Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Πατέλης – Καταζητείται ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χ. Παππάς - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι Μιχαλολιάκου


- Ραγδαίες εξελίξεις με μπαραζ συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής
- Συνελήφθησαν Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός
- Βρέθηκαν τρία πιστόλια στο σπίτι του Μιχαλολιάκου: Όλοι οι διάλογοι κατά τη σύλληψή του
- Καταζητούνται ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς και ο Νίκος Μίχος
- Παραδόθηκε ο Ηλίας Παναγιώταρος - Τι είπε φτάνοντας στην Ασφάλεια
- Αναζητούνται εν ενεργεία αστυνομικών, μελών της Χρυσής Αυγής
- Έχουν εκδοθεί συνολικά 36 εντάλματα και έχουν γίνει 17 συλλήψεις
- Μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τη ΓΑΔΑ
- Το πορισμά στοιχειοθετεί κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης
- Ποιο είναι όλο το κατηγορητήριο
- Πρώτο θέμα και στα διεθνή ΜΜΕ το "ξήλωμα" της Χρυσής Αυγής

σχόλιο Γ.Θ : Τους ψηφοφόρους της τι θα τους κάνει το σύστημα; Θα τους εξαφανίσει; Αύριο μεθαύριο, που ο Μιχαλολιάκος θα φτιάξει νέα χρυσή αυγή με άλλο όνομα, τι θα κάνουν;
Το λέγαμε ότι μας σπρώχνουν όλους τους Έλληνες σε νέο δικομματισμό μεταξύ Σύριζα & Χρυσής Αυγής, αλλά δεν φανταζόμασταν ότι το λαχταράνε τόσο πολύ...

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ελληνική ιστορία γίνεται μια γιγαντιαία επιχείρηση για την σύλληψη του αρχηγού και βουλευτών κοινοβουλευτικού κόμματος!

Από τα ξημερώματα η αντιτρομοκρατική μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν, συνέλαβε τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο (τον οποίο επισκέφτηκε ήδη στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται, ο αδερφός του), τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου Ηλία Κασιδιάρη, ενώ λίγο πριν τις 10 το πρωί παρουσιάσθηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν και τρία όπλα, για τα οποία ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δε μπόρεσε να εξηγήσει την προέλευση και τη νομιμότητά τους!

Επίσης συνελήφθη και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ενώ οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Παππάς, ο οποίος εμφανίζεται ως ο υπαρχηγός της οργάνωσης, καταζητείται. Το ίδιο και ο βουλευτής Νίκος Μίχος.
Αναζητούνται και δυο εν ενεργεία αστυνομικοί, οι οποίοι φέρονται να ήταν φρουροί βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Και φέρονται να ήταν μάρτυρες επιθέσεων και να μην έχουν επέμβει, ως όφειλαν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως για να συλλεχθούν τα στοιχεία που οδήγησαν στο μπαράζ συλλήψεων της ηγεσίας και βουλευτών της Χρυσής Αυγής βοήθησαν και μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.



Γιάννης Λαγός, Νίκος Μιχαλολιάκος - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Στη ΓΑΔΑ έφτασαν επίσης ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής. "Οι δημοσκοπήσεις μας δίνουν 15%. Ξήλωσαν αστυνομία και ΕΥΠ για να μας συλλάβουν", δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν βρέθηκε στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί απάντησε "ναι, ναι".

Επίσης συνελήφθη και ο υπεύθυνος της τοπικής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης. Συνολικά έχουν γίνει 14 συλλήψεις


Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης χθες στον Άρειο Πάγο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Στη ΓΑΔΑ προσέρχονται συνεχώς μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ οπαδοί του κόμματος συγκεντρώνονται έξω από την Ασφάλεια.

Οι κατηγορίες
Σε ένα πόρισμα 9 σελίδων περιγράφονται όλα για τα οποία κατηγορούνται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Γιάννης Λαγός αλλά και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που συλλαμβάνονται από το πρωί σε μια γιγαντιαία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους αποδίδονται κατηγορίες για 5 ανθρωποκτονίες, του Παύλου Φύσσα και αλλοδαπών, για σωρεία επικίνδυνων σωματικών βλαβών, για βομβιστικές επιθέσεις στον Βόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιεσαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει καταθέσει μέρος του πορίσματός του βάσει του οποίου φαίνεται πως στοιχειοθετείται κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Με βάση αυτό εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στοιχειοθετείται καθοδήγηση στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.



Ο Ηλίας Παναγιώταρος φτάνει στη ΓΑΔΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EURONISSI

Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου αναμένεται να τους ληφθούν καταθέσεις. Στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα να τους μεταφέρουν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και στη κατόπιν να μεταφερθούν στον Άρειο Πάγο, αντί για την Ευελπίδων, καθώς εκεί βρίσκονται όλες οι δικογραφίες.






ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...