Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Απεταξάμην τον φασισμόν και Συνεταξάμην τον ΛΟΓΟΝ και ΘΕΟΝ.


Ο Παπα-Ηλίας έπρεπε εκείνο το Κυριακάτικο πρωινό και μετά την Θεία Λειτουργία να κάνει μία βάπτιση. Έβλεπε την Εκκλησία στολισμένη και χαιρόταν, αλλά μόλις άρχισαν να καταφτάνουν οι συγγενείς τα πράγματα άλλαξαν. Οι φωνές τους και οι ψίθυροι πριν ακόμα το μυστήριο αρχίσει μετασχημάτιζαν το σκηνικό.


Τα συμπεθέρια είχαν καθίσει σε χωριστές πλευρές. Έτσι ο Παπα-Ηλίας αφουγκραζόταν με την χαμηλή ακοή του δύο διαφορετικές φράσεις που ερχόταν από τις αντίθετες πλευρές.

"το παιδί πρέπει να βγει ΕΚΤΡΟΠΗ και άσε να λέει η νύφη μας"

"το παιδί πρέπει να πάρει το όνομα της μάνας σου, που είναι ΑΝΩΜΑΛΙΑ και άσε να λέει ο γαμπρός μας"

Δεν μπορούσε ο κακόμοιρος ο Λευίτης να πιστέψει σε αυτήν την οχλαγωγία, σαν να ζούσε σε εφιάλτη. Την ώρα που βγήκε να κάνει συστάσεις από την ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ του, εμφανίσθηκε και ο Κουμπάρος λέγοντάς τον "ας τους αυτούς, το όνομα θα το δώσω εγώ και θα είναι ΕΚΛΟΓΗ".

Ο Παπάς αισθάνθηκε τον εαυτό του καταϊδρωμένο. Πρώτη φορά άκουγε τέτοια βαπτιστικά ονόματα. Ένας ξερός κόμπος του κάθισε στον λαιμό, έβηξε και ξύπνησε από τον εφιάλτη που έβλεπε.

Άνοιξε τα μάτια του, δίπλα του έπαιζε η τηλεόραση. Την είχε αφήσει ανοικτή και αποκοιμήθηκε. Ο εφιάλτης του όμως δεν τελείωσε, γιατί μέσα από την τηλεόραση άκουγε και έβλεπε τα ίδια πράγματα.

Έβλεπε μέσα στα τηλεοπτικά πάνελ άγριες φάτσες να φωνασκούν.

Άλλοι μιλούσαν για  Συνταγματική Εκτροπή, άλλοι για Πολιτειακή Ανωμαλία, άλλοι για Εκλογές. Ένας μύλος γινόταν και στο ηλικιωμένο μυαλό του Ιερέα συγχεόταν το όνειρο που είδε προηγουμένως με την πραγματικότητα.

Στην Χούντα της Επταετίας ο Παπα-Ηλίας εκδιώχθηκε όχι για τα πολιτικά φρονήματα του, αλλά για τους Πύρινους Λόγους που έβγαζε στον ΑΜΒΩΝΑ εναντίον της αδικίας που σκορπούσε η αυθαιρεσία εκείνων των ημερών στο Ποίμνιο του.

Ο Παπάς εκείνη την στιγμή βρέθηκε από εφιάλτη σε εφιάλτη. Ασυναίσθητα έψαχνε να βρει το βιβλίο με τις ευχές του ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ της ΒΑΠΤΙΣΕΩΣ. Τον παρατήρησε η πρεσβυτέρα για μια στιγμή και τον ρώτησε, τι του συμβαίνει; Της ζήτησε να του φέρει και το βιβλίο των Εξορκισμών του Μ. Βασιλείου. Έκπληκτη η Παπαδιά τού τα πήγε και τα δύο. Η απορία της πρεσβυτέρας αποκορυφώθηκε, όταν είδε τον σύζυγό της να απαγγέλει τους Εξορκισμούς του Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ μπροστά στην ανοικτή  τηλεόραση και μετά να συνεχίζει με τις Ευχές της Βάπτισης. Όταν μάλιστα τον άκουσε να ρωτάει και να απαντάει μόνος του "Απεταξάμην φασισμόν - ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ" και "Συνεταξάμην τον ΛΟΓΟΝ και ΘΕΟΝ - ΣΥΝΕΤΑΞΑΜΗΝ" η κακομοίρα τα έχασε. Πίστεψε ότι έπαθε στα καλά καθούμενα κάποιο εγκεφαλικό.

Ο Παπα-Ηλίας μόλις τελείωσε τις ευχές φαινόταν ήρεμος. Τα χαρακτηριστικά του αλλοιώθηκαν και με ένα γαλήνιο χαμόγελο στράφηκε στην Παπαδιά.

"Γυναίκα, αν με ρωτήσεις τι όνομα θα δοθεί στο παιδί;"

"θα σου το πω, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ."

"αυτό το όνομα το χάρισε ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ σε κάθε Άνθρωπο, σε κάθε Έθνος και δεν το παίρνει πίσω!!!"

"ενώ ο αντίδικος, που βγαίνει από αυτό το χαζοκούτι, έχει τους δικούς του κουμπάρους για να φοβίζουν τον κοσμάκη με εκτροπές, αναρχίες, ανωμαλίες, εκλογικές ανακατατάξεις κ.α . Ο σκοπός του είναι να μαυρίσει την χαρά της ζωής μας με το μαύρο του φασισμού."

"σήμερα παπαδιά ο φασισμός μπορεί να είναι ντυμένος δημοκρατικά, ολιγαρχικά, πολυεθνικά, σοσιαλιστικά και με άλλα διεθνιστικά κακά, δεν παύει όμως να είναι μαύρος σαν το αφεντικό του, τον έξω από εδώ. Για αυτό διάβασα και τους εξορκισμούς του Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Αν πιάσουν, ο ΘΕΟΣ οίδε"

Το πρόσωπο του Παπα-Ηλία ήταν τώρα και φωτισμένο και συνέχισε μπροστά στην κατάπληκτη Πρεσβυτέρα.

"σου επαναλαμβάνω, το παιδί που κυοφορείται και πρόκειται αυτές τις ημέρες να γεννήσει  ο αδικημένος Ελληνικός Λαός, θα το βαπτίσουμε όλοι μας ΛΕΥΤΕΡΙΑ με Ανάδοχο τον ΛΟΓΟ του ΘΕΟΥ, δηλ. τον ίδιο τον ΚΥΡΙΟ μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ".


ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...