Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Καλώς ήρθατε στην Τράπεζα Χρόνου Αθήνας-Πλατείας Συντάγματος!


Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο αχρήματης και αλληλέγγυας οικονομίας, ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και γνώσεων που υποστηρίζεται από τη δική της μονάδα συναλλαγής, το χρόνο.
Το περιεχόμενο των υπηρεσιών εξισώνεται έτσι ώστε μια ώρα υπηρεσίας είναι ίση με οποιαδήποτε άλλη ώρα υπηρεσίας ανεξάρτητα εάν είναι πνευματική ή χειρονακτική εργασία. Ο χρόνος που κερδίζουμε από κάθε συναλλαγή μπορεί να ξοδευτεί κάνοντας χρήση υπηρεσίας από οποιοδήποτε άλλο μέλος της Τράπεζας.
Έτσι για παράδειγμα:
• μία ώρα μαθήματος Ισπανικών εξισώνεται με μία ώρα babysitting • μία ώρα επίσκεψης σε κάποιο γιατρό γίνεται ίση με μία ώρα μαθήματος αυτοάμυνας • μία ώρα μαθήματος κιθάρας μπορεί να ανταλλαχθεί με μία ώρα καθαρίσματος ενός σπιτιού.

Η Τράπεζα Χρόνου στοχεύει στο να εργαζόμαστε προς όφελος των συνανθρώπων μας και όχι προς όφελος των αγορών και του κέρδους. Δεν υπάρχουν τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο δίκτυο αλλά υπάρχουν οι πολύ βασικές αρχές του σεβασμού ανάμεσα στα μέλη, της θέλησης για κοινωνική προσφορά και δημιουργική συνεργασία και κυρίως της ισότητας και της προστασίας των μελών από κάθε είδους διάκριση.

για να αρχίσετε τις ανταλλαγές κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
.
 Δείτε το spot μας! Προωθήστε την ιδέα της Τράπεζας Χρόνου!
 
http://www.time-exchange.gr/
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2883.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...