Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Σάλος με τον Τούρκο αθλητή που αποκάλεσε τους Έλληνες «σκυλιά».

 
Σάλο προκαλεί σε Τουρκία, Ελλάδα και Αρμενία το άκρως ρατσιστικό σχόλιο του Τούρκου Ολυμπιονίκη παλαιστή, Ριζά Καγιάλπ, ο οποίος...
χαρακτήρισε Ελληνες και Αρμενίους ακτιβιστικά σκυλιά, με μήνυμα που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Twitter.

«Αυτοί οι Ελληνες και οι Αρμένιοι είναι σκυλιά. Ντροπή σας που αφήσατε την πλατεία στους Αρμένιους και Ελληνες επιδρομείς.
Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά» έγραψε μεταξύ άλλων ο Καγιάλπ, βρίζοντας για τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πλατεία Ταξίμ.

Η ελληνική αποστολή που βρίσκεται στην Τουρκία για τους Μεσογειακούς αγώνες έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και ζήτησε την αποβολή του Τούρκου παλαιστή από τη διοργάνωση, ο οποίος -να σημειωθεί- είναι και ο σημαιοφόρος της τουρκικής αποστολής.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ωστόσο, ότι με παρέμβασή της η τουρκική κυβέρνηση, φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να επιθυμεί τη μη τιμωρία του Καγιάλπ, ώστε να αποφευχθεί η πυροδότηση νέων εντάσεων στο εσωτερικό της χώρας, τονίζοντας ότι το θέμα θα πρέπει να θεωρηθεί λήξαν, αφού ο αθλητής έχει ολοκληρώσει τη συμμετοχή του στη διοργάνωση και έχει αποχωρήσει από το Μεσογειακό χωριό, όπου διαμένουν οι αποστολές.

Αυτή η ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση της τουρκικής ολυμπιακής επιτροπής, η οποία δήλωσε σύμφωνη για την τιμωρία του αθλητή και πλέον αναμένεται η επίσημη θέση και η σχετική απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

onsports.gr 

http://national-pride.org/2013/06/26

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...