Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Έλληνες του ένδοξου Παρελθόντος δε ζούσαν σε Μεγάλες Στιγμές… Μετέτρεπαν τις Στιγμές σε Μεγάλες.

Ο Έλληνας δεν προσμένει παθητικά την Αλλαγή…
Γίνεται ο ίδιος η Αλλαγή που προσμένει…

σχόλιο Γ.Θ : Επικό κείμενο & αιτία Επ-Ανάστασης! Μην το διαβάσετε. Κάντε το πράξη.
Κάθε μέρα που περνάει να αναλογιζόμαστε... "Τι έκανα στον ορατό & αόρατο πόλεμο σήμερα; Τι έκανα για τον αγώνα σήμερα;"


 
Γράφει ο Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος
Πιστεύετε ότι οι σκέψεις σας είναι προϊόν δικής σας νοητικής διεργασίας;
Ναι;
Λυπάμαι… αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι κάνετε τεράστιο λάθος!
Ρίξτε μια ματιά τριγύρω σας. ΤΑ ΠΑΝΤΑ συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Άνθρωπος δέχεται μια ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ επίθεση κατά της Ελεύθερης Υπόστασής του. Εξακολουθείτε να διαφωνείτε;
Χμμμ…. εντάξει. Ας δούμε κάποιες από αυτές τις ενδείξεις λοιπόν.

Πρώτη και βασικότερη κρίνεται η ΠΑΡΑΝΟΜΗ επίθεση στο βιοτικό του επίπεδο, με ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ “νόμους” και “φόρους”, που σκοπό έχουν όχι τόσο την είσπραξη χρημάτων για το δημόσιο ταμείο που λυμαίνονται λίγοι “Εκλεκτοί” για να χρηματοδοτούν την dolce vita τους, αλλά την Επίδειξη Δύναμης σε βάρος της Ελεύθερης Θέλησης του Ανθρώπου.
Και τι κάνει ο “μαζάνθρωπος”;
“Νοήμονες” άνθρωποι δίνουν 4 Ευρώ για να αγοράσουν τσιγάρα, αγοράζοντας το θάνατό τους και κάνοντας πλούσιες τις Πολυεθνικές και συγχρόνως στέκονται σε ατελείωτες ουρές για να πάρουν τζάμπα πατάτες που κοστίζουν 1 Ευρώ, τσακίζοντας κάθε έννοια του όρου “Αξιοπρέπεια”…
“Σοφοί” άνθρωποι χαλούν δεκάδες Ευρώ σε λουλούδια στα μπουζουκομάγαζα, ενώ δεν έχουν πατήσει ποτέ σε βιβλιοθήκες και δεν αγοράζουν βιβλία γιατί τα θεωρούν ακριβά.
Εργαζόμενοι κομμάτων θυμούνται να επαναστατήσουν όταν μένουν απλήρωτοι και όχι όταν τα “αφεντικά” τους αποφασίζουν την οικονομική και βιολογική θανάτωση των συμπατριωτών τους.
Και οι “επαναστάτες” τρέχουν να φωτογραφηθούν δίπλα στις καινούριες μαριονέτες του Συστήματος που τους πλασάρονται σαν “Νέα Πολιτική Τάξη” ή Σωτήρες.
Ξεχνώντας ότι ο σημερινός σου Σωτήρας είναι ο αυριανός σου Δυνάστης…
Δεύτερη και εξίσου σημαντική, η Δύναμη της Εικόνας. Ο άνεργος, αυτός που δεν έχει να πληρώσει το δάνειό του στην Τράπεζα για ένα χρόνο με κίνδυνο να χαθεί το σπίτι του, αυτός που δεν έχει να αγοράσει γάλα για τα παιδιά του, ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ θα μπορούσε να κάνει το εξής “μαγικό”: να δώσει κατ’ ελάχιστο 40 € από ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, για να αγοράσει ψηφιακό αποκωδικοποιητή τηλεόρασης, έτσι ώστε να απολαμβάνει τον ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ του. Γιατί τι άλλο εκτός από βιασμό της Σκέψης αποτελούν τα τούρκικα σήριαλ όπου ο μέσος Ελλαδίτης (και όχι βέβαια Έλληνας) τηλεθεατής καλείται να ταυτιστεί με τον Σουλεϊμάν τον “μεγαλοπρεπή”, ο οποίος κατέσφαξε κάμποσα ελληνικά χωριά για να πάρει στο χαρέμι του μια ελληνίδα γκόμενα που του γυάλισε.
Τι άλλο εκτός από βιασμό της σκέψης αποτελούν οι “έγκριτοι” δημοσιογράφοι – παπαγαλάκια του Συστήματος που όταν γύρω τους δεκάδες χιλιάδες συμπατριωτών τους τρέφονται από τα σκουπίδια, εκείνοι πληρώνονται χρυσάφι για να χαμογελούν συγκαταβατικά στην κάμερα και να περνούν στις οθόνες το μήνυμα υποταγής: “αδέλφια πρέπει να υπακούσουμε αλλιώς θα πεινάσουμε”.
Ένα ρητό του Marketing λέει: “Ο κόσμος φέρνει τον κόσμο”.
Ένα μοντάζ, ακόμη και αποτυχημένο, μπορεί να πείσει τον αδαή τηλεθεατή ή αναγνώστη μιας εφημερίδας, ότι ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ σκοπός κάποιου “τσοπάνη”, αποτελεί ΚΟΙΝΟ αγώνα. Έτσι ο αδαής χειραγωγούμενος, συστρατεύεται και αυτός… ακόμη και αν ο αγώνας αυτός αντιτίθεται στα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ του συμφέροντα.

