Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Νο 2

Γέροντα πόσο θα κρατήσει αυτό το κακό που βιώνουμε;
του Ιωάννη Ξ.
Στο πρώτο άρθρο αναφέρθηκα σε γεγονότα της Ιστορίας μας με τρόπο ορθολογιστικό. Γεγονότα, τα οποία επί εννιακόσια χρόνια προσπαθούν να αποκρύψουν από τον Ελληνικό Λαό.

                  Για όσους αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό το πρώτο άρθρο, θα παραθέσω επιπλέον στοιχεία αναφέροντας την άλωση του Πεκίνου το 1857 από τους Ευρωπαίους. Δηλαδή οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι ξεκίνησαν τα αποικιοκρατικά τους σχέδια με την άλωση της Κωνσταντινούπολης  και άλωσαν στην συνέχεια τον πλανήτη (Αφρική, Ασία, Αμερική).

                   Στις τρείς πρώτες σταυροφορίες οι νότιες επαρχίες της Μ. Ασίας υπέφεραν πολλά δεινά.
Στην τέταρτη οι απεσταλμένοι του Πάπα πέτυχαν το στόχο τους την άλωση του χρυσού των Ελλήνων και της Κωνσταντινούπολης θεωρώντας ότι έφεραν και σημαντικό πλήγμα κατά της Ορθοδοξίας.

                   Βαθειά νυχτωμένοι ήταν και είναι και θα σας το αποδείξω διηγώντας σας μία ιστορία: Ήταν ένας Νοικοκύρης, ο οποίος φύτεψε ένα αμπέλι, το οποίο στη συνέχεια το νοίκιασε σε κάποιους γεωργούς. Τον επόμενο χρόνο έστειλε τους υπηρέτες του να εισπράξουν τα ενοίκια (μέρος από την παραγωγή), όμως οι γεωργοί πονηρά σκεπτόμενοι αποφάσισαν να τους σκοτώσουν, ώστε να μην πληρώσουν και να βγουν διπλά κερδισμένοι.

                    Ο Νοικοκύρης έστειλε περισσότερους υπηρέτες, όμως και αυτούς τους σκότωσαν. Στο τέλος έστειλε τον Υιό του σκεπτόμενος ότι θα εντραπούν και δεν θα τον πειράξουν, όμως τον έβγαλαν έξω από το αμπέλι και τον σκότωσαν και Αυτόν.

                    Είναι, όπως καταλάβατε, από το κατά Ματθαίον κεφ.21 στίχοι 33-48 η παραβολή του αμπελώνος ή των κακών γεωργών. Οι κακοί γεωργοί είναι οι Εβραίοι, οι υπηρέτες είναι οι προφήτες και ο νοικοκύρης είναι ο Θεός. Το δε αμπέλι είναι η Ιερουσαλήμ, ο φράχτης γύρω από το αμπέλι είναι τα τείχη και πύργος μέσα στο αμπέλι είναι ο ναός του Σολομώντος.

                     Συνεχίζει ο Ιησούς απευθυνόμενος προς το πλήθος και το ρωτάει: Τι νομίζετε ότι θα κάνει στους γεωργούς ο Νοικοκύρης του αμπελιού; Το πλήθος απαντάει, ότι θα τους εξολοθρεύσει και θα δώσει το αμπέλι σε άλλους γεωργούς. Τότε ο Ιησούς τους είπε ότι θα αρθεί από αυτούς η Βασιλεία των Ουρανών και θα δοθεί σε άλλο έθνος, που θα ποιήσει τους καρπούς αυτής. Και το Έθνος αυτό θα είναι σαν τον ακρογωνιαίο λίθο και όποιος πέφτει πάνω σε αυτό, θα γίνεται κομμάτια και όπου πέφτει ο λίθος αυτός, θα τους κάνει κομμάτια.

                     ΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΥΤΟ; Σε ποιόν βγαίνει το Άγιο Φώς; Μόνο στον Έλληνα Ορθόδοξο Πατριάρχη.

                     Άπειρες φορές μας βοήθησε ο Κύριος, μας έδωσε την μακροβιότερη Αυτοκρατορία του πλανήτη την Ρωμανίαν (Βυζαντινή Αυτοκρατορία), όπου οι Αυτοκράτορες και οι Πατριάρχες ήταν πολλές φορές Άγιοι. Μόνο όταν επικράτησε διαφθορά σαν αυτή της σημερινής εποχής, έπεσε η Πόλη.

