Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τι ακριβώς συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν πεθαίνουμε.

Εκρού χρώμα και έντονη μυρωδιά είναι τα πρώτα σημάδια της αποσύνθεσης, που αρχίζει να συντελείται αμέσως μόλις κάθε άνθρωπος αφήσει την τελευταία του πνοή.
Συγκεκριμένα, αυτά είναι τα ορατά συμπτώματα, γιατί αμέσως μόλις η καρδιά σταματήσει να χτυπά, σε ολόκληρο το σώμα αρχίζουν διεργασίες για να γίνει ξανά... χώμα.
Διαβάστε παρακάτω πέντε πράγματα που συμβαίνουν, όταν κανείς πεθαίνει:



Τα ανθρώπινα κύτταρα ανοίγουν διάπλατα
Αμέσως, μετά το θάνατο ξεκινά να πέφτει η θερμοκρασία του σώματος. Αυτή μειώνεται κατά 1,5 βαθμό την ώρα περίπου μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ταυτόχρονα, το αίμα γίνεται όξινο, καθώς συσσωρεύεται το διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που προκαλεί τα κύτταρα να ανοίξουν. Με απλά λόγια οι ανθρώπινοι ιστοί αδειάζουν από ένζυμα.

Το εκρού του νεκρού
Αμέσως μόλις η καρδιά σταματήσει να χτυπά, σταματά και η κυκλοφορία του αίματος. Λόγω βαρύτητας τα ερυθρά αιμοσφαίρια μετακινούνται στα μέρη του σώματος που αγγίζουν το έδαφος με αποτέλεσμα αυτά να τα σημεία να παίρνουν μια μοβ απόχρωση ενώ τα υπόλοιπα ένα εκρού χρώμα.

Νεκρική ακαμψία
Τρεις με τέσσερις ώρες ξεκινά και η λεγόμενη νεκρική ακαμψία, η οποία κορυφώνεται στις 12 ώρες και εξαλείφεται στις 48 ώρες. Γιατί συμβαίνει, όμως, αυτό; Στις μεμβράνες των κυττάρων των μυών υπάρχουν κάποιες αντλίες, που ρυθμίζουν το ασβέστιο. Οταν αυτές σταματούν να λειτουργούν, λόγω θανάτου, το ασβέστιο πλημμυρίζει τα κύτταρα, προκαλώντας τη συστολή και τη σκλήρυνση των μυών, άρα και τη νεκρική ακαμψία.

Το σώμα πρασινίζει και μυρίζει
Μετά τη νεκρική ακαμψία ακολουθεί η σήψη. Τα ένζυμα, που υπάρχουν στο πάγκρεας, θα αναγκάσουν τα όργανα να αρχίσουν να αφομοιώνονται. Τα βακτήρια θα «επιτεθούν» ομαδικά σε αυτά τα ένζυμα, δίνοντας στο σώμα ένα πρασινωπό χρώμα, ξεκινώντας από την κοιλιά.
Καθώς όμως τα βακτήρια αυτά προκαλούν τη διάσπαση του ανθρωπίνου σώματος, απελευθερώνουν πουτρεσκίνη και καδαβερίνη, τις ενώσεις δηλαδή που προσδίδουν τη μυρωδιά σε έναν νεκρό άνθρωπο.

Και μετά τη σήψη...
Μετά τη σήψη, ακολουθεί η διαδικασία της παρακμής, η οποία ουσιαστικά μετατρέπει το σώμα σε σκελετό. Ωστόσο, στη διαδικασία αυτή υπάρχουν διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες, που παίζουν σημαντικό ρόλο.

http://www.apocalypsejohn.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...