Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Αγρυπνία για τους δύο απαχθέντες ορθόδοξους ιεράρχες.

Αγρυπνία υπό το φως των κεριών πραγματοποίησαν οι Χριστιανοί του Λιβάνου το Σάββατο, για δύο τους ορθόδοξους αρχιεπισκόπους που απήχθησαν στη Συρία τον Απρίλιο. Οι συμμετέχοντες έκαναν έκκληση προς τους απαγωγείς να τους απελευθερώσουν και προέτρεψαν τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν περισσότερα για να καταφέρουν να επιτύχουν την απελευθέρωσή τους.

Επικεφαλής της αγρυπνίας ήταν ο Πατριάρχης Αντιοχείας, Ιωάννης που οδήγησε περίπου 300 άτομα κοντά στην Τρίπολη του Λιβάνου ζητώντας την απελευθέρωση του αδελφού του, ελληνορθόδοξου αρχιεπίσκοπου Παύλου Γιαζίγκι και του ορθόδοξου αρχιεπισκόπου Συρίας, Γιοχάνα Ιμπραήμ.

Ο Πατριάρχης Αντιόχειας δήλωσε ότι εκτιμά τις προσπάθειες των συριακών υπηρεσιών ασφάλειας για την απελευθέρωση των κληρικών.

«Αλλά παρ ‘όλα αυτά αναρωτιέμαι για την αδυναμία τους στο θέμα αυτό.

Είναι πραγματικά ανίκανοι να κάνουν κάτι; », ανέφερε.

«Πονάει η ψυχή μας να βλέπουμε αυτό που συμβαίνει στη πατρίδα », συμπλήρωσε ο Πατριάρχης αναφερόμενος στον εμφύλιο πόλεμο που έχει σκοτώσει περίπου 93.000 άτομα, και έχει προκαλέσει 1,6 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Οι δυο ορθόδοξοι ιεράρχες απήχθησαν στις 22 Απριλίου από ενόπλους κοντά στην τουρκο-συριακή μεθόριο, ενώ βρίσκονταν καθ’ οδόν προς το Χαλέπι στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής.

newsbomb.gr
national-pride.org

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...