                     30.000 ήταν οι Ευρωπαίοι Σταυροφόροι που κατέλαβαν την Πόλη, ενώ ζούσαν σε αυτήν 1.000.000 πληθυσμός. Από μία πέτρα να τους πετούσαν, θα τους έριχναν στην θάλασσα, όμως η Πόλη έπεσε παρά τα τριπλά τείχη της.

                     Όταν 600 χρόνια παλαιότερα ο αυτοκράτορας Ηράκλειος είχε κινηθεί εναντίον των Περσών, οι τελευταίοι με μία κίνηση αντιπερισπασμού πολιόρκησαν την Πόλη, στην οποία δεν υπήρχε καθόλου στρατός. Τότε οι κάτοικοι με τον Πατριάρχη έκαναν περιφορά της εικόνας της Παναγίας στα τείχη. Αμέσως  δημιουργήθηκε ένας ανεμοστρόβιλος από το πουθενά και βύθισε όλα τα καράβια των Περσών.

               Από τότε ψάλλεται ο Ακάθιστος Ύμνος και το "Υπερμάχω" στις εκκλησίες για να ευχαριστήσουμε την Θεοτόκο.

                Η Πόλη χάθηκε όμως ο Κύριος δεν άφησε να χαθούμε ως Έθνος. Περάσαμε από Τουρκοκρατία, Ενετοκρατία και άλλα δεινά. Ακόμη κατ’ουσία δεν ελευθερωθήκαμε, τυπικά μόνο. Υπομονετικά περιμένει την μετάνοιά μας για να μας ελευθερώσει. Αυτό που ζούμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα την επιλογών και των πράξεων μας. Τι ζητά ο Κύριος; Να του δώσουμε την άδεια να επέμβει άλλη μία φορά σκανδαλωδώς να μας βοηθήσει και πάλι, όμως σέβεται το αυτεξούσιό μας, την ελευθερία να επιλέγουμε αυτό που θέλουμε. Πώς να το ζητήσουμε; Παραδεχόμενοι ότι κάναμε λάθος επιλογές σε όλα σχεδόν τα θέματα και δείχνοντας την μετάνοιά μας.

                  Ο άνθρωπος δεν έχει την δυνατότητα να πιστέψει, ο Θεός φωτίζει τις καρδιές που έχουν καλή προδιάθεση και δεν έχουν υπερήφανο λογισμό, αλλά έχουν σπέρματα δικαιοσύνης μέσα τους.

                  Ήσαν μερικοι Έλληνες, οι οποίοι ζήτησαν από τον Απόστολο Φίλιππο να δούν τον Ιησού. Όταν το έμαθε ο Κύριος είπε: «Ήλθε η ώρα να δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου. Αλήθεια, αλήθεια σας λέγω, εάν ο σπόρος του σιταριού δεν πέσει εις την γην και πεθάνει, μένει αυτός μόνος, εάν όμως πεθάνει, φέρει πολύν καρπόν (κατά Ιωάννην, κεφ.12, στίχοι 20-38). Οι Έλληνες όχι ότι δεν ήταν αμαρτωλοί, όπως όλοι οι άνθρωποι, ήταν όμως ωραίες ψυχές και αμέσως απεδέχθησαν τον λόγο του Κυρίου. Είχαν και το πολιτισμικό υπόβαθρο, τους φιλοσόφους, όπως Πλάτωνας και Σωκράτης, ο οποίος εκτελέστηκε γιατί αποκάλυψε ότι ο Θεός είναι ένας. Ο Σωκράτης στο έργο του Πλάτωνα "Πολιτεία Β"  κεφ.361-362 μάς αναφέρει για το πως συμπεριφέρεται ο άδικος άνθρωπος, εν ολίγοις πατάει επί πτωμάτων για να ανέλθει και στην παράγραφο 362 αναφέρεται στον δίκαιο άνθρωπο, ο οποίος συμπεριφερόμενος με δικαιοσύνη θα μαστιγωθεί, θα βασανιστεί, θα φυλακιστεί, θα του κάψουν τα μάτια και στο τέλος θα ανασκολοπισθεί, δηλαδή θα κρεμαστεί σε πάσσαλο (στύλο). Το ρήμα που χρησιμοποιεί ο Πλάτωνας είναι το «ανασχινδυλευθήσεται». Έψαξα στο ETYMOLOGION MAGNUM LEXICON του Thomas Gaisford, το οποίο είναι λεξικό της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και των Λατινικών, να δω πως ερμηνεύει το ρήμα «ανασκολοπισθήναι» (στη σελίδα 100) : «Ανασταυρωθήναι. Λέγεται και ανασκινδυλευθήναι». Όσον αφορά τα μάτια, όταν κάποιος σταυρώνεται το αίμα ρέει περιφερειακά προκαλείται υπεραιμία και ανάβουν τα μάτια. Κατά την Ιατρική επιστήμη αυτό που αποτέλεσε την αιτία θανάτου του Ιησού ήταν η αδυναμία εκπτύξεως του θώρακος, επειδή το σώμα κρέμεται από τα χέρια, έτσι το αίμα δεν περνάει από την καρδιά.

