Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πούτιν: «Δεν εκδίδουμε τον Σνόουντεν»

σχόλιο Γ.Θ : Τα έχουν βρει μπαστούνια τα αμερικανάκια με τον εικονιζόμενο... 

Σε χώρο μετεπιβίβασης αεροδρομίου της Μόσχας βρίσκεται ο πρώην υπάλληλος της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος διέρρευσε τις...
πληροφορίες για το πολύκροτο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στις ΗΠΑ, όπως επιβεβαίωσε  πριν από λίγη ώρα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως αποσαφήνισε ο Πούτιν, ο Σνόουντεν είναι ένας «ελεύθερος άνδρας», που δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα σε ρωσικό έδαφος και η Ρωσία δεν πρόκειται να τον εκδώσει, παρά το γεγονός ότι καταζητείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως, συμπλήρωσε ο ρώσος πρόεδρος, όσο νωρίτερα ο Σνόουντεν επιλέξει προορισμό για να μεταβεί, «τόσο το καλύτερο». Αποσαφήνισε επίσης πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες «ποτέ δεν συνεργάστηκαν και δεν συνεργάζονται» με τον Σνόουντεν.
Σημειώνεται ότι, λίγες ώρες πριν τα σχόλια την παραδοχή εκ μέρους του ρώσου προέδρου ότι ο Σνόουντεν βρίσκεται στην Μόσχα, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, δήλωσε πως η Ουάσιγκτον δεν επιδιώκει μία αντιπαράθεση με το Κρεμλίνο. Ο Κέρι παραδέχθηκε πως όντως δεν υπάρχει σύμβαση για έκδοση κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ωστόσο κάλεσε την Μόσχα να ακολουθήσει τις κοινές πρακτικές διακρατικής συνεργασίας που ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις. «Υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς μεταξύ ανεξάρτητων κρατών. Αυτό είναι κοινός νόμος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κέρι, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την Σαουδική Αραβία.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-23053915
http://www.antinews.gr/2013/06/25/220079

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...