Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Εντυπωσιακό "άνοιγμα" του Παπα Φραγκίσκου στους Ορθόδοξους.

σχόλιο Γ.Θ : Προσοχή στο θηρίο! Το σχέδιο της νέας τάξης στην τελική του ευθεία...

Σε εντυπωσιακές κινήσεις προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος προς την πλευρά της Ορθοδοξίας, χθες που εορταζόταν η μνήμη των κορυφαίων Αποστόλων, Πέτρου και Παύλου,στο Βατικανό.

Ο Ποντίφηκας , κατά τους εορτασμούς της θρονικής εορτής της Εκκλησίας της Ρώμης, μέσα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χαιρέτησε και ασπάστηκε τον μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη, επικεφαλή της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.Συγχρόνως από το μπαλκόνι του Αποστολικού Ανακτόρου, μετά τη λειτουργία, κάλεσε τις δεκάδες χιλιάδες πιστών να στείλουν τις εγκάρδιες ευχές τους στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και να προσευχηθούν γιαυτόν. Μάλιστα τους κάλεσε να ψάλλουν όλοι μαζί το «Ave Maria» ως στήριξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Ποντίφηκας έκανε και πάλι αναφορά στους Ορθοδόξους, ευχαριστώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την ανανέωση των αδελφικών δεσμών, μεταξύ των δύο Εκκλησιών, όπως είπε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην παρουσία της Αντιπροσωπείας του Φαναρίου στη Ρώμη, για τη συγκεκριμένη εορτή. Μάλιστα στο τέλος της λειτουργίας ο Πάπας Φραγκίσκος, για πρώτη φορά, ζήτησε από τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη να προηγηθεί της πομπής στην κρύπτη που βρίσκεται ο τάφος του Αποστόλου Πέτρου, κάτω από την Αγία Τράπεζα.

Πάντως, οι κινήσεις αυτές του νέου Πάπα Φραγκίσκου, όπως σχολίαζαν αρκετοί κληρικοί και από τις δύο Εκκλησίες, έρχονται να δικαιώσουν την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, να παραστεί στην ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου, τον περασμένο Μάρτιο.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...