                Μήπως η σωστή μετάφραση δεν είναι να κρεμαστεί σε πάσσαλο, αλλά ότι αφού ο δίκαιος πάθει όλα τα δεινά, στο τέλος θα σταυρωθεί; Άραγε δεν είναι ικανοί να κάνουν μία σωστή μετάφραση; Εσείς τι λέτε;

                Ο Αισχύλος στον Προμηθέα Δεσμώτη αναφέρει ότι ο λυτρωτής θα γεννηθει από την παρθένο Ιώ και τον Θεό (στίχοι 772,834,848). Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς αναφέρει στους «Στρωματείς» (5,13): «Δεν είναι δυνατόν, νομίζω, να προαναγγελθεί σαφέστερα από τους Έλληνες ο Σωτήρας μας» κ.λπ.

                Χρειάζεται προσοχή όμως, διότι διαχρονικά νεοπαγανιστικές δωδεκαθεϊστικές οργανώσεις προσπαθούν να διαστρέψουν την αλήθεια ότι ο Θεός είναι ο Δίας. Δεν χρειάζεται να πω κάτι επ’αυτού, αρκεί να δείτε στο you tube (κάνοντας αναζήτηση ως Φουράκης Ιωάννης «Είμαστε κοινοί απατεώνες») τον ερευνητή της αρχαίας θρησκείας Ιωάννη Φουράκη να καταγγέλει (στην τελευταία συνέντευξη πριν εκδημήσει προς τον Κύριο) εκτός από τον εαυτό του και τους υπόλοιπους συγγραφείς και εκδότες περιοδικών με θεματολογία την αρχαία θρησκεία, ως κοινούς απατεώνες και ορισμένους σαν κατάσκοπους ξένων μυστικών υπηρεσιών με στόχο να πλήξουν την Ελληνοορθοδοξία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

                 Αναφέρει ο γέροντας Παΐσιος: «Ο παλαιός Ισραήλ, οι παλαιοί ευσεβείς που ήταν οι Εβραίοι, εκπαιδεύτηκαν επτάκις. Και εβδομήντα χρόνια ήσαν αιχμάλωτοι στους Χαλδαίους (Πέρσες)» και πιο κάτω συνεχίζει: «Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμεθα εμείς. Η δική μας παιδεία όμως είναι εβδομηκονταεπτάκις, διότι εμείς είχαμε την γνώση. Το εβδομηκονταεπτάκις, που είναι η αιχμαλωσία μας (1453 Άλωση Κων/λεως) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει. Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας» (Λόγοι Σοφίας και Χάριτος Ιερομόναχου Μακαρίου, o oποίος έγραψε το συγκεκριμένο βιβλίο για τον Γέροντα Παΐσιο). Θα συμπληρώσω ότι ο Θεός διαπαιδαγωγεί, δεν τιμωρεί. Αν μας είχε αφήσει στο θέλημά μας θα είχαμε χαθεί ως Έθνος, αφου το μόνο που επικρατούσε στα τελευταία χρόνια του Βυζαντίου ήταν η διαφθορά σε όλους τους τομείς και θεσμούς του κράτους.           

