προώθηση της αποδοχής του Ισλάμ στη Γαλλία ( εις βάρος του χριστιανισμού). Παρακάτω ένα άρθρο από το Oumma, μια μουσουλμανική ιστοσελίδα:

Ανθρωπολόγος, η οποία ειδικεύεται στη θρησκεία, η Dounia Bouzar διορίστηκε την Κυριακή (22 Σεπτεμβρίου) στο Observatoire de la laïcité από τον πρωθυπουργό . Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό ‘Challenges’, προτείνει να αντικατασταθούν δύο χριστιανικές γιορτές με την εβραϊκή γιορτή Yom Kippur και την μουσουλμανική Aïd: «Νομίζω ότι η Γαλλία είναι ένα παράδειγμα της laïcité στον κόσμο, είναι η πρώτη που καθιέρωσε την ελευθερία της συνείδησης να επιλέξει αν θα έχει θρησκεία ή αν δεν θα πιστεύει στο Θεό. Αυτή πρέπει να συνεχίσει να δείχνει το δρόμο. Σήμερα όλοι οι Γάλλοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και νομίζω ότι μια από τις γιορτές μας, θα πρέπει να είναι εβραϊκή και μια άλλη μουσουλμανική. ( ... ) μια εβραϊκή γιορτή και μια μουσουλμανική γιορτή για όλους τους Γάλλους θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του σεχταρισμού ("communautarisme") και θα προωθήσει το εγχείρημα της laïcité. Σήμερα, Γάλλοι Εβραίοι ή οι Γάλλοι Μουσουλμάνοι νιώθουν πολύ άβολα όταν ζητούν άδεια για να γιορτάσουν αυτές τις δύο πολύ σημαντικές γιορτές. Μπορεί να τους απορριφθεί το αίτημα επειδή τους έχει ανάγκη η δουλειά τους."

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Louis Aliot, απαντά :

Σε μια συνέντευξή της στο περιοδικό Challenges, η Dounia Bouzar, ανθρωπολόγος που διορίστηκε από τον πρωθυπουργό στο ‘Observatoire de la laïcité’, έκανε κάποια ιδιαίτερα ανησυχητικά σχόλια, εκφράζοντας την επιθυμία της να αντικατασταθούν  δύο χριστιανικές γιορτές με το Yom Kippur και την Aïd, χωρίς καν την έγκριση των δύο θρησκειών. Αυτή η αυταρχική κίνηση καταδεικνύει αυτήν την προκατειλημμένη και ιδεολογική ατζέντα αυτής της άχρηστης επιτροπής που επιδοτείται από τους φόρους μας!
Από γιορτή του Yom Kippur
Η πρότασή της, πραγματικά απίστευτη, που έγινε αποδεκτή από τον πρώην σύμβουλο του Φρανσουά Μιτεράν, Jean - Louis Bianco, πρόεδρο του Παρατηρητηρίου, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της διάλυσης της κοινωνίας μας που βασίζεται σε εθνοτικά και θρησκευτική θέματα ! Συμβάλλει στην θραύση της εθνικής μας κληρονομιάς και χωρίζει τους πολίτες της Γαλλίας μεταξύ τους, με την ενδυνάμωση των θρησκευτικών κοινοτήτων («en communautarisant») αποτρέποντας τυχόν ένταξη στο εθνικό μας παράδειγμα.

Το να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση σημαίνει να αμφισβητήσουμε το γαλλικό εθνικό δημοκρατικό σύμφωνο, ιστορική κληρονομιά της Μοναρχίας, της Σύμβασης και της Αυτοκρατορίας και σε μεγάλο βαθμό διαμορφωμένο από την Αθήνα, τη Ρώμη και τον Χριστιανισμό.

Σημείωση : Το σχόλιό του είναι δύσκολο κατανοηθεί. Τι ακριβώς είναι το «εθνικό δημοκρατικό σύμφωνο» που διαμορφώθηκε από την Αθήνα, τη Ρώμη και τον Χριστιανισμό ; Η δήλωση υπονοεί ότι η Δημοκρατία αποτελεί συνέχεια των τριών βαρυσήμαντων επιρροών, σαν να είχε κυλίσει ομαλά από την Αθήνα κατ’ ευθείαν στο 2013. Όμως, η ίδια η Γαλλική Δημοκρατία εκπροσωπεί μια ρήξη με το παρελθόν, ένα διάλειμμα με τη μοναρχία και τη βία εναντίον του Χριστιανισμού.

Προσποιούμενη ότι είναι μια "laïciste", οπαδός του laïcité, υπέρμαχος του κοσμικού κράτους, στην πραγματικότητα η Bouzar, εμποδίζει την αφομοίωση των μουσουλμάνων. Έτσι, για άλλη μια φορά, μια δήθεν «μετριοπαθής» μουσουλμάνα χρησιμοποιεί τη γαλλική νομοθεσία και τις δημοκρατικές της αρχές, εναντίον της γαλλικής κουλτούρας.

Ένας αναγνώστης στην καθολική ιστοσελίδα ‘Le Salon Beige’ προειδοποιεί :

- Η Dounia Bouzar θεωρείται ότι ανήκει στους.... «μετριοπαθείς μουσουλμάνους»! Δεν φαίνεται να την ενοχλεί όμως να ταπεινώνει τους Χριστιανούς της χώρας αυτής, χωρίς τον παραμικρό διάλογο. Έτσι έχετε μια μικρή ιδέα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον, όταν οι μουσουλμάνοι θα είναι το 30 % του πληθυσμού. Ή σκύβετε τα κεφάλια σας ή ασπάζεστε το Ισλάμ!

 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...