Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ Α.ΣΑΜΑΡΑ; "Η σύμπτωση του Ιουνίου": Ο ΓΑΠ έκανε τον E.Βενιζέλο αντιπρόεδρο και "έπεσε" σε 4,5 μήνες!

σχόλιο Γ.Θ : Εμείς πάντως θα ευχηθούμε νωρίτερα...



Τον Ιούνιο του 2011 ο μοιραίος πρωθυπουργός της χώρας Γ. Παπανδρέου υπό τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έκανε τον Ε. Βενιζέλο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών. Τον Ιούνιο του 2013 ο Α. Σαμαράς μετά τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσε η επιβολή του «μαύρου» στην ΕΡΤ και την αποχώρηση από την κυβέρνηση της ΔΗΜΑΡ κάνει τον Ε. Βενιζέλο αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών.
Απίστευτη σύμπτωση; Που να δείτε και τη συνέχεια. Ο ΓΑΠ έπεσε σε 4,5 μήνες από τον ανασχηματισμό που αναβάθμισε το ρόλο του Βενιζέλου. Ο Σαμαράς πόσο θα αντέξει; Ειδικά όταν έχει φτιάξει μία κυβέρνηση μαζεύοντας όχι μόνο τον Ε. Βενιζέλο, αλλά και μία σειρά αποτυχημένων πολιτικών που κυβέρνησαν επί εποχής Παπανδρέου (και όχι μόνο) και καταδίκασαν τη χώρα στη φτώχια και την εξαθλίωση και οδήγησαν το άλλοτε ισχυρό ΠΑΣΟΚ στο 4-5%. Με αυτό το ποσοστό επιβάλει τα θέλω του ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός τα ικανοποιεί χωρίς δεύτερη λέξη.
Ας θυμηθούμε το Μ. Χρυσοχοίδη, που δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο με το οποίο οι Έλληνες «αλυσοδένονταν» και η χώρα παραδίδονταν στους δανειστές, την Εύη Χριστοφιλοπούλου που έκανε το «θαύμα» στο υπουργείο Παιδείας και αντί βιβλίων μοίραζε φωτοτυπίες και CD, τον Μ. Μανιάτη κατά τον οποίο στο Αιγαίο και το Ιόνιο δεν υπήρχαν υδρογονάνθρακες και τη Φώφη Γεννηματά που έβριζε τον κ. Σαμαρά ως το δεξί χέρι του κ. Βενιζέλου.
Το χειρότερο όμως για τον κ. Σαμαρά είναι τα όσα έκανε ο κ. Βενιζέλος στη σύντομη (ευτυχώς, δυστυχώς;) θητεία του ως υπουργός Οικονομικών. Συνοπτικά αναφέρουμε, την διμερή συμφωνία με τη Φινλανδία με την οποία της εξασφαλίζονται εμπράγματες εγγυήσεις, σειρά επώδυνων μέτρων σε βάρος των Ελλήνων με βασικό το χαράτσι της ΔΕΗ (αυτά προήλθαν μετά τον «τσαμπουκά» που επιχείρησε να πουλήσει στην τρόικα). Κι αυτά ενώ λίγες ημέρες πριν δήλωνε πώς «ο λογαριασμός της ΔΕΗ δεν είναι ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους».
Επί της θητείας του κ. Βενιζέλου επήλθαν οι μεγαλύτερες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ, επιβλήθηκε η νέα φορολογική καταιγίδα-κλίμακα και οι δυσμενείς αλλαγές στα εργασιακά, ενώ ακολούθησε το «κούρεμα» του χρέους (αφού βέβαια οι ξένοι είχαν ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα) και καταστράφηκαν Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικοί Οργανισμοί, σπίτια και οι Έλληνες πληρώνουν με δις τις Τράπεζες για να μην χτυπήσουν «κανόνι».
Ο κ. Βενιζέλος υπερασπίστηκε την απόφαση του ΓΑΠ να πάει σε δημοψήφισμα, αλλά μετά, αφού κατάλαβε ότι ήρθε το τέλος του Παπανδρέου τα γύρισε. Παρέμεινε να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου.
Σε αυτόν και την παρέα του έχει ποντάρει ο Σαμαράς για να βγάλει τη χώρα στο… ξέφωτο (μάλλον στην άβυσσο θα τη στείλει), αφού τον «έβγαλε λάδι» στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που χρόνια τώρα έχουν κάνει την παρανομία, την αδιαφάνεια και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος καθεστώς.
Όπως έχουμε γράψει ως defencenet.gr οι πολιτικές επιλογές του κ. Σαμαρά, που τον έφεραν στην αγκαλιά του κ. Βενιζέλου, τον έχουν καταστήσει «όμηρο» και η τύχη του είναι προδιαγεγραμμένη. Ο χρόνος κυλάει ήδη αντίστροφα. Μένει να δούμε πότε και πώς θα φύγει από την κυβέρνηση…

Πηγή


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...