                   Είναι επιτακτικό να αντιληφθούμε ότι εμείς είμαστε ο λαός του Θεού. Προφήτεψε ο Κύριος ότι μόνο εμείς δεν θα αλλάξουμε τίποτα από όσα μας είπε. Το θέμα είναι να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε πράξη. Ανδρείο και συνάμα ταπεινό φρόνημα χρειάζεται. Mε μία λέξη: Φιλότιμο χρειάζεται. "Εν οιδα ότι ουδέν οίδα" μάς συμβουλεύει ο ταπεινός Σωκράτης, δηλαδή ένα πράγμα γνωρίζω καλά, ότι τίποτα δεν γνωρίζω. Ζητάτε την πρώτα την βασιλεία του Θεού και την δικαιοσύνη Του και ταύτα πάντα προστεθήσετε υμίν (κατά Ματθαίον κεφ.6 στίχοι 33-34). Μία καλή αρχή είναι να μελετήσουμε την επί όρους ομιλία του Κυρίου (κατά Ματθαίον κεφ.5-κεφ.7 στίχος 30). Δεν πρέπει να πορευόμαστε σύμφωνα με το θέλημά μας και τον εγωισμό μας, διότι τότε γευόμαστε και τους καρπούς των επιλογών μας.
Ένα παράδειγμα θα δώσω: Στην μοντέρνα εποχή που ζούμε έχουμε τις ελεύθερες σχέσεις, οι οποίες φέρνουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και αυτές με την σειρά τους τις εκτρώσεις. H Ιατρική επιστήμη αναφέρει ότι το έμβρυο αντιλαμβάνεται τα πάντα από την πρώτη στιγμή (υπάρχουν σχετικά βίντεο που δείχνουν ακόμη και το πως αντιδρά το έμβρυο την ώρα της έκτρωσης). Έχουμε 300.000 εκτρώσεις-δολοφονίες το χρόνο στην Ελλάδα. Το κακό φαίνεται στα μάτια μας ότι είναι μικρό στην αρχή, στο τέλος όμως καταλήγουμε ακόμη και δολοφόνοι.

                   Ας στραφούμε σε ό,τι είναι Ελληνικό και ας απορρίψουμε την ξενόφερτη μόδα. Εμείς πάντα είμασταν αληθινά μοντέρνοι, πάντα είμασταν πνευματώδεις, δείτε τις τέχνες, τα γράμματα και το πολιτισμό των προγόνων μας.Τώρα καταντήσαμε αμερικανάκια.

                    Όπως αναφέρει ο πατέρας Μεταλληνός, είμαστε Ρωμιοί,,δεν είμαστε Έλληνες με την στενή έννοια του όρου,,ο όρος Έλλην αναβαθμίστηκε, είμαστε Θεανθρωπιστές. Θα συμπληρώσω ότι έχουμε ευθύνη, διότι εμείς μυήσαμε στην Ορθοδοξία τους Ρώσους, τους Βούλγαρους, τους Σέρβους, τους Ρουμάνους. Τώρα θα αρνηθούμε το πεπρωμένο μας;

                    Πρόσφατα μίλησα με ένα γέροντα, ο οποίος είναι σε κοινωνία με τον Θεό. Γέροντα, πόσο θα κρατήσει αυτό το κακό που βιώνουμε;
Θα κρατήσει ακόμη, μου απάντησε.
Γιατί γέροντα, τον ρωτάω, επέστρεψε ο κόσμος στις εκκλησίες νομίζω, γύρισε στον Θεό.
Μόνο το ένα τέταρτο γύρισε, άλλο τόσο χρειάζεται να γυρίσει, μου απάντησε.
Ενας γνωστός μου είπε ότι ο Γέροντας Παΐσιος είπε, ότι και ένας Έλληνας πιστός να υπάρχει, ο Θεός την δουλειά Του την κάνει, γι’ αυτό εγώ στηρίζομαι στον γείτονά μου, ο οποίος πιστεύει.
Ωραία λοιπόν, του απάντησα, ο Θεός δεν μας άφησε να χαθούμε, μην ξεχνάς όμως ότι περάσαμε και τουρκοκρατία.

                     Σέβεται την ελευθερία μας ο Θεός, σέβεται το αυτεξούσιό μας. Από εμάς εξαρτάται. Γρηγορείτε, διότι αν δεν είσαι με τον Θεό, αυτόματα τροφοδοτείς το κακό και όσο το τροφοδοτούμε, τόσο αυτό μεγαλώνει. Δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση είτε μας αρέσει είτε όχι.

                    (Φοβάμαι ότι η βάρκα έχει γείρει και τώρα αγωνιζόμαστε να προλάβουμε το κακό έστω και την τελευταία στιγμή).


Ιωάννης

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...