Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Κι άλλος Μπους για πρόεδρος;

σχόλιο Γ.Θ : Η δυναστεία του μασονικού οίκου των skull & bones δεν τελείωσε, έχει μεγάλα σχέδια για τον πλανήτη και θέλει να ξαναπάρει το σκήπτρο από τους άλλους μασονικούς οίκους.

Είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες υποθέσεις των τελευταίων δεκαετιών.
Τι θα είχε συμβεί αν και ο Τζορτζ και ο Τζεμπ Μπους είχαν γίνει κυβερνήτες το 1994; Ποιος αδελφός θα έβαζε υποψηφιότητα για την προεδρία το 2000 εναντίον του Αλ Γκορ; Προς το τέλος της δεύτερης προεδρικής θητείας του Τζορτζ Μπους, γράφει ο Jon Meacham στο Time, έθεσα αυτό το ερώτημα στον πατέρα του. Ο μεγάλος Μπους ανασήκωσε τους ώμους. «Ποιος ξέρει;» απάντησε. «Δεν συνέβη». Στη συνέχεια, έπειτα από μια πολύ σύντομη παύση, ο 41ος πρόεδρος πρόσθεσε: «Αν ο Τζεμπ θέλει να δοκιμάσει, θα πρέπει να το κάνει. Έχει κάνει τη δουλειά, ήταν κυβερνήτης –εξαιρετικός κυβερνήτης θα ήθελα να προσθέσω – και αν θέλει να προσπαθήσει, ελπίζω ότι θα το κάνει».
Αυτή η ελπίδα, είναι ασφαλές να πούμε, διαρκεί. Κανείς που ξέρει καλά τον Τζορτζ Μπους δεν αμφιβάλει σοβαρά για το ότι ο πρώην πρόεδρος θα ήθελε να δει τον Τζεμπ υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο. Η Μπάρμπαρα Μπους εξέφρασε σκεπτικισμό. «Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που είναι πολύ ικανοί και είχαμε αρκετούς Μπους» είπε στο NBC τον περασμένο Απρίλιο. Ερωτηθείς για το 2016 σε εκπομπή του ABC, ο Τζεμπ είπε: «Νομίζω ότι έχουμε μια διαφορά απόψεων μεταξύ των πρεσβύτερων Μπους».
Ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα λέει ότι θα πάρει μια απόφαση το επόμενο έτος. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η πιθανολογία σχετικά με μια υποψηφιότητα Μπους το 2016 μας λέει πολλά για μία από τις λίγες αμερικανικές οικογένειες με πραγματική επιρροή και αρκετά για τη χώρα που αυτή η οικογένεια βοήθησε να σχηματιστεί.
Ο Τζεμπ, καιρό πριν, έμαθε και στη συνέχεια βίωσε τις κατευθυντήριες εντολές της οικογένειάς του. Οι Μπους προχωρούν σε νέους τομείς. Εργάζονται σκληρά. Μαθαίνουν από τα λάθη τους, ιδιαίτερα από αποτυχημένες εκστρατείες. Και ποτέ, μα ποτέ, δεν τα παρατάνε. Ο παππούς του Πρέσκοτ Μπους μεγάλωσε στο Κολόμπους του Οχάιο και εγκαταστάθηκε στο Γκρίνγουιτς του Κονέκτικατ  μετά το γάμο του με τη Ντόροθι Γουόκερ, κόρη της Τζ.Χ. Γουόκερ, από το Σαιντ Λούις και τη Νέα Υόρκη. Ο Πρέσκοτ ήταν ένας ακούραστος συνεργάτης της Brown Brothers Harriman, μιας επενδυτικής εταιρείας, και έχασε δύο προεκλογικούς αγώνες για τη Γερουσία των ΗΠΑ πριν κερδίσει μια θέση στο Κονέκτικατ το 1952.
Ο γιος του Τζορτζ αγαπούσε τον πατέρα του, αλλά ήθελε να ξεφύγει από τη ζωή ενός ανθρώπου που μετακινούταν συνεχώς και μετακόμισε στην Οντέσα του Τέξας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το Yale. Ο Τζορτζ Μπους έχασε επίσης την πρώτη του εκλογική αναμέτρηση, για τη Γερουσία το 1964, πριν κερδίσει δύο προεκλογικούς αγώνες για τη Βουλή και στη συνέχεια να χάσει και πάλι για τη Γερουσία το 1970. Στη συνέχεια ακολούθησε μια δεκαετία δημόσιας υπηρεσίας σε διορισμένες θέσεις εργασίας, προτού  προκαλέσει ευθαρσώς τον Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1980. Ο Μπους άντεξε, όμως, και επικράτησε επιτέλους το 1988.
Ελάχιστα από αυτά χάθηκαν για τον Τζεμπ Μπους, του οποίου η ζωή αντικατοπτρίζει τις μεγαλύτερες μετατοπίσεις της αμερικανικής πραγματικότητας. Η γυναίκα του Κολούμπα γεννήθηκε στο Μεξικό. Ο Τζεμπ μετακόμισε στη Φλόριντα, μετατρέποντάς την για τον ίδιο σε ότι έκανε στα Βορειοανατολικά ο παππούς τους και στο Τέξας ο πατέρας του. Και αυτός υπέστη, επίσης, μια σκληρή ήττα όταν ήταν υποψήφιος για κυβερνήτης το 1994, μαθαίνοντας από αυτή και στη συνέχεια επιστρέφοντας τέσσερα χρόνια αργότερα.
Κατά μία έννοια, οι εικασίες για τον Τζεμπ βασίζονται σε έναν μύθο που δεν στέκει πραγματικά: ότι ο Τζεμπ ήταν ο γιος Μπους, ο οποίος υποτίθεται ότι θα γινόταν πρόεδρος. Το έπος Μπους έχει ως εξής: Για δεκαετίες, ο Τζεμπ ήταν ο φιλομαθής γιος που θα μπορούσε μια μέρα να αποτελεί προεδρικό υλικό. Ο Τζορτζ ήταν ο πλακατζής. Η δική μου άποψη είναι ότι η αντίθεση ανάμεσα στις αρετές του Τζεμπ και τα ελαττώματα του Τζορτζ είναι υπερβολική. Οι Μπους δεν κάθονται να μιλούν για ρόλους στη δυναστεία, πόσο μάλλον να τους αναθέτουν. Είναι πιο πιθανό να συζητούν για σπορ ή να λένε άχρωμα αστεία.

