Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Μετά τα λιμάνια, θέλει και αεροπορική βάση στην Κύπρο η Ρωσία. Την ώρα που ο Κάμερον στηρίζει την επέμβαση στην Συρία!

Μπαρουταποθήκη θα θυμίζει η Κύπρος αφού πλέον θα παρέχει εθελοντική διευκόλυνση στης Ρωσικές δυνάμεις την ίδια στιγμη που στο νησί βρίσκονται Βρετανικές και Τουρκικές με τις οποίες συγκρούεται στην Συρία.
Μόσχα και Λευκωσία προχωρούν στη σύναψη συμφωνίας για χρήση από τη Ρωσία της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, όπως γίνεται από Γαλλία και Γερμανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων «Φιλελεύθερος» και «Πολίτης» το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση, που είχαν στην Αγία Πετρούπολη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.
Οι διευκολύνσεις σε σχέση με τη στάθμευση πολεμικών πλοίων για ανεφοδιασμό στο λιμάνι
της Λεμεσού θα συνεχισθούν, ενώ η συνεργασία αναβαθμίζεται με τη χρήση από ρωσικής πλευράς και της αεροπορικής βάσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία κατανόησης, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφεί και από τους Προέδρους Πούτιν και Αναστασιάδη. Τούτο θα γίνει κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Κύπριου Πρόεδρου στη Μόσχα, η ημερομηνία της οποίας θα καθορισθεί διά της διπλωματικής οδού. Ο Σεργκέι Λαβρόφ αποδέχθηκε πρόσκληση του Ιωάννη Κασουλίδη και θα επισκεφθεί την Κύπρο.

http://olympia.gr/2013/06/23

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...