Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τουρκία: Άγνωστοι επιτέθηκαν στην ασφάλεια του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη


Πυρ άνοιξαν, νωρίς το πρωί, στη ασφάλεια του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είχε στηθεί κατά μήκος της διαδρομής του ταξιδιού του στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ερντογάν αφίχθη στο αεροδρόμιο «Sabiha Gokcen» στην Κωνσταντινούπολη με ένα ειδικό κυβερνητικό αεροπλάνο «AHA» στις 1:15 και οδηγήθηκε σε κομβόι που οδηγούσε στην γειτονιά του «Kιsιklι».
Ως συνήθως, η αστυνομία έλαβε μέτρα ασφαλείας στις οδούς κυκλοφορίας του Ερντογάν προς την Κωνσταντινούπολη ακόμη και επάνω στις γέφυρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της αναμονής της διέλευσης του Ερντογάν από τη γέφυρα ‘Μουσταφά Κεμάλ’ οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας δέχθηκαν πυροβολισμούς.


Οι πυροβολισμοί ήταν από το δρόμο «3001» από απόσταση 100 μέτρων.
Οι αστυνομικοί έπεσα στο έδαφος και ζήτησαν ενισχύσεις. Αμέσως έφθασαν ειδικές δυνάμεις.
Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς η συνοδεία του Ερντογάν πέρασε πάνω από τη γέφυρα «Boazhch» ( η πρώτη κρεμαστή που διασχίζει το Βόσπορο) που βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα του «Μουσταφά Κεμάλ», και έφθασε ομαλά στο σπίτι του στη γειτονιά Kιsιklι.
Μετά από λίγο, στη σκηνή των πυροβολισμών, βρέθηκαν 7 άδειοι κάλυκες, καθώς οι ειδικές δυνάμεις άρχισαν να διερευνούν όλη την περιοχή.
Αυτόπτης μάρτυρας, που εργάζεται σε κοντινό κατάστημα, είπε ότι είχε ακούσει τους πυροβολισμούς και είδε ένα άτομο να βάζει το όπλο στη μέση και προειδοποίησε τη γυναίκα του να μην βγει στο δρόμο.
«Φοβόμουν», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο DHA.
 
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
Διεθνείς ειδήσεις-Διεθνή Νέα- Τι συμβαίνει στον Κόσμο

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...