Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Οργή για την αποφυλάκιση αστυνομικού που σκότωσε διαδηλωτή.

Περισσότεροι από 2.000 πολίτες διαμαρτύρονται σην πλατεία Ταξίμ


Περισσότεροι από 2.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν ξανά γύρω από την πλατεία Ταξίμ καταγγέλλοντας την απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο τον αστυνομικό που ευθύνεται για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 26χρονου διαδηλωτή Ετιέμ Σαρίσουλουκ.
«Ζητούμε να λογοδοτήσουν οι δολοφόνοι», «Για τον Ετιέμ, για τη Δικαιοσύνη» και «ενάντια στον φασισμό, ώμο με ώμο» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, εκατοντάδες εκ των οποίων στέκονταν σε μικρή απόσταση από δεκάδες αστυνομικούς που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο κέντρο της πλατείας.

Ο αστυνομικός προσήχθη τη Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου για τον θανάσιμο πυροβολισμό την 1η Ιουνίου -με μια σφαίρα στο κεφάλι και από απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων- του 26χρονου Ετιέμ Σαρίσουλουκ, και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως την έναρξη της δίκης του. Ο νεαρός διαδηλωτής υπέκυψε την 14η Ιουνίου.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει τον νεαρό να καταρρέει μπροστά σε έναν κρανοφόρο αστυνομικό, ο οποίος εν συνεχεία απομακρύνεται από το σημείο με το όπλο στο χέρι.

BHMA
http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...