Εκείνοι που πιστεύουν ότι «η κόπωση από τους Μπους» είναι προκαταβολικά μοιραία για τις πιθανότητες του Τζεμπ μπορεί να υποτιμούν την αμερικανική έλξη προς τις φίρμες. Οι Μπους δεν είναι βασιλιάδες. Σε όρους μάνατζμεντ, είναι μια σειρά σχετικών προϊόντων που οι περισσότεροι Αμερικανοί αναγνωρίζουν και έχουν επιλέξει τρεις φορές (1988, 2000 και 2004) από τις τέσσερις που τους έχουν προσφέρει. Θα έχουμε την ευκαιρία να «αγοράσουμε» έναν ακόμα; Ο Τζορτζ, για τον οποίον η θετική αξιολόγηση αυξάνεται καθώς περνούν τα χρόνια, έχει πει ότι θα ήθελε τον αδελφό του να προσπαθήσει για αυτό.
Είναι πιθανό ότι η επιλογή Μπους θα έρθει μαζί με ένα άλλο γνωστό αμερικανικό προϊόν: τους Κλίντον. Ίσως οι δύο οικογένειες  να γίνουν σύντομα σαν το Λάνκασαϊρ και το Γιορκ, τον Γκλάντστοουν και τον Ντισραέλι, τον Φιτζέραλντ και τον Χέμινγουεϊ και τους Yankees και τους Red Sox, μια από τις μεγάλες αντιπαλότητες της ιστορίας. Θυμηθείτε: οι Κλίντον έχουν μετονομάσει το οικογενειακό ίδρυμα σε Bill, Hillary and Chelsea Clinton Foundation, ενώ ο γιος του Τζεμπ, Τζορτζ Π., επιδιώκει μια θέση στο Τέξας. Αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα.
Είναι, άλλωστε, στα γονίδια ή στο αίμα. Το 1966, τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρησή του από τη Γερουσία, ο Πρέσκοτ Μπους μίλησε για την πολιτική σαν να ήταν ιός: «Από τη στιγμή που εκτίθεσαι στην πολιτική όπως εγώ, μπαίνει στο αίμα σου και στη συνέχεια, όταν βγαίνεις, τίποτα άλλο δεν ικανοποιεί το αίμα σου. Θέλω να πω, δεν υπάρχει υποκατάστατο». Όσο γι’ αυτό, απ’ ότι φαίνεται, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

time.com
http://www.antinews.gr/2013/06/23/219852/


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...