Τρίτη, η Δύναμη της Επικοινωνίας. Το Σύστημα μας εφοδίασε με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΠΛΟ … το Facebook. Σκοπός του ήταν η χειραγώγηση του Συναισθήματός μας, κάτι που ως επί το πλείστον έχει ήδη επιτύχει.
Αλλά…
Όπως κάθε Όπλο έχει πολλές χρήσεις… μία εκ των οποίων είναι η στρέψη του κατά του χειριστή του.
Έχουμε τη Δύναμη να Επικοινωνήσουμε την Αντίστασή μας έναντι οτιδήποτε σάπιου λυμαίνεται την αξιοπρέπειά μας, και τι κάνουμε;
Μένουμε στα βαρύγδουπα status επανάστασης “Αδέλφια όλοι μαζί μπορούμε !!! (μισό λεπτό όμως γιατί καίγεται ο κιμάς για τα μακαρόνια)”
Ή “φλομώνουμε” στις φωτογραφίες με κομμένα πόδια από ζωάκια ή ανθρώπους που ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ το like και την κοινοποίηση, έτσι ώστε χειραγωγώντας το Συναίσθημα, ένα κομμένο πόδι να κόψει κάτι πολύ σημαντικότερο:
… τα φτερά της Θέλησης …
Για να μη μιλήσουμε για τα like στο Φατσοβιβλίο… γράφεις κάτι και μετά εσύ και οι φίλοι σου κάνουν like και με τα … 10 προφίλ τους έκαστος.
“Πω πω πω… τι έγραψε ο άνθρωπος. Θα του κάνω αίτημα φιλίας”… και μετά είσαι και εσύ ένας από τους “αποστόλους” του με κοινοποιήσεις και like που “μεταφέρουν το μήνυμα και το όνομα του Πεφωτισμένου στα μήκη και τα πλάτη της Γης”. Και τον φέρνουν ακόμη και στη Βουλή…

Περπατώντας κάποιος στην Ελλάδα του 2012 και βλέποντας τους διαβάτες που περπατούν με τα μάτια χαμηλωμένα, ξεφυσώντας και έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους την ιδέα της αυτοχειρίας, προσπαθεί να βρει κάποιο σημείο επαφής τους με το ένδοξο Παρελθόν.
Οι σύγχρονοι “Νεοέλληνες” προσπαθούν να αποφύγουν το Σήμερα, ζώντας στο Χθες. Και ξεχνάνε κάτι πολύ, μα πολύ, σημαντικό:
Οι Έλληνες του ένδοξου Παρελθόντος δε ζούσαν σε Μεγάλες Στιγμές… Μετέτρεπαν τις Στιγμές σε Μεγάλες.
Και αν θέλουμε οι “Ελλαδίτες” να ξαναγίνουμε Έλληνες, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κάτι βασικό:
Ο Έλληνας δεν προσμένει παθητικά την Αλλαγή…
Γίνεται ο ίδιος η Αλλαγή που προσμένει…
Αν οι σκέψεις σας λοιπόν όντως ήταν δικές σας, το σκυθρωπό βλέμμα στο πρόσωπό σας θα είχε δώσει τη θέση του στο μόνο πράγμα που ζωγραφίζει το πρόσωπο αυτού που ΚΑΤΑΝΟΕΙ ότι ελέγχεται από κάποιον αόρατο “χειριστή”. … στη Μάσκα του Πολέμου…
© 2012 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

http://nikolaswar.wordpress